lauantai 25. huhtikuuta 2009

Turisti-infoa

Via Tritone

Wikitravel Rooman sivut sisältävät paljon hyvää infoa joten mitäpä tuohon enää on lisättävää.

Erityisesti haluan suositella erästä hotellia Trasteveressä: Hotelli Donna Camilla Savelli, Via Garibaldi 27.

Hotelli on vasta perustettu entiseen Santa Maria dei Sette Dolori nimiseen luostariin. Vielä muutama vuosi sitten luostarin tiloissa oli alakoulu ja lastentarha. Luostarirakennuksen on suunnitellut Rooman kuuluisa arkkitehti Francesco Boromini vuonna 1672. 

Donna Francesca Savelli oli Pietro Farnesen vaimo ja molemmat rikkaasta suvusta. Donna Savelli kustansi luostarin rakennuksen. Kun luostarista tehtiin hotelli niin rakennus putsattiin kirjaimellisesti käsin. Haluttiin säilyttää rakennuksen aito alkueperäisyys ja kuitenkin tehdä hotellista viihtyisä ja korkeatasoinen.

Jokainen huone on hieman erilainen. Hotelli sijaitsee erinomaisella paikalla, lähellä Trasteveren yhdinkeskusta josta löytyy ihania kujia, ravintoloita ja kaviloita. Santa Maria in Trasteveren kirkko sijaitsee aivan lähellä hotellia sekä Botaaninen puutarha. Orto Botanico sekä Gianicolon kukkula. Upea Palazzo Corsini sijaitsee aivan lähellä hotellia. Hotellista on lyhyt matka kävellä Rooman keskustaan, vaikka Ponte Sistoa pitkin Tevere joen yli. Ponte Sisto on ainoa silta joka on vain kävelysilta.


Via Trionfale 91

Tähän voisi lisätä :

Suomenkielistä opastusta Roomassa voi kysellä täältä: http://www.4rome-tourguides.com/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti