Via dei Velabron varrella sijaitsee kaunis ja viihtyisä viheralue Velbron Gardens, mikä kuuluu samannimiselle hotellie, missä voi käydä lepuuttamassa jalkojaan. Sinne pääsee Via San Giovanni Decolaton porttigångin lävitse. Siinä katujen kulmauksessa parkkkipaikan kupeessa sijaitsee Palazzo Velabro, mikä on myös hotelli.
kello 7.00-18.15 kaikkina viikonpäivinä
Confessio pidetään kirkossa italiaksi, hollanniksi, ranskaksi, englanniksi, swahiliksi ja saksaksi. Confessio tarkoittaa uskontunnusta. Arkkitehtuurissa tarkoittaa confessio reliikkisäilötä tai pyhimyksen hautaa pääalttarilla alttaritaulun alapuolella.
Paavi Gregorius Suuri rakennutti oratorion/rukoushuoneen 500-luvulla tälle samalle paikalle. Oratorio sijaitsee nykyisen kirkon alttarin alla. Paavi jakoi apua ja tukea köyhille oratoriossa.
Velabrum, joskus Velabrum maius, oli kapuppatori muinaisessa Roomassa. Se sijaitsi suoperäisessä laaksossa Capitolin ja Palatinuksen välillä. Täällä myytiin erilaisia ruokatavaroita, kuten öljyä, viiniä ja herkkuja. Velabrumilla seisoi Felicitasin temppeli, menstyksen Jumalatra, jossa Julius Caesar voittomarssissaan vuonna 46 eaa. sanotaan murtaneen voittovaununsa olkapään. Velabrumilla on muun muassa Januksen kaari ja San Giorgion kirkko Velabrossa.
Velabro vuonna 1814
Kirkko pyhitettiin Pyhälle Sebastianolle joka kuoli marttyyrikuoleman ja hänen rumiinsa heitettiin kirkon vieressä kulkevaan Cloaca Maxima, joka oli 400-luvulla eaa rakennettu likaviemäriverkosto.
Kirkko pyhitettiin myös pyhälle Giorgiolle/Pyhälle Yrjölle, jonka nimeä kirkko nykyään kantaa. Pyhä Yrjö/ San Giorgio syntyi vuonna 280 Kappadokaissa nykyisessä Lyddassa Turkissa ja kuoli vuonna 303. Hän oli roomalainen sotilas, joka koki Lyddassa marttyyrikuoleman. Hän toimi keisari Diocletianuksen (hallitsi 284–305) henkivartiokaartissa. Vuonna 303 Diocletianus määräsi kristittyjen vainon Rooman valtakunnassa.
Hän on katolisen kirkon ja ortodoksisen kirkon pyhimys ja yksi neljästätoista hädässä auttajasta.
Arco di Giano/Januksen kaari
Janus jumalan nimestä tulee januari/tammikuu moneen kieleen. Taustalla näkyvä rakennus on Palazzo Velabro, jossa on huoneistohotelli nimeltä Residence Palazzo Velabro.
Palazzo Velabro on korkeatasoinen hotelli Via di San Giovanni Decollaton kadun varressa. Tuosta portaita ylös ja sitten rakennuksen kuvetta kulkevaa kujaa pitkin pääsee Velabron kirkon eteen.
Toinen tie kulkee Via di San Teodorolta. Näitten kahden manitsemieni katujen välillä kulkee kuja Via del Velabro, mutta se on todellakin vain kapea polku tuossa portaiden yläpäässä.
San Giorgio in Velarbron kirkko rakennettiin kreikkalaisten asuttamalle alueelle. Paavi Zacharius oli kreikkalaista alkuperää. Hän toimi paavina 700-luvulla.
Paavi haetutti Kappadokiasta Pyhän Grigoriuksen jälkeenjäännökset San Giovanni in Lateranon basilikaan. Myöhemmin paavi Zacharius haetutti jälkeenjäännökset San Grigorio in Velabron kirkkoon vuonna 741. Luultavasti hänen reliikkinsä on vieläkin kirkon pääalttarin alla. Samaan aikaan rakennettiin nykyinen San Gregorio in Velbron kirkkorakennus. San Grigoriota/Pyhää Yrjöä juhlitaan joka vuosi 23 huhtikuuta.
San Grigorio in Velabro on melko varmasti vanhimpia esikristillisen ajan kulttipaikkoja, mutta myös hyvin varhainen kristittyjen kokoontumispaikka.
Pyhät reliikit upessa confessiossa pääalttarin alla. Kosmaattinen koristelu on 1200-1300-luvulta.
Absidifreskossa Kristus keskellä, Pyhä Maria, Pyhä Yrjö, Pyhä Pietari ja Pyhä Sebastiano. Fresco on 1300-luvulta, mahdollisesti Cavallinin tai Giotton käsialaa. Freskomaalaukset ovat restauroitu rohkeasti ja siitä syystä on vaikea ottaa selvää kuka on ne maalannut, mutta se kallistuu Cavallinin suuntaan.
Kirkko vihittiin käyttöön vuonna 500 jaa. Tämä alue kuuluu Ripan kaupunginosaan. Kirkko toimii nimellisenä diakonaattina, siis lykistään uostarin diakoonin vastuulla, pappiskirkkona ja luostarikirkkona Pyhän Ristin kanoniselle sääntökunalle, mikä sijaitsee kirkon kanssa samassa rakennuksessa. Kirkko oli myös asemakirkko pääsiäisen ajan paastoviikon jälkeisenä torstaina. Pääsiäinenhän on katollisen kirkon suurin juhlapyhä.
Arco degli Argentari
Portikko rakennettiin vuonna 204 jaa keisari Septimus Serviuksen ja hänen perheensä kunniaksi. Vuonna 1993 portikko oli terroirstien kohde. Pommi hajoitti pahasti portikkoa.
Arco di Giano/Januksen kaari
Kaari valmistettiin Konstantinuksen I Suuren ja hänen poikansa Konstantinus II:n kunniaksi. Keskiajalla Frangipanin suku rakennutti sen omaksi linnoituksekseen. Frangipanit ja Annibaldit käyttivät keskiajalla Colosseumiakin sukunsa linnakkeena.
Rooma on erittäin hyvin yövalaistu. Tässäkin kirkon edustalla on kaunis yövalaistus. Roomassa on mukava maleksia myöhään iltasin ja öisinkin, eikä täällä ole sen vaarallisenpaa öisin kuin päivisinkään. Ainoat joita voi varoa on taskuvarkaat, eikä heitä ole missään myöhään illalla tai yöllä. Ei he norkoile jossain kapeilla sivukujilla ja odota että joku sattuisi tulemaan ohitse. Taskuvarkaat liikkuvat päiväsaikaan siellä missä on pitkiä jonoja turisteja tai suuria turistiryhmiä, sekä keskustan busseissa, varsinkin Vatikaaniin kulkevassa bussissa 64. Taskuvarkaat ovat melkein aina naisia ja lapsia.
Anima Mundi niminen baari löytyy kirkon kupeesta Via del Velabron ja Via di San Teodoron katujen risteyksessä. Kesäaikaan voi istua ulkosalla. Tällä voi myös ruokailla.
Via dei Cerchin kadulla pysähtyy monta bussia 51, 81, 85, 87, 118, 160, 628 ja yöbussi nMC. Bocca della Veritan pysäkillä vastapäätä toria pysähtyy bussit 44, 83, 170, 716, 781 ja kaksi yöbussia n716 ja n ME.
Kaikki hotellit tässä tämän kortteliston ympärillä ovat korkeatasoisia.