torstai 15. tammikuuta 2015

Via Ardeatina


Via Ardeatinan antiikin aikainen tie lähtee Via Appia Anticalta nykyään ja johtaa Roomasta Ardeaan. Tie oli 600-luvulta lähtien tärkein tie Roomasta  eteläiseen Lazion maakuntaan, jossa roomalaiset kävivät kauppaa  latinalaisten, volskien ja etruskien kanssa. Tärkein kauppapaikka oli Incastro joen suulla sijainnut satama Castrum Inui, nykyisessä Ardean kunnassa. Alue on ollut jo kauan arkeologinen kaivausalue.


Porta Ardeatina Aurelianuksen kaupunginmuurissa aikoinaan, suurin piirtein siinä kohtaa josta Via Cristoforo Colombon tie lähtee ulospäin kaupungista. 


Q10 via Ardeatina till Guds kärlek 1260455.JPG

Via Ardeatina kulkee melko villin luonnon kautta. Ei kovinkaan paljon asutusta, ainakaan alkumatkasta.

Den arkeologiska området Castrum Inui

Castrum Inui, Ardea

Matkan varrella sijaitsee Rooman  kuntaan kuuluva kortterlisto  XX Ardeatino ja korttelistot XXII Cecchignola ja XXXI Giuliano-Dalmata. 


Tre Fontane Roma fc01.jpg

Ardeatinon korttelisto on suurin näistä kolmesta. Sillä alueella sijaitsee katakombit Callistus, San Sebastiano ja Domitilla, sekä Appia Antican luonnonpuistoalue. Erittäin viihtyisä luostarialue Tre Fontanen sijaitsee myös täällä.

091MadonnaDellaRivelazione.JPG

Kun kääntyy Tre Fontanen luostarin tielle Via Laurentinalta niin siinä tien puolessa on aivan "luonnostaan" syntyyt pyhäkkö, Santuario della Madonna della Rivelazione, josta kerroin täällä aikaisemmin.

Via di Torricola.jpg

Via di Torricola
Cecchignolan korttelisto on hyvin pieni alue. Giuliano-Dalmata ei ole suuri sekään. Täällä sijaitsee alueen ainoa metroasema, Laurentina.


Porta Ardeatina, Viale di Porta Ardiatina päätyy Porta Adriatinaan kun tie yhtyy Via Cristoforo Colomboon, kaupunginmuurin kohdalla. Antiikin aikaan Via Laurentina lähti myös tämän portin ulkopuolelta. Via Ardeatiana päätyy 39 kilometriä Roomasta Ardea nimiseen antiikin antiikinaikaiseen kylään. Käytännössä se jatkuu vielä sitäkin pitemmälle...


Bastione del Sangallo, Via Ardeatina 174, aivan lähellä Calliston Catacombeja, Via Appia Antican varrella. Tänne siis löytää parhaiten bussilla 218, jonka pysäkki on mausoleumin edustalla. Bussi lähtee Piazza di Porta San Giovannilta.


Ardeatinen hautausmaa Mausoleo Fosse Ardeatina, natsisaksan valloituksessa menehtyneiden kunniaksi. Tämä mausoleumi/hautuasmaa on melko järkyttävä ja kolkko paikka joten pieni varoitus on paikallaan. Se on avoinna maanantaista perjantaihin kello 8.15-15.15 ja lauantaisin ja sunnuntaisin kello 8.15-16.30. Vieressä sijaitseva museo on avoinna  samoihin aikoihin.


Tästä alkaa Via Ardeatina, Domine Quo Vadis kirkon kohdalta. Vasemmalle lähtee Via Appia Antica, ja oikeanpuoleinen on Via Ardeatina ja portin läpi kes jotka kulkevat jalan tai polkypyörän kanssa. Via Ardeatinaa pitkin pääsee kyllä lähimmäksi katakombeja, aivan niitten eteen, mutta siinä on melko paljon liikennettä.

File:Ardeatino - Parco Appia Antica 1180921.JPG

File:Ardeatino - Parco Appia Antica Parco Scott 1180928.JPG

File:Q10 via Ardeatina al Divino Amore 1260455.JPG

File:Roma, Santuario del Divino Amore - Muro di cinta.jpg

Santuario  Madonna  del Divino Amore, Via del Santuario 10, Via Ardeatina, Divino Amore nimisessä kylässä, reilut kymmenen kilometriä Roomaasta suoraan etelään päin. Tämä pyhäkkö on  erittäin suosittu pyhiivaeltajien parissa. Täällä on myös hotelli ja ruokailumahdollisuudet, joten täällä voi viettää pitemmänkin ajan jos niin haluaa. Bussi 218 Piazza San Giovanni'lta tai bussi 702 Metro Laurentina'lta. Mukava päiväretkikohde. Erittäin luonnonkaunis paikka ja rauhallinen. Tämä on todellista maaseutua.

Madonna del Divino Amore on suosittu madonna jonka katulattareita löytyy Roomasta useita kymmeniä.

File:Roma, Santuario del Divino Amore - La torre.jpg

Satuarion portti

File:Divino Amore - prospetto 1220625.JPG

Divino Amore= Jumalallinen rakkaus

File:Santuario della Madonna del Divino Amore interno.jpg

 Kirkkosali

File:Divino Amore - altare maggiore 1220632.jpg

File:Divino Amore - ex voto spedizione Nobile 1220628.jpg

File:Divino Amore - il casale 1220641.JPG

File:Divino Amore - chiesa all aperto prospetto 1220653.JPG

File:Divino Amore - ex voto 1220630.JPG


Via Ardeatina 1221


Hautausmaan, Mausoleo Fosse Adreatinan, portilla oleva muistomerkki


Via Ardeatina/Via Tor Carbone; Helena Serrano


 Via Ardeatina/Via Don Terenzi; Helena Serrano


Ei kommentteja: