Santa Maria della Cocezione, Via Vittorio Veneto 27, Piazza Barberini
Tällä kirkolla on kaksi nimeä, Santa Maria Immacolata a Via Veneto ja Nostra Signora della Concezionen dei Capuccini, joista jälkimmäinen on viittaus kirkon yhteyedessä sijaitsevaan capucciniluostraiin. Tai luostarihan tämän kirkon omistaa vaikka se avoinna kaikille.
Kirkko on avoinna joka päivä 7.00- 12.00 ja 15.00-19:00
Krypta on avoinna kaikkina muina päivinä paitsi ei torstaisin.
Sisäänpääsy kryptaan 8 € (sisältyy museo). Kirkkoon pääsee ilmaiseksi.
Kardinaali Antonio Barberini, joka kuului kapusiini munkkijärjestöön, rakennutti tämän luostarikirkon vuonna 1626. Barberineillä on vielä tänäkin päivänä palatsi kirkon lähellä. Antonio syntyi vuonna 1607 Roomassa. Hän oli Palestrinan prinssi ja paavi Urban VIII:n veljenpoika. Hänestä tuli luonnollisestikin arkkipiispa ja myähemmin kardinaali. Antonio kuuluin myös Maltan Ritarikuntaan. Alberto Barberini on haudattu lkirkon pääalttarin eteen lattian alle.
Luostari ja kirkko ovat peruskorjattu aivan viime vuosina ja kryptan yhteyteen on rakennettu museo ja luostarin tiloihin luostarimatkustajakoti, joka toimii kuin ensiluokkainen hotelli. Huoneen voi varata heidän kotisivuiltaan tai vaikka Booking.com sivuilta.
Peruskorjausten jälkeen on entinen kryptan sisäänkäynti suljettu. Sinne pääsee vain museon kautta, minne on sisäänpääsymaksu. Aikaisemmin maksu oli vapaaehtoinen. Samoin valokuvaus kryptassa on nykyään ehdottomasti kielletty. Siellä on valvontakamerat, joten parasta on noudattaa sääntöjä.
Kirkon portaiden edustalla on bussipysäkki ja metroon on vain muutama askel.
Tässä talon kulmalla sijaitsee iso hamburilaisbaari nimeltä L'Hamburgheria di Eataly. Täällä löytyy hampurilaisia joka makuun ja lähtöön sekä paljon muutakin purtavaa. Tämä ravintola on ennen kaikkea suunnattu niille kymmenille tuhansille amerikkalaisille, jotka vierailevat vuosittain Roomassa.
HUOM! Hampurilaisravintola suljettiin pandemian ajalla. Toisetkin ravintolat siinä vieressä ovat sulkeneet ovensa. Maailma on muuttunut. Google kertoo että hamburilaisravintola sijaitsee nykyään Torinossa.Piazza Barberinin aukion ympärillä on useita ravitoloita, vastapäätä Via Veneton katua, ja lisää löytyy Via Veneton kadun varrelta. Hotelleja joka lähtöön.
Luostarin portaiden oikealta puolelta pääsee kryptaan ja viereisestä ovesta luostariasuntolaan, mikä on 4-tähden hotelli.
Roomassa on myös useampi amerikkalainen yliopisto. USA:n suurlähetystö sijaitsee vain kivenheiton päässä Piazza Barberiniltä, jossa liikkuu päivittäin paljon amerikkalaisia.
Piazza Barberinilla ja sen ympäristössä on useita suosittuja ravintoloita, kahviloita ja baaeja, sekä myös hyviä hotelleja.
Pari vanhaa maalausta kirkosta
Kattomaalaus
Tämä kirkko on ensimmäinen kirkko Roomassa, mikä on perustettu Neitsyt Marian perisynnittömän sikiämisen kunniaksi, conseptio immacolata, jota kapusiinimunkit kannattivat jo ennen kuin käsityksestä tuli katollisen kirkon dogmi.
Kapusiinijärjestö ovat fransiskaanijärjestön alahaara. Fransiskaanijärjestön alkuperäiset säännöt ovat olleet ajan kanssa aivan liian vaativat joten järjestöä on reformoitu. Nykyään on mahdottomuus erottaa näitä Fransiskaanijärjestön eri haaraosastoja toisisistaan muuta kuin asusteiden perusteella.
Alun perin kapusiini frias, veljekset, kerjäsivät ruokansa joka päivä. He pukeutuivat riepuihin ja kävelivät aina paljain jaloin. Parran he antoivat kasvaa villinä ja he käyttivät kaappua jonka mallin he omivat gamaldolese benediktiiniläismunkeilta, kaapu jossa on iso huppu, capuccio, ja josta koko järjestö sai nimensä.
Kirkon suunnitteli Antonio Casoni joka oli Bolognassa opiskellut arkkitehdiksi. Alkuun hän suunnitteli mitalleja. Roomaan saavuttunaan hän sunnitteli ensin luostarin San Marcello al Corson kirkon viereen. Sen jälkeen hän suunnitteli San Isidoron kirkon ja luostarin, joka sijaitsee lähellä tätä kapusiiniluostaria.
Antonio Casoni sunnitteli myös Orsinin aatelissuvulle upean ison palatsin, Palazzo Taverna, Monte Giordano'lle Rooman sydämeen. Palatsin tiloissa sijaitsee nykyään myös hotelli.
Casoni ei suinkaan saanut toimia yksin, vaan häntä valvoi kapusiinien oma arkkitehti Michele Bergamo. Tässä kirkossa on viisi kappelia kummallakin kirkkosalin seinustalla, mutta ei ainoatakaan aatelissuvun hautakappelia, kuten on tapana roomalaisissa kirkoissa. Ainoa attelinen, luostarin ja kirkon kustanstaja, Antonio Barberini, hänkään ei saanut omaa hautakappelia kirkkoon, vaan hänet haudattiin lattian alle, kylläkin pää-alttarin edustalle.
Antonio Casoni sunnitteli myös Orsinin aatelissuvulle upean ison palatsin, Palazzo Taverna, Monte Giordano'lle Rooman sydämeen. Palatsin tiloissa sijaitsee nykyään myös hotelli.
Casoni ei suinkaan saanut toimia yksin, vaan häntä valvoi kapusiinien oma arkkitehti Michele Bergamo. Tässä kirkossa on viisi kappelia kummallakin kirkkosalin seinustalla, mutta ei ainoatakaan aatelissuvun hautakappelia, kuten on tapana roomalaisissa kirkoissa. Ainoa attelinen, luostarin ja kirkon kustanstaja, Antonio Barberini, hänkään ei saanut omaa hautakappelia kirkkoon, vaan hänet haudattiin lattian alle, kylläkin pää-alttarin edustalle.
Kapusiinimunkit ehtivät asua usemmassa paikassa ennen kuin he saivat tämän ihan ikioman luostarinsa. Joten he raahasivat hevoslasteittain edesmenneiden munkkien luurankoja mukanaan tänne luostariin. Ne on sijoitettu kirkon alle kryptaan. Tällaista luurankohuonetta nimitetään nimellä ossari, ossuarium latinaksi, benhus ruotsiksi, suomeksi luutavasti luuhuone. Onhan luuranko ja pääkallohuoneita olemassa, mutta yleensä luurangot ja kallot on peitetty tai muurattu, niin ettei ne ole näkyvillä.
Tämä oli Rooman suurimpia luostareita 1600-1700-luvuilla ja luostarilla oli hyvä "hengellinen" maine. Crispino da Viterbo tai oikealta nimeltään Pietro Fioretti asui ja kuoli myös tässä luostarissa. Pyhä Crispino tuli erittäin köyhästä perheestä ja alkuun hän toimi suutarina Viterbossa, jossa hän oli syntynyt. Hän muutti ensin Tolfan luostariin ja tomi siellä kokkina. Hän auttoi tuberkulloosipotilaita ja kerrotiin että hän pelasti ihmishenkiä. Hänet kanonisoitiin vuonna 1982.
Kirkko ja luostari sijaitsivat alun perin asutustaajaman laidalla Barberinin omistamalla tontilla. Nyttemmin on kirkko ja luostari jääneet ahtaalle muitten rakennusten väliin. Paavi Urban Barberini rakennutti Palazzo Barberinin samaan aikaan kuin tämän kapusiinikirkon ja -luostarin. Tämä innoitti muita aatelisia rakentamaan palatsiensa lähettyville luostareita. Munkeilla oli oma pihansa nykyisen Via di San Basilion kadun vartella. Tämä katu oli kapea maantie siihen aikaan ja se johti Porta Salariolle. Nykyään tien ja luostarin väliin on rakennettu isoja rakennuksia, joissa on liiketoimintaa.
Pääalttari
Acquasantiera, Pyhävesimalja sisäänkäynnnissä. Barbernin suvun symbooli mehiläinen on laitettu astian alle.
Felice da Cantalice oleskeli pitkän ajan tässä luostarissa 1500-luuvlla ja kuoli täällä. Hänet on haudattu kirkkoon. Felice oli kotoisin Rietistä, Cantalicen kylästä. Hän oli Filippo Nerin ystävä ja ehkä juuri siksi Felice muutti Roomaan ja asettui asumaan juuri tähän luostariin. Häntä kutsuttiin luostarissa nimellä quasetor, kvestori, vaikka ei sen poliittisessa merkityksessä, vaan maallisessa. Hänen toimekseen tuli kulkea kaduilla ja kerjätä ruokaa luostarin munkeille, sillä munkit eivät saaneet fransiskaanisääntöjen mukaan omistaa yhtään mitään. Felice kerjäsi Rooman kaduilla 40 vuota joka päivä, kunnes hän kuoli luostarissa vuonna 1587. Hänestä tehtiin pyhimys vuonna 1712.
Felice da Cantalicen nimi on suomeksi käännettynä "onnellinen purjosipuli".
Tämä on luultavasti Antonio Barberini
Madonna Immacolata (=tahraton)
Guido Renin upea maalaus
Jo yksistään tämä kuulusian maalauksen takia vaeltaa turistit kirkkoon ja usemmat heistä haluavat nähdä myös luurangot kryptassa.
Lattian alla kryptassa on viisi maanalaista kappelia joissa on 4000:n luostarissa asuneiden munkkien luurangot 1700-luvulta ja siitä eteenpäin säilyetettyinä. Luurangot olivat aikaisemmin San Niclo av Porcis kirkon kryptassa (nykyinen Holy Cross och St Bonaventure), josta lastattiin 300 kärryllistä luurankoja kuskattaviksi tänne. Nykyään ei kryptassa saa valokuvata. Siellä on valvontakamerat, joten ei kannata edes yrittää. Nämä kryptassa otetut valokuvat ovat Wikipediasta.