perjantai 6. toukokuuta 2022

Pizza e Mozzarella

 

Kaikille Roomaan matkustaville haluan antaa vinkin lounas-tai välipalaruokailuun. Ehdoton numero uno pizzerioiden joukossa Roomassa on tämä Piazza e Mozzarella paikka. Voi täällä syödä päivällistäkin tai hakea syötävää mukaansa. Tämä paikka on saanut täydet 5 pinnaa turistien joukossa. Tänne vaan ja osoittamaan sormella mitä haluaa, kilohintaan. Ja mikä parasta niin täällä saa pizzapaloja, joten voi valita monat eri sorttia pizzaa samalla kertaa. Palat saa kätevään askiin, missä on mukava kuljettaa pizzapalat vaikka hotelliin.

Tämä pieni 'reikä seinässä' pizzeria näyttää olevan ehdottomasti Rooman suosituin pizzeria juuri tätä nykyä, ja halpa kaiken lisäksi. Tämä pizzeria löytyy Via di Pie di Marmo nimiseltä kujalta keskeltä kaupunkia. Tänne löytää helposti kun lähtee kävelemään Corso Vittorio Emanuelen ja Via del Plesbisciton kadun risteyksestä Via del Gesu kujaa pitkin, ja sitten kääntyy toisessa kadun kulmauksessa oikealle.

Uunituore Mozzarellapizza on parasta pizzaa omasta mielestäni. Pizzaan käytetään lehmänmaidosta (fior di latte) valmistettua Mozzarella, koska se ei sisällä yhtä paljon vettä kuin Buhvelimozzarella.

Caprese tomaattisalattiin käytetään mieluiten puhvelimozzarella tai apulialaista Burrata juustoa, mikä tehdään niin lehmän-kuin puhvelinmaidosta. Caprese saalattin laitetaan revittyjä salaatinlehtiä, erittäin kypsiä tomaatilohhkoja, mozzarellaa, basilikaa, oliiviöljyä, mietoa viinietikkaa/balsamico viinietikkaa, tuoretta basilikaa,  suolaa ja mustaapippuria.

Oletteko maistaneet perunapizzaa? Sillä lähtee nälkä takuuvarmasti.




Italialainen salamipizza tehdäään  ehdottomasti  pepperonista.

Pepperonimakkara valmistetaan pääasiassa naudanlihasta, johon on sekoitettu anista, paprikaa, valkosipulia ja punaviiniä. Makkara voi sisältää myös muita mausteita, kuten cayennepippuria ja suolaa maun mukaan. Natriumnitriitti ja paprikajauhe ovat ainesosia, jotka antavat pepperonille tavanomaisen punaisen värin.

Mozzarella sopii muuhunkin ruuanlaittoon, kuten lämpimiin voiliepiin tai Mozzarella lasagneen, mihin on hyvä käyttää mozarellan lisäksi tuorejuustoa ja parmesanoa. Lisäksi punasipulia, valkosipulia, tomattisosetta, krossattuja tomaateja, herkkusieniä, zucciniä, hapankermaa (+mozzarellaa, mistä tulee valkokastike lasagneen), tuoretta basilikaa, ruokaöljyä/rapsia, keitetyjä vihreitä linssejä, kenalihalientä, vettä  ja lasagnelaattojs.... oman maun mukaan.