lauantai 3. maaliskuuta 2012

Villa dei Quintili


Villa dei Quintili, Via Appia Nuova 1092

Metrolla  A Colli Albanin pysäkille ja siitä bussilla 664

Villa dei Quintili on arkeologinen tutustumiskohde noin seitsemän kilometriä Roomasta etelään, Via Appia Antican ja Via Appia Nuovan välisellä alueella. Avoinna kaikkina viikonpäivinä kello 9.00-auringonlaskuun, joka tarkoittaa kesäkuukausina noin kello 19.15 saakka, paitsi ei maanantaina. Appia Antica pääsylipulla 6 euroa pääsee kolmeen kohteeseen, Villa dei Quintili, Terme di Caracalla ja Mausoleo di Cecilia Matella. 

Tämä on hyvällä säällä erinomainen päiväretki tai viikonloppukohde. Eväät mukaan ja nauttimaan tästä ihanasta alueesta. Hyvä mahdollisuus tutustua Rooman maaseutuun ja sen hiljaisuuteen, sekä historiaan.


Toinen kulkureitti alueelle on Terminin rautatieasemalta paikallisjunilla FL4 tai FL5. Jää pois Capannellen pysäkillä, joka on ensimmäinen pysähdyspaikka ja kävele loppumatka siitä portille. Via Appia Anticalta ei ole yhteyttä Villa dei Quintiliin, vaikka se sijaitsee aivan Via Appia Antican vieressä. Tämä järjestely on arkelogien takia jotta he saavat tehdä töitään ilman häiriöitä.

Quintili - prospettiva 1070754.JPG

Tämä arkeloginen kaivausalue on laaja. Itse huvilan Villa Quintilin rakennutti kaksi Quintilin veljestä jotka toimivat konsuleina toisella vuosisadalla. Alueella sijaitsi muitakin rakennuksia eikä vaaan huvila. Täällä oli kylpyläkin jonne johti vedet aivan oma akvedukti. Alueella sijaitsi myös hippodromi jossa pidettiin hevoskilpailuja. Keisari Commodus oli kateellinen Quintilin veljeksille ja otti alueen omakseen 180-luvulla.

Commodusta pidettiin omalaatuisena hallitsijana ja kansa oli täysin kyllästyneet keisariinsa. Keisari oli mukavuudenhaluinen ja ahne joten valtion kassassa ei ollut lopulta penniäkään. Keisaria vastaan syntyi salaliitto, joka otti Commoduksen hengiltä.

Villa quintili.jpg

Archeologisella kortilla pääsee yhdeksään kohteeseen (Palazzo Massimo + Palazzo Altemps + Crypta Balbi + Terme di Diocleziano + Colosseo + Palatino + Terme di Caracalla + Villa dei Quintili + Mausoleo di Cecilia Metella). 

Pääsylippu on voimassa seitsemän vuorokautta.
Luonnollisestikin Roma Passi käy myös.
Pääsylippuja voi ostaa täältä.


Italian valtio otti alueen haltuunsa vuonna 1986. Alue on ollut siitä lähtien arkeloginen kaivauskohde.
Via Appia Anticalta  nähtynä. Tätä kautta ei kannata yrittää mennä alueelle sillä siinä on aitaus ja portti ja vahtikoppikin. “Aphrodite Braschi”

Villa of the Quintili, Via Appia, Rome (9087379660).jpg

Rome Nieborów Niobe.jpg
Bust of emperor Philippus Arabus - Hermitage Museum.jpg


Quintili - Antiquarium 1070747.JPG