lauantai 3. maaliskuuta 2012

Villa dei Quintili


Villa dei Quintilin alue on ihastuttava ja rauhallinen.


Villa dei Quintili, Via Appia Nuova 1092

Metrolla  A Colli Albanin pysäkille ja siitä bussilla 664

Villa dei Quintili on arkeologinen tutustumiskohde noin seitsemän kilometriä Roomasta etelään, Via Appia Antican ja Via Appia Nuovan välisellä alueella. Avoinna kaikkina viikonpäivinä kello 9.00-auringonlaskuun, joka tarkoittaa kesäkuukausina noin kello 19.15 saakka, paitsi ei maanantaina. Appia Antica pääsylipulla 6 euroa pääsee kolmeen kohteeseen, Villa dei Quintili, Terme di Caracalla ja Mausoleo di Cecilia Matella. 

Tämä on hyvällä säällä erinomainen päiväretki tai viikonloppukohde. Eväät mukaan ja nauttimaan tästä ihanasta alueesta. Hyvä mahdollisuus tutustua Rooman maaseutuun ja sen hiljaisuuteen, sekä historiaan.


Paikallisjunat pysähtyy Appio-Appio Claudiolla, Appia Pignatelli Menofilolla ja Capanelle-Castroregiolla. Aluella ajaa myös paikallisbussi 664, millä pääsee lähimmille metroasmille Coli Albanille ja Arco di Traverntinolle. Mutta bussilla pääsee lähimmmäksi.

Paras vaihtoehto on ottaa bussi 118 keskikaupungilta. Bussi 118 on varsinainen Appia Antican bussi, mikä pyöräyttää ringin kaupungilla nähtävyyksien ympärillä ja sitten ajaa suoraan Appia Anticalle. Bussi käy kääntymässä Piazza di Calabrialla, mistä on lyhyt kävelymatka Via Appia Anticalle.

Paikallisjunat pysähtyy Appio-Appio Claudiolla ja Appia Pignatelli-Menofilolla. Aluella ajaa myös paikallisbussi 664, millä pääsee lähimmille metroasmille Coli Albanille ja Arco di Traverntinolle.

Via Appia Anticalta on yhteys Villa dei Quintiliin, mutta se on hyvin epävarmaa onko se avoinna. Tämä järjestely on luultavasti arkelogien takia, jotta he saavat tehdä töitään ilman häiriöitä. Argeologinen varsinainen kaivauskeskus sijaitsee Compasso Santa Maria Novalla, Via Appia Antica 251.

Entinen työkaverini miehensä kanssa matkustivat Roomaan parikin kertaa ja asuivat täällä Appia Park Hotellissa, koska he halusivat pelata golfia ja kävellä Appia Antican ja Villa dei Quintilin ympäristössä.  Hotellin parkissa on turvallista pitää omaa autokin. Keskikaupungilla ei tee autolla mitään, koska ei ole paikkaa mihin sen jäättää. Mukava loma jos on jo kolunnut Roomaan aikaisemmin. Ryan Airin lentokentälle ei ole kuin noin 5 kilometriä matkaa.

Tämä Appio Caludian alue on mukavaa asuinaluetta. Alueen keskellä sijaitsee Parco degli Asquedotti, siis akveduktipuisto, mistä olen kertonut täällä

Quintili - prospettiva 1070754.JPG

Tämä arkeloginen kaivausalue on laaja. Itse huvilan Villa Quintilin rakennutti kaksi Quintilin veljestä jotka toimivat konsuleina toisella vuosisadalla. Alueella sijaitsi muitakin rakennuksia eikä vaaan huvila. Täällä oli kylpyläkin jonne johti vedet aivan oma akvedukti. Alueella sijaitsi myös hippodromi jossa pidettiin hevoskilpailuja. Keisari Commodus oli kateellinen Quintilin veljeksille ja otti alueen omakseen 180-luvulla.

Commodusta pidettiin omalaatuisena hallitsijana ja kansa oli täysin kyllästyneet keisariinsa. Keisari oli mukavuudenhaluinen ja ahne joten valtion kassassa ei ollut lopulta penniäkään. Keisaria vastaan syntyi salaliitto, joka otti Commoduksen hengiltä.

Villa quintili.jpg

Archeologisella kortilla pääsee yhdeksään kohteeseen (Palazzo Massimo + Palazzo Altemps + Crypta Balbi + Terme di Diocleziano + Colosseo + Palatino + Terme di Caracalla + Villa dei Quintili + Mausoleo di Cecilia Metella). Kortti on voimassa viikon. 

Pääsylippu on voimassa seitsemän vuorokautta. Luonnollisestikin Roma Passi käy myös. Pääsylippuja voi ostaa täältä.


Italian valtio otti alueen haltuunsa vuonna 1986. Alue on ollut siitä lähtien arkeloginen kaivauskohde.












Via Appia Anticalta  nähtynä. Tätä kautta ei kannata yrittää mennä alueelle sillä siinä on aitaus ja portti ja vahtikoppikin.



 “Aphrodite Braschi”

Villa of the Quintili, Via Appia, Rome (9087379660).jpg

Rome Nieborów Niobe.jpg
Bust of emperor Philippus Arabus - Hermitage Museum.jpg

Quintili - Antiquarium 1070747.JPG