lauantai 8. tammikuuta 2022

Uusi vuosi 2022 otettiin vastaan Roomassakin


Roomalaisen kulttuurin tärkein tekijä on ehdottomasti kaupungilla maleskelu. Roomalaiset ei mässää ruuan kanssa kuten esim. bolognalaiset vaan he liikkuvat. Yksi syy siihen voi olla tavisten ahtaat ja epämukavat asunnot. Ne ovat aivan järkyttäviä pätsejä kesähelteellä. Roomalaiset ei istu kotonaan ja tuijota TV:tä vaan lähtee paseggiatalle/kävelylle heti kuin aika antaa periksi. 

Toinen harrastus on mennä kuuntelemaan luentoja milloin mistäkin aiheesta. Niitä pidetään museoissa, näyttelyissä, kirjastoissa, puistoissa ja tai jonkin kadun varrella. Luennon jälkeen saa sitten asettaa kysymyksiä ja se johtaa sitten yleiseen kiihkeään keskusteluun. Täällä ei ulkonaliikkumiskieltoa voi säätää muuta kuin sotatilanteessa.

PS. Sanonpahan tässä välissä että te saatte olla onnellisia siitä ettei Suomessa ole tällaisia isoja megapoleja, kuin Tukholma tai Rooma, missä on aina tungosta ja missä  korona  sen kuin leviää

Roomassa asuu melkein 3 miljoonaa asukasta ja siihen sitten vielä tursitit lisäksi. Noin 30 miljoonaa turistia käy vuosittain Roomassa ja se tekee 2,5 miljoonaa turistia kuukaudessa. Pääsiäisviikkolla vielä enempi. Silloin monet nukkuu teltoissa kaupungin puistoissa tai nurmikoilla. Suurtukholmassa asuu 2,4 miljoonaa asukasta ja väkiluku sen kuin kasvaa, ei niinkään maahanmuuttajien takia, vaan ihan ruotslaisten takia. Suurtukholmassa asuu yhtä paljon väkeä kuin puolessa Suomea.