lauantai 24. heinäkuuta 2010

Rooman ovia


San Giovanni in Lateranon basilikan mahtava ovi


Yleinen käymälä Santo Stefano Rotondon kirkon yhteydessä
Santa Maria dell'Orazione e Morte, Via Giulian varrella

Oven pielessä pääkallot syystä että kirkko on "kuoleman kirkko" tavallaan. Kirkon vieressä asuneet munkit kuuluivat eräänlaiseen kuolemankultti-veljeskuntaan, Confraternita della Morte ed Orazione. He keräsivät kuolemaantuomittujen luurankoja Taveren rannalta ja hautasivat heidät kirkon kellariin ja antoivat heille näin siunauksen. Kirkon kellarissa on vieläkin pääkalloja ja luurankoja.


Negropoli, kuolten kaupunki. Kuva on Campo Veranon hautausmaalta. Sukuhautakappelin ovi.


Italian senaatin oviSanta Maria Maddalena kirkon erittäin kaunis ovenpäällys.

Paavin ovi joka johtaa Apostolin palatsiin jossa sijaitsee Paavin asunto. Sveitsinkardisti vahtii sisäänkäyntiä. Portikko on vasemmassa kaaripylväskäytävässä. Kaikki jotka menevät turvatarkastusten läpi Pyhän Pietarin kirkkoon ohittavat tämän oven.


Vanhoja ajan patinoimia kirkon ovia löytyy satoja Roomasta
Kannattaa kurkistaa sisäpihoille jos portit ovat avoinna. Roomassa on kauniita ja viihtyisiä sisäpihoja vaikka millä mitalla. Kaikkiin pihoihin ei suinkaan auta mennä pitemmälle noin vaan. Minut on monesti käännytetty pois, mutta ei se niin vaarallista ole.


Pyhän Pietarin kirkon pyhä ovi joka avataan vain juhlavuosina


San Giovanni Lateranon basilikan pyhä ovi


San Paulo Fuori le Mura basilikan oviSanta Maria degli Angeli kirkon ovet


Paavi Paulus V:n nimikko-ovet

Nämä ihmeelliset pronssiovet löytyvät Vatikaanista, Piazza di Risorgimenton varrelta, Vatikaanin muurista. Ovet on nimikoitu edesmenneen Paavi Benedictus XVI:n kunniaksi. En usko että ovi johtaa mihinkään. Se on van tuossa muurissa näytillä.


Pyhä ovi, Porta Santa, San Paulo Fuori le Muran basilikaSanta Sabina kirkon ovet 400-luvultaSanti Cosma e Damianon kirkon ovi Foro Romanolla. Ovi on yksi turistien eniten valokuvaamia ovia Roomassa, syystä että melkein kaikki turistit kävelevät ennemmin tai myöhemmin oven edestä. Ovet ovat mahdollisesti Rooman vanhimmat kirkon ovet.

Palazzo Madama, hallitusrakennus sekä pääministerin virka-asunto.


Sant'Agata dei Goti, Via Panisperna, kirkko ja luostari


Casa di Sant Ambrogio, luostarin portti, al Portico di Ottavia

Luostari on yksi Rooman vanhimpia, perustettu vuonna 353 ja se oli alunperin nimeltään Monasterium Sanctae Mariae de Maxima. Luostari peruskorjattiin vuonna 1800-luvulla.


Sant Antonio dei Portoghesin kaunis julkisivu ja sisäänkäynti