torstai 19. joulukuuta 2013

Italialaisia joululauluja ja joulukonsertteja


Sikstiiniläisen kappelin oma poikakuoro esiintyy tällä videolla Santa Maria in Ara Coelin basilikassa jouluna 2011, Campidoglion kukkulalla. Tämä Ara Coelin basilika on roomalaisille kaikista rakkain kirkko Roomassa. Ehdoton oma suosikkini myös.  Konsertti Sikstiiniläisessä kappelissa Vatikaanissa

Sikstiiniläisen kappelin poikakuoro esiintyy tavallisimmin Sikstiiniläisessä kappelissa Vatikaanissa ja niihin konsertteihin pääsee vain  paavi, kardinaalit, papit, Vatikaanin muu henkilökunta sekä kutsutut erikoisvieraat. Vatikaanin poikakuoro esiintyy myös Pyhän Piatarin basilikassa ne harvat kerrat kun jumalanpelvelus pidetään Baldacchinon äärellä.Puer natus est nabis, lapsi on syntynyt meille - teeman ympärille keskitettyy roomalainen joulu. Tässä tulee kaksi tuntia pitkä joulukonsertti San Giovanni in Lateranon basilikasta Roomassa. San Giovanni in Lateranon basilika on "kirkkojen kirkko", Sacrosancta Papalis Archibasilique Maior Sanctissimi Savatoris et Sanctroum Iohannis Baptistae et apud Evankelistae Lateranum, Omnium Urbis et Orbius ecclesiarum Mater et Caput, kaikkien kristittyjen kirkkojen äitikirkko. 

Joulunpyhät ja välipäivät ovatkin sopivia keskittyä kuuntelemaan musiikkia. Ja jos ei ole voinut olla mukana konsertissa niin voihan sitä osallistua vaikka näin netin kauttakin. Oikein hyvää ja rauhallista Joulua kaikille!