keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Lisää ruokapaikkoja


Coppede Café, Via Tagliamento 2
 Jos nyt sattuu liikkumaan tällä alueella...

Tavaola calda tuossa oviaukolla kertoo siitä että on ns lämmin pöytä. Se on tvallaan kuin pieni lämminruoka buffe, josta saa pyytää syötävää. Ennen vanhaan oli paljon Italiassa tavola calda ruokapaikoja, eräänlaisia ruokaloita, mutta ne alkaa olla hävinnet melkein kokonaan katukuvasta. 


Coppede Cafe, Via Tagliamento 28, sijaitsee hieman sivussa keskikaupungilta mutta erittäin ihanassa Coppeden korttelissa. Varsinkin arkkitehtuurista kiinnostuneille erittäin mielenkiintoinen kohdealue. Coppede Caffe on erinomainen lounas tai kahvipaikka, niin kutsuttu Tavola Calda. Lounas tarjoillaan kello 12-15 ja myöhemmin illalla on Aperitivobuffe katettuna. Ruoka on erinomaisen huolella valmistettu, kahvileipä aivan taivaallisen hyvää ja jälkiruuat suussasulavia. Monta kertaa ruoka on parenpaa ja halvenpaa hieman sivummalla, paikoissa joissa roomalaiset itse ruokailevat, kuin keskikaupungilla. Coppede Caffe on siitä hyvä esimerkki. Suosittelen sydämellisesti!

Piazza Barebriniltä voi ottaa bussin numero 63 Piazza Buenos Airesille, yhdeksän psyäkin väli (Via Boncombagni, Corso di'Italia, Via Po, Piazza Buenos Aires). Siitä sitten suoraan torin läpi Via Tagliamentolle. 

Pitää samalla muistaa kävellä myös lyhyt Via Doran katu. Bussi 63 kulkee toiseen suuntaan Piazza Bareberiniltä Via del Corsoa pitkin Piazza Venezialle, Via Arenulaa pitkin Piazza Monte Savellolle, sillan kupeeseen joka vie Tiberin saarelle, Isola Tiberinalle.


Coppede Caffen hauskat kahvikupit


Voileipäkauppa, josta on tullut myös ravintoa, Aristocampo, Via della Scala 19, Trastevere.

Samalla ketjulla on seitsemän baari/kahvilaa ympäri Roomaa. Halpa ja hyvä ravintola, hinnat 10-15 euro, menu 12-30 euro.


Via della Scala 19, Trastevere


La Scaletta, Via della Maddalena 46

Erittäin suosittu ravintola keskellä kaupunkia
McDonalds, Via del Corso 119-121McDonalds, Piazza di Spagna 46-47, Euroopan suurin McDonalds

Roomassa on ehkä noin 20 McDonaldsia


Caffe/Bar Tor Millina, Via Tor di Millina


Luultavasti tämä baari on vaihtanut nimeä. Nykyään se taitaa olla Bar Imperatore.

Tällä alueella on vilkasta yöelämää. Millinan tornin kohdalla kohtaa Rooman milleyttävintä katua, Via di Santa Maria dell'Anima ja Via di Tor Millina. Baareja, kahviloita ja revintoloita on tiheään näillä kujilla. 

Yksi erittäin suosituista kahviloista on Take it Easy kahvila, Via Tor de Millina 23. Via Santa Maria dell'Animan päässä on ihan pieni puistoalue jonka keskellä sijaitsee viihtyisä filmitähtien ja kuuluisuuksien suosima ravintola Santa Lucian ulkoterassi. Via di Tor di Millina 5 sijaitsee tapasravintola, Tapaloca jossa voi nauttia aperitivoa alkuillasta. Ravintola on avoinna kello 2 asti yöllä. Baaritiskikin löytyy jos sitä kaipaa. Minun mieleeni.


Enoteca Corsi, Via del Gesu 87-88, saanut pelkkää kehumista


 Enoteca Corsi


Enoteca Corsi


Ezio, Antica Hosteria piccola Roma, Via degli Uffici del Vicario 36
Halpa ja hyvä ravintolaL'Angoletto ai musei, sijaitsee hyvin lähellä Vatikanin museota
Ihan tavallinen ravintola, ei sen kummempi


L'Angoletto ai musei, Via Leone IV 2a


La Base, Via Cavour 274, hyvin keskeisellä paikalla
Ruokaa löytyy jokaiseen makuun
Avoinna melkein kellon ympäri
 Kyllä nälkä lähtee... Aika kamala paikka oikeastaan...Liikaa vaikutteita.


 

La Base on aina avoinna, noh melkein aina, ja keskeisenpää ruokapaikkaa tuskin löytyy. Ruokaa on takuulla valita jokaisen makuun.


Romolo nel Giardino della Fornarina, Via di Porta Settimana 8, Trastevere
Romanttinen ja myyttinen ravintola


Kebab ravintola, Via Augusto Valenciani 14, lähellä Piazza Bolognaa

Rooman paras kebab paikka. Tämä on ihan tavallinen ravintola jossa tarjoilaan kebabia myös lautasella. Hieman kalliimpi kuin muut kebab paikat mutta laatu on hyvä. Couscous, falafel, pizza löytyvät myös listalta monen erilainen kebabin joukosta. Rooman kebabpaikkoja täältä ja täällä lisää.


Pizzeria Baffetto, Via del Coverno Vecchio

Avoinna 18.30-23.00 kaikkina viikonpäivinä viikossa, keskihintainen. Erittäin suosittu mutta ahdas paikka jonka eteen helposti syntyy jonoa. Suosittelen!Freni e Frizioni, Via del Politeama 4/6, lähellä Piazza Trilusaa
 Näin rauhalista täällä ei ole illemmalla jolloin on ihan tungokseen asti väkeä.


Freni & Frizioni

Rooman trendikkäin ravintola joka tarjoilee aperitivoa ennen päivällistä. Mone mielestä Rooman paras aperitivopaikka. Joidenkin mielestäj opa maailman parhain.


 Varsinainen Da Giggetto on erittäin suosittu ruokapaikka.

  Giggetto 2
Nurkan takaa Giggetton oikealta puoleta, kun seisoo kasvot ravintolaan päin, pääsee tänne Giggetto 2, joka on melkein mukavampi paikka aterioida. Rauhallinen, kaunis ja viihtyisä. Rakennus jossa ravintola sijaitsee on yksi Rooman vanhimmsita. Rakennukset ja kujat ravintolan takana ovat vileäkin kuin keskiajalla.


Giggetto 2

Tämä on ravintola josta joko pidetään, tai ei pidetä. On varauduttava siihen että tällä tarjoilaan vain koscher ruokaa.Voi olla ettei nykyään enää pääse täältä takakautta sisään vaan jos haluaa istua Giggetto 2:ssa niin on mentävä ravintolan lävitse.


 Giggetto 2Frederico Fellinin elokuvan ravintolakohtaus on kuvattu tässä Da Giggetton edustalla. Paitsi että raitiovaunua ei siinä ravintolan edustalla ole koskaan voinut kulkea.