sunnuntai 6. maaliskuuta 2022

Benvenuto a Roma!

 

 Lainaan videon tekijää Turist ja yhdyn hänen sanoihinsa: 

Rooma on suosikkikaupunkini maailmassa. Miksi? Koska se on täydellinen sekoitus historiaa ja nykymaailmaa. Siinä on aivan upeita historiallisia kohteita, upeita kauppoja ja tietysti, täydelliset pizzat koskaan. Tässä on kokemukseni Roomasta ja miksi se on niin mahtava:

1) Ihmisten italialainen vieraanvaraisuus on lyömätön. Italialaiset kohtelevat sinua kuin kauan kadoksissa olevia ystäviä heti ensimmäisestä tapaamisesta lähtien. Hotellin henkilökunta on erittäin ystävällistä ja hoitaa valituksesi muutamassa sekunnissa. Mutta parasta italialaisissa on tapa, jolla he puhuvat. Heidän kielensä tulee esiin suloisena lauluna. Se 'koristaa' niin, etten voisi arvata, vaikka he kiroaisivat minua. 

2) Ruoka. Jos luulet syöneesi parasta italialaista ruokaa koskaan omissa maissasi, olet vakavasti väärässä ystäväni. Paras italialainen ruoka tulee lähteestä ... joka olisi tässä tapauksessa Italia (erittäin ilmeistä). Näissä italialaisissa ravintoloissa/kahviloissa tarjoillaan herkullisimpia raviolia, eeppisiä herkullisia risottoja ja pizzoja. Tekisin matkan takaisin Roomaan vain ruoan takia, jos voisin.

3) Rooman historian historiallinen merkitys on jaettu kahteen osaan. Rooman valtakunta ja keskiaikainen historia. Kunkin aikakauden arkkitehtuuri jakautuu kahdelle erilliselle alueelle. Kävely Colosseumille on yksi lumoavimmista kävelyretkistä, joita olen koskaan tehnyt. Tien kummallakin puolella on muinaisia ​​jäänteitä, jotka lisäävät viehätystä. Keskiaikaiset historialliset paikat antavat erittäin "Game of Thrones" -tuntuman.

4) Vatikaani. Tämä minikaupunki yksinään tekisi Rooman matkasta sen arvoisen. Vatikaanissa on Sikstuksen kappelin kaikkien aikojen kauneimpia freskoja. Löydät satoja matkaoppaita aivan Vatikaanin ulkopuolelta, jotka antavat sinulle kierroksen kirkossa ja museossa. Varmista vain, ettet tule huijattu! 

5) Milanon ostokset ovat teknisesti suuri muotipääkaupunki, mutta Rooma ei ole kaukana jäljessä. Ostokset täällä ovat fantastisia putiikeista tavallisiin brändeihin. Siellä on Zara-myymälä, joka on neljä kerrosta korkea (vietin siellä mielestäni noin kaksi tuntia). Kovan ostospäivän jälkeen voit rentoutua mukavassa paikassa, syödä katuvalmisteisia neliöpizzoja ja katsella auringonlaskua kauniiden historiallisten raunioiden ylle. Autuas! 

Hauskoja faktoja: Trevin suihkulähteellä, mikä on pakko nähdä, on maagisia voimia. Ilmeisesti jokainen, joka heittää kolikon lähteeseen, tulee varmasti jonain päivänä takaisin Roomaan. Äitini laittoi kolikon kahdesti ja on vieraillut Roomassa kahdesti sen jälkeen. Ilmaisin sen myös ja toivon todella, että voin mennä joskus uudestaan!

Ja mitäpä minä tässä enää lisäilemään, vaan sanon buon viaggio!