sunnuntai 12. elokuuta 2012

Sant'Anselmo all'Aventino

226SAnselmoAventino.JPG

Sant'Anselmon kirkko/Badia Primaziale di Sant'Anselmo all'Aventino sijaitsee Aventinon kukkulalla, Piazza dei Cavalieri di Malta.
Avoinna kello 9.00-18.00
Messu arkena kello 18.30 ja 19.15
 suununtaisin ja pyhäpäivinä kello 19.15


Kirkko on Badia Primaziale S Anselmo nimisen luostarin kupeessa joka on benedittiinimunkkien luostari. Samassa yhteydessä sijaitsee benedittiinien kansaivälinen instituutti ja collegio. Voi siis sanoa että kirkko on munkkilan ja pappilan kirkko. Luostari ottaa vastaan miespuolisia yövieraita. Dalai Lama yöpyi täällä Rooman reissullaan.

Rom, der Komplex von Sant'Anselmo all'Aventino.JPG

Bendiktiinit ovat omistaneet kirkon vuodesta 1890 lähtien. Kirkko rakennttiin benediktien pappiscollegiota varten. Kirkossa toimitetaan usein vihkiäisiä.


Padovassa sijaitsee erittäin upea, suorastaan mahtavan kaunis, Santa Giustianan bendiktiiniluostari ja kirkko. Sielläkin saa vuokrata huoneita,  mutta vain miehet. Jos liikutte Pavialla päin niin älkää ihmeessä ajako ohitse vaan käykää Santa Giustianan basilikassa ainakin. Sinne pääsee kaikki sisään. Pavialla on noin viisikymmentä luostaria ja varmaan sata kirkkoa. Pavian lähellä sijaitsee myös yksi Italian komeimmista luostareista Certosa di Pavia. Pankaa siis Pavia mieleenne!


Sant Benedetto Norsia joka perusti länsimaisen luostarijärjestelmän

Sant'Anselmon irkkorakennus on melko uusi, vuosilta 1892-1896.  Maltan ritarikunta luovutti tontin benediktiini säätökunnalle. He ehkä maksoivat myös rakennuskustannukset.
Francesco Vespigniani suunnitteli kirkkorakennuksen.  Kirkossa munkit laulavat usein gregoriaanilaisia kantaatteja.

Aventinon katuja ja kujia reunustaa paljon kauniita puita ja pensaita. Rauhallinen, erittäin kaunis ja hiljainen alue päivä- tai iltakävelyä ajatellen.


Sisäänkäynti Sant'Anselmon kirkon ja luostarin alueelleTaustalla sijaitsevan ison vihreän oven (keskellä seinustaa) avaimenreiästä on sitten jokaisen tirkistettävä. Reiästä näkee Pyhän Pietarin kirkon kupolin.


Piazza Cavalieri di Malta tai Piazza Sant'Anselmo


Piazzalla on melkein aina turisteja ja turistibusseja, sekä poliiseja.