perjantai 20. helmikuuta 2015

Sacre Cuore di Gesù Via Piave


Sacre Cuore di Gesù Via Piave, Via XX Settembre  65/B

Avoinna : 7.00-13.00 ja 16.00-19.00

 Messu : 
Arkisin kello 7.00, 8.00 ja 18.00
Sunnuntaisin ja pyhäpäivinä kello 8.00, 11.00 ja 18.00


Santa Raffaella, Via Venti Settembre 65/B

Casa per ferie Santa Raffaella Maria on nimeltään luostarimajoitus jota nämä jesuiittinunnat tarjoavat. 

e-mail:provincialeitalia@tiscali.it


Sacre Cuore di Gesù a Via Piave
Kuten jo kirkon nimestäkin voi lukea sijaitsee kirkon sisäänkäynti Via Piaven puoella, kun taas luostariasuntolan sisäänkäynti on Via XX Settembren puolella. Alun perin oli tarkoitus rakentaa kirkko niin että sisäänkäynti olisi sijainnut Via Settembren puolella. 

Kirkko valmistui vuonna 1916 jesuiittinunnien käyttöön. Nunnaluostari on sijainnut  tässä Via XX Settembren varrella jo 1800-luvun lopulta lähtien. Arkkitehtinä toimi Aristide Leonori joka oli tätä ennen suunnitellut viisi kirkkoa Roomaan ja  Egyptissä sekä USA:ssa useita luostareita ja luostarikirkkoja.


Tämän jesuiittiluostarin perusti espanjalainen nunna Rafaela Porrasy Ayllon. Pyhä Rafaella perusti Ancelle de Sacro Cuore di Gesú nimisen uskonnollisen järjetön vuonna 1877 Madridissa. Rafaela muutti Roomaan vuonna 1890 juuri tähän luostariin jossa hän eli kuolemaansa saakka. Pyhä Raffaella on haudattu tähän kirkkoon tai kirkko on rakennettu niin että kirkosta pääsi hänen nunnaselliinsä, josta sitten tuli hänen hautakappeli. Pyhän Raffaellan kappelin kautta pääsee luostarin puolelle, jos osallistuu esimerkiksi opastettuun kiertokäyntiin luostarissa. Muussa tapauksessa luostariin ja sen asuntolaan pääsee Via XX Settembren puolelta.Täältä löytyy valokuvia kirkosta.Pyhä Rafaela