sunnuntai 10. lokakuuta 2021

Iltakävelyllä Trasteveressä, You Tube


Nyt on helteet hellittänet Roomassa ja pandemia kontrollissa, joten turistit ovat saapuneet Roomaan. Lokaukuu on yksi parhaimmista turistikuukauksista ja touko-kesäkuun lisäksi.  Juuri sään takia. Rooma on kuin tehty kävelyä varten ja nyt on sopivat säät kävelyyn.

Museot ja muut nähtävyydet ovat taas avoinna, samoin useimmat ravintolat, kahvilat ja hotellitkin. Roomassa ei kuulema kysellä kovidpassia monessakaan paikassa Angela Merkel on saapunut myös Roomaan.

Roomassa on pidetty paikalliset vaalit kunnavaltuustoon ja facisti Benito Mussolinin tyttären tytär Rachele Mussolini sai eniten ääniä ja näin ollen hän sai toisen mandaattikauden valtuustossa. Ensimmäisen kerran  riitti 657 ääntä päästä valtuustoon ja nyt hän sai 8200 ääntä. Hän edustaa puoluetta nimeltä Italian veljet/Fratelli d'Italia (FdL). Puolue on kansalliskonservatiivinen. Tulos yllätti minut täysin. En ollut uskoa silmiäni ja korviania...

Italiassa on näitä puolueita joka lähtöön. Ennen vaaleja saattaa syntyä useita uusia puolueita, osa puolueista menee yhteen ennen vaaleja ja eroaa vaalien jälkeen. Mitään muuta valtiota ei ole niin vaikea hallita Euroopassa kuin Italian valtiota. Italia on sitten vielä jakaantunut moniin regioneihin, joilla on omat politikot, hallitukset ja parlamentit, jopa osittain omat laitkin. Ruotsi on usein matkinut monessa asiassa Italiaa ja Ruotsi on menossa kovaa vauhtia samaan suuntaan regioneidensa kanssa.