torstai 13. toukokuuta 2010

Piazza Margana


Piazza Margana on pieni ihastuttava tori aivan lähellä Piazza Veneziaa. Alueella on paljon toimistoja mutta ei juuri lainkaan myymälöitä. Rauhallisia keskiaikaisia kujia joilla on mukava kävellä kaikessa rauhassa. Rooman Ghetto alkaa tästä. Kun seisoo Piazza Venezialla ja lähtee siitä vasemmalle (länteen päin) Via San Marcoa muutaman metrin ja sitten kääntyy vasemmalle niin siitä alkaa Via Marganan  erittäin kapea katu. Toinen reitti on mennä Via San Venenzialta vasemmalle ja siitä heti oikealle kapealle kujalle talojen väliin, siinä on Via Marganan alkupää. Todellisuudessa ero on vain yhden talon ympäri, joko vasemmalta tai oikealta puolen.
La Taverna degli Amici, Piazza Margana 37Sala Margana  on Marganan aatelissuvun Palazzetto, pieni palatsi, Casa dei Margana. Pohjakerros on näyttelyualuetta jota voi vuokrata erilaisiin kulttuuritapahtumiin tai konferensseihin. Palazzetossa on myös kaunis sisäpiha.


Palazzo Albertoni jonka pohjakerroskessa sijaitsee suosittu ravintola La Taverna degli Amici.


Palazzo Maccarani Odescalchi

Tori on Rooman rauhallisimmista ja ehdottomasti kauneimmista ja idyllisimmistä. Torin reunalla sijaitsee La Taverna degli Amicin (joka on kallein näistä) lisäksi Vinando nimininen hosteria/viinibaari. Ennen kaikkea paikalliset aterioivat näissä ravintoloissa, joka takaa hyvän laadun ja kohtuu hinnat. Se on tänne kun Rooman poliitikot, näyettelijät ja muutkin julkkikset sekä lähistöllä asuvat ja töissäkäyvät lounaalla tulevat syömään tai istumaan iltaa.

Tämä pieni söötti osteria on nimeltään Vinando. Vaikka se on pieni niin se on kovasti arvostettu  ravintola. Tämä Marganan tori on kuin suoraan Fellinin eolkuvasta, rauhallinen, kaunsi ja idyllinen. Jos onnistuu lämpimnä kesäiltana saamaan pöydän tästä ulkoa niin siinä tulee viihtymään iavcan varmasti. Yllätyksenä on vielä erinomaisen hyvä ruoka ja hyvät viinit.

Aivan kulman takana Vicolo dei Polacchi 23, joka johtaa Via dell'Bottege Oscuralle. Vicolo dei Polacchin varrella sijaitsee Hosianum Palace niminen hotelli joka on vasta kunnostettu luxusluokan hotelli. Se on rakennettu entiseen luostariin. Kaikki tämän alueen rakennukset ja kujat ovat ikivanhoja. Jos haluaa nähdä todella vahaa rakennustyyliä niin sitä näkee tällä alueella. Kujien varsilta puutuu myymlät ja ravintoloitakin on vain muutamia joten täällä saa maleksia ihan kaikessa rauhassa. 


Piazza Margana häämöttää Via dei Polacchilta tultaessa


Casa per ferie Santa Lucia Filippini, Via delle  Botteghe Oscura 33

Via delle Botteghe Oscuran varrella sijaitsee luostariasuntola Casa per ferie Santa Lucia Filippini, joka on melkein parempi ja viihtyisämpi kuin hotelli. Tämä toimiikin käytännössä kuin hotelli. Koko asuntola on äskettäin uuskorjattu. Takuulla ei kukaan pety. Ja mikä sijainti.
Santa Lucia Filippini on saannut hyvät arvostelut. Kotisivut.

Tuossa kadunkulmalla parvekkeen alla sijaitsi aikaisemmin Santa Lucian kirkko. Siitä ei ole kauaakan aikaa kun kirkon ovi poistettiin. Kirkkoon ei enää pääse muuta kuin rakennuksen sisältä.

Tuosssa viereisessä rakennuksessa vasemalla sijaitsee erittäin mukava kahvila/baari, Ducati Caffe. Tuo kapea kuja on nimeltään Via dell'Arco de'Gimnasi. Kuja on  noin 60 metriä pitkä ja se johtaa valtaväylälle Corso Vittorio Emanuele II. Heti siinä sitten onkin pikaruokatavaramyymälä Coop ja tanskalainen Tiger myymälä.

Piazza Venezialle on 200 metriä ja siitä lähtee raitiovaunu Trastvereen. Nurkan takana on Largo di Torre Argentina ja sen ympäristössä on kahviloita ja pikaruokapaikkoja mielin määrin. Mitään ei puutu.