lauantai 2. helmikuuta 2013

Caro Diario, Nenni Morettin elokuva
Isola Sacra/Necropoli di Porto


Necropoli di Porto tai Necropoli Isola Sacra sijaistee Ostiassa. 

Suljettu tällä hetkellä mutta puhelimetse tilaamalla ajan on mahdollisuus vierilla alueella. Avoinna jokasien kuukauden ensimmäisenä ja viimeisenä torstaina kello 9.30-13.30. Ajanvaraus on tehtävä. Ilmainen siäänpääsy.


Noin 150 hautaa on argeologit kaivaneet esille.

Civita di Bagnoregio


Civita di Bagnoregio sijaitsee Viterbon provinssissa ja  se kuuluu Bagnoregion kuntaan. Bagnoregio sijaitsee kahden kilometrin päässä ja Rooman keskustaan on 145 kilomteriä. Viterbohon on 27 kilometriä. Civita di Bagnoregioon pääsee vain Bagnoregion kautta tota kuvassa näkyvää ramppia pitkin.

Aikaisemmin Bagnoregion ja Civita Bagnoregion välillä oli kivestä tehty silta jonka saksalaiset pomittivat toisen maailmansodan aikana jopa kaksi kertaa hajalle. Tämä nykyinen silta/ramppi on betonista ja se rakennettiin turisteja varten.

Roomasta junalla Flaminion rauatieasemalta Viterbo'un ja loppumatka Cotralin bussilla. Bussilla pääsee  Piazza San Agostinolle saakka ja takaisinpäin lähtee bussi Piazzale Bataglinilta. Loppumatka on käveltävä noin reilu kilometri. Vaatii hyvää kuntoa. Kesäaikaan siellä on pieni keltainen bussi jonka kyydissä voi vanhukset, lapset ja vammaiset ajaa ylös Civita di Abagnoregioon. Muistaakseni se maksaa 1€ per sivu.


Omalla autolla kulkeville on parkkipaikka Piazzale Bersaglieri (tenniskentän vieressä), hinta 1 €/tunti sekä Viale Diaz (hautausmaan parrkipaikka) 1€/ tunti.

Civita di Bagnoregio sijaitsee huimissa maisemissa. Civitas on myöhäisantiikin aikainen nimitys asuinyhteiskunnalle. Sen ympärillä sijaitsevia kyliä nimitettiin nimellä borghi, kuten kyliä nimitetään vieläkin. 


Civita di Bagnoregio sijaitsee korkealla tasanteella jonka ympärillä on syviä rotkoja ja ainoa kulktutie sinne on 250 metriä pitkä ja melko hyrkkä kävelytie. Civita di Bagnoregion perustivat etruskit noin  vuonna 500 jaa. Nykyään siellä asuu vakituisesti noin 12-15 vanhusta. Jotkut italialaiset ovat ostaneet loma-asunnon täältä.

Luonnollisestikin alenpana sijaitsevassa Bagnoregiossa voi yöpyäkin. Sieltä löytyy hyviä ja kohtuuhintaisia ravintoloitakin. Tässä kunnan sivut joista voi löytää vinkkejä.


Hotelli ja ravintola Alma Civita, sijaitsee itse Civitassa. Erinomainen!

Hotelromanticapucci!
Useat ovat ihastuneet tähän Locanda Romantica Buccii'iin ja sen ravintolaan ja sen sijaintihan on erinomainen. Mutta on niitäkin joiden mielipiede eroaa muiden kanssa. Hintaan sisältyy aamiainen ja parkkipaikka.

Hostaria del Ponte, Via Mercatello 11, on ehdoton ruokapaikka josta on taivaalliset näköalat Civitaan päin. Kaiken lisäksi hyvä ruoka. 

Maria niminen vanhempi naishenkilö näyttää mielellään omaa pientä puutarhaansa turisteille. Siitä hyvästä voi antaa Marialle pari lanttia.

Kuvia Bagnoregiosta ja Civitasta!

File:Vittorio Crivelli 001.jpg

Pyhä Bonaventura da Bagnoregio on syntynyt täällä noin vuonna 1217-1221. Bonaventura on tunnettu fransiskaaniteologi ja munkki. Hän on yksi katolisen kirkon kirkkoisistä sekä pyhimys. Hän lapsuudenkotinsa on kaun sitten jo luiskahtanut alas rotkoon Bagnoregion kukkualalta.  Civitassa on luola jonka kerrotaan olleen Bonaventuran eremiittiluola.Tiedä sitten häntä...


Civita di Bagnoregion takana sijaitsee Valle dei Calanchi, jonka luonto näyttää pelottavan jylhältä kauenpa kaatsoen mutta se on erittäin mielenkiintoinen alue luonnosta kiinnostuneille.

File:Civita03.jpg
File:Bagnoregio hdr table.jpg

Civita Bagboregiossa on pari yöpymispaikkaa ja ravintolaa.

File:Civita01.jpg

File:Bagnoregio civita house.jpg


File:Civita04.jpg
Katosokaapas tämä video, kuinka kaunista ja idyllistä on Civita di Bagnoregiossa
Viterbosta ja Orvietosta pääsee Cotralin paikallisbussilla Civita di Bagnoregioon. Viterbohon ja Orvietoon pääsee parhaiten junalla. Roomasta autolla SS 79 tietä ja Capraccion kohdalla käännytään oikealle.