tiistai 9. marraskuuta 2010

Rooman kahvila/baarit


Bar Gianicolo, Porta San Pancrazio/Piazzale Aurelio 5

Avoinna: 
maanantaisin kello 17.00-01.00 
tiistaista torstaihin kello 18.00-03.00
 perjantaina ja lauantaina kello 14.00-04.00 
ja sunnuntaisinkello 11.00-12.00 sekä 18.00-02.00
Bussi 740



Tämä on ollut aikaisemmin yksi minun mansikkapaikoistani Roomassa. Mikään ei estä juomasta vain kupin kahvia ja leputtamasta jalkojaan tässä rauhallisessa kahvilassa ja ihastuttavassa ympäristössä. Tunnelma oli vastikään kuin ennen vanhaan -60-luvulla. Kahvila/ravintolalla on oma fanikerhonsa. 

Lähellä sijaitsevan Grand Hotellin asukkaat sekä amerikkalaisessa yliopistossa opiskelevat ovat tavallisimmat asiakkaat paikallisten kanta-asiakkaiden lisäksi. Turistitkin eksyvät kahvilaan jos he kävelevät Gianicolon kukkulan päästä päähän. 

Monelle Porta San Pancrazio ja Gianicolon puisto on nostalginen paikka ja muistuttaa lapsuuden ajasta ja ensirakkaudesta. Tänne on on aina vaeltaneet kirjailijat, näyttelijät ja journalistit jotka haluavat keskittyä ja rauhoittua. Aivan lähellä on myös San Pancrazion basilika joka on käymisen arvoinen.

Aivan lähellä erinomaisen hiljaisella ja kauniilla paikalla sijaitsee Villa Magnolia Relais, Via della Fornaci 439. Tämä on sannut erittäin korkeat arvosanat.


Bras Cafe, Palazzo Braschi, sisäänpääsy Piazza Navonalta ja  Museo Braschin kautta Piazza San Pantaleolta. Tämä on todellinen löytö keskellä kaupunkia ja kuitenkin rauhallinen paikka. Suosittelen lämpimästi!



Tarjolla on jokaiselle jotakin niin juotavaa kuin syötävää. Aamiainen tai kevyt lounas. Illalla aperitivobuffe jolloin maksetaan vain juomasta ja buffesta sitten poimitaan mikä ketäkin miellyttää. Maanantaisin suljettu. 

Avoinna tiistaina, keskiviikkona, torstaina ja sunnnuntaina kello 10.00-22.00. Perjantaina ja lauantaina kello 10.00-24.00.

Kahvila on ollut korjausten alla ja se avataan taas uudestaan 7.joulukuuta 2013. Tarkoituksena on järjetsää musiikki-iltoja kahvilassa kello 20.00.02.00. Ilmainen sisäänpääsy on luvattu! Kuullostaa mielenkiintoiselta.







Antico Caffe Moro, Via del Moro 38, Trastevere

Avoinna kello 7.00-02.00, maanantaisin suljettu.

Foto di Antico Caffè Del Moro, Roma

 Antico Caffè Del Moro

Aperitivoa tarjoillaan kello 19-21 jolloin bufferuoka kuuluu juoman hintaan.


 Castel Sant'Angelon viihtyisä kahvila

Kahvila voi olla Roomassa melkein minkänäköinen tahaansa. Tavallisinta on Roomassa ettei kahvilassa ole tuoleja lainkaan, vaan kahvi juodaan seisten. Italiassa voi kahvikupille tulla helposti tuplahinta, jos haluaa istua pöytään. Baarimikotkaan ei tarvitse kysellä turisteilta että seisotteko vaiko istutteko. Roomalaiset itse tykkäävät kovasti kahviloista ja ravintoloista jotka ovat hyvin yksinkertaisia ja vaatimattoman näköisiä, melkein vain pelkkä reikä seinässä.



Tosi rento kahvila Cafe Cafe,
 Via de SS Quattro 44, aivan lähellä Collosseumia

Trendikäs retrokahvila, avoina kello 11- 01.30. Sunnuntaisin brunchbuffee kello 12-16. Listalta löytyy aina jokaiselle jotain kohtuu hintaan.



Caffe Farnese, Via dei Baullari 20/Piazza Farenese

Avoinna kello 7.00-02.00

Erittäin mukava paikka pitää siestaa, yksi Rooman fantastisimmista ja tunnetuimmista. Klassinen kahvila à la france! Monen lempipaikka. Täällä sisältyy istumapikka hintoihin. Cornetot ovat maukkaita mutta kalliita. Useimmat juovat täällä  vain kupin kahvia, vrasinki sunnuntai aamupäivisin ja iltapäivän tauon aikana. Kahvia juodessaan lukevat päivälehden ja lehtikioskihan seisoo aivan vieressä.

Kahvilan sisäänkäynti on Via Baullarin puolelta mutta kahvila levittää usein pöytiään ja tuolejaan kulman ympäri kioskin viereen ja Piazza Navonalle. Aivan luvallista se ei ole mutta tarkastajilla ei ole aikaa...


Caffe Bernini, Piazza Navona 44

Tämä on myös ravintola, eikä vaan kahvila. Kahvila/ravintola mallia  la dolce vita! Ei henkilökohtaisesti minun makuuni. Ensiluokkainen ravintola mutta kallis ja tasoltaan epävakaa. Ymmärärän kyllä että tämä kahvila/ravintola houkuttelee turisteja puoleensa  jo pelkästään sijaintinsa takia.


Salotto 42, Piazza di Pietra 42, on yksi Rooman suosituimmista ja trendikkäimmistä paikoista tappaa aikaa ja hakea seuraa. Ikäraja 23 vuotta. Salotto 42 sijaitsee hyvin keskeisellä paikalla erittäin ihastuttavan torin reunalla. Erinomainen paikka vietetää iltaa. Hyvää ruokaa ja erinoamsia drinkkejä, kuulema. Tämä on roomalaisten olohuone jossa viihtyy.



Oppio Caffe, Via delle Terme di Tito 72, aivan Colosseumin kupeessa
Erittäin trendikäs ja suosittu kahvila, jossa on sisä- ja ulkotilat. Tarjoillaan myös ruokaa. Sopii melkein kaikenikäsille. Erilainen musiikkiteema jokaiselle illalle.



Caffe Canova Tadolini, Via del Babuino 150

Saman nimisen museon yhteydessä sijaitseva kahvila joka on todellakin tyylikäs ja aistikas paikka nauttia kupponen kahvia ja uneksia tai keskustella syviä keskusteluja. Kesäaikana voi istua ulkosalla.



Caffe Argentina, Via dei Cestarin alkupäässä, Largo Torre Argentinalla

Monen mielestä Caffe Argentina on ollut Rooman parhaita ravintoloita. Ihan tavallinen klassinen ruokapaikka jossa tarjotaan "kotiruokaa". Nykyisestä tasosta en tiedä.



Antica Caffe della Pace, kahvila saman nimisellä torilla. Tämä on romanttinen kahvila jossa yksinäisetkin turistit roikkuvat ja uneksivat kahvikuppinsa ääressä myöhään yöhön. Kulisseina on 1600-luvulta peräisin oleva della Pacen kirkko ja sen vieressä luostari. Madonna on nähty useamman kerran istuskelemasta juuri tässä kahvilassa Roomassa olessaan. Kuuluisuuksilla on tapana tulla kahvilaan vasta puolen yön jälkeen. Kahvitarjoilu päättyy kello kolme yöllä.

HUOM! Tämä klassinen roomalainen kahvila on suljettu.



Bibli, kulttuurikahvila
 Via dei Fienaroli 28, Trasteveressä

Via dei Fienaroli on hyvin kapea ja söötti kuja Trasteveressä.

Bibli on kulttuurikeskus jonka takapihalla sijaitsee kahvila jossa mielellään viettää tunnin tai pari. Suosittelen. Täällä voi syödä lounaan kohtuuhinnalla kello 12.30. Aperitivo-buffe kello 19.00 jolloin taustalla klassista musiikkia. Tämä on niin suosittu paikka että kannattaa varata etukäteen. 
Varaa pöytä puh 06. 5814534.

Huom! Kulttuurikeskuksen kahvila/ravintola, ja ehkä koko kulttuurikeskus, on mahdollisesti suljettu, mutta kahvila/ravintola on vaihtanut omistajaa ja on se nykyään nimeltään Meridionale

Lehdessä kirjoitetaan että Bibli olisi muuttanut Via San Francesco di Sales, Trastevere. Toisaalta kerrotaan että entisiin tiloihin olisi muuttaanut toinen kirjasto, nimittäin Biblioteca dell'Associazione Centro Studi Donna Wuman Femme. Paremminkin näyttää siltä kuin kirjastot olisivat vain vaihtaneet paikkaa. Pitääpä käydä tutkimassa asiaa...

Olkoon miten oli niin samat brunssit löytyy, ehkä hintaa on nostettu hieman. Kannattaa tutustua Meridionaleen.


Caffe Castroni, Via Ottaviano 55, melko lähellä Vatikaanin museon sisäänpääsyä. Castronin kahviloita ja herkkukauppoja on useita Roomassa.


Klassinen kahvila Tazza D'Oro, Via degli Orfani 84,
 aivan Pantheonin kulman takana
Tämä kahvila ei edes kaipaa esittelyä.


La Casa del Caffe, Tazza D'Oro


Good kahvila/viinibaari Trasteveressä, Via di Santa Dorotea 8

Erittäin suosittu kahvila joka on peruskorjattu. Nykyään  se on nimeltään Pimm's Good.  Kahvilasta löytyy yksityishuoneita pienielle ryhmilla joissa voi juhlia vaikka syntymäpäiviä. Hyvä viinivalikoima. Päivälehtiä luettavaksi asiakkaille. Kesäaikaan pöytiä ulkona jossa on mukava istua varjossa ja viettää siestaa. Erittäin suosittu kahvila. 









Caffe Brahmante, Piazza del Pace

Bramanten luostarikahvila
Avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 10.00- 20.00

Kahvila sijaitsee luostarin tiloissa, sisäpihan parvekkeella. Erityisesti voi suositella kahvilaa jos haluaa istua rauhassa ja lueskella tai vaan haaveilla omissa ajatuksissaan. Suht koht vilpoisa paikka kesäkuumalla.

Chiostro del Bramante, Bramanten luostari, on käynyt varovaisen restauroinnin viime vuosina. Nyt luostarin tilat ovat entistäkin freesimmät ja monipuoliset. Donato Bramante suunnitteli luostarin joka valmistui vuonna 1504. Luostarin tilat käsittää 1300 neliömetriä ja toilossa on kahvilan lisäksi, näyttelytiloja, kirjakauppa, musiikkitapahtumille tiloja, konferenssitiloja ja ym. Muutamia huoneistojakin vuokralla turiteille. Tuli tässä mieleen että apartemento Torretassa on filmattu ainakin yksi italialainen elokuva jossa Sophia Loren oli mukana. En muista nimeä.


Caffe Eustachio, Piazza di Sant'Eustachio 82

Ehkäpä Caffe Eustachion kahvi on sittenkin se maukkainkahvi Roomassa, ken ties. Joka tapauksessa kahvila on viihtyisä ja erittäin sosiaalinen paikka, jotenkin tyypillinen roomalainen. Baristalta voi pyytäää jopa gran caffe speciale ja takuulla saa Rooman parhaan kahvin.


Antico Caffe Creco, Via dei Condotti 86
Tunnettu kahvila tämäkin.


Antico Caffe Creco, Via dei Condotti 86

Caffe Crecolla on pitkä historiansa. Se avattiin jo vuonna 1760. Se on Rooman vanhin ja tunnetuin kahvila. Se muistuttaa paljon Caffe Floriania Veneziassa joka on Italian vanhin kahvila. Monet kuuluisat henkilöt ovat istuskelleet ja nauttineet kahvista juuri Caffe Crecossa. Kahvi ei taida olla sen maukaanpaa kuin muuallakaan mutta itse ympärsitön ja historiansa takia voi olla viereilu paikallaan.



Bar Caffe Ciampini, Piazza San o in Lucina

Baari, kahvila, ruokapaikka sijaitsee kauniilla San Lorenzo in Lucinan torilla. Ciampini on kuulusia etenkin kotitekoisesta jäätelöstään jota kannattaa ehdottomasti maistella. Hyviä kirsikkakroisantteja kahvin kera voin myös suositella. Erinomainen ruokapaikka mutta kalliinpuoleinen. Suurin osa Ciampinin asiakkaista on roomalaisia julkkiksia, etenkin "eduskuntalaisia" Italian parlamentistä, sillä parlamentti sijaitsee saman torin päädyssä. Paparazzitkin hiippailevat kahvilan ympärillä. 

Avoinna kaikkina muina päivinä paitsi sunnuntaina. Ruokalista vaihtuu päivittäin ja ruokalajit ovat ihan tavallisia tunnettuja.  Menulistalla ei manita lainkaan hintoja. Heillä on myös bistro nykyään melkein seinäkkäin. Bistrossa saa pizzaakin sekä salaatteja, voiliepiä ym. Kello 18.00 avataan erittäin korkeatasoinen aperitivobuffe, jossa on kaikenmaailman herkkuja nautiivaiksi coctailien kera. Kallista lystiä. Heidän Ciampini salaattinsa on erittäin hyvää. Suosittelen! Jäätelöä kannattaa ostaa joka tapauksessa ja syödä torilla seisoskellen, kuten useat roomalaiset tekevät.