torstai 3. elokuuta 2023

Taverna Trilussa


Taverna Trilussa on kesäaikaan suljettu 13.elokuuta- 27. elokuuta. Muuten se  on avoinna kaikkina muina viikonpäivinä kello 19-23 paitsi ei sunnuntaisin. Vaatii pöytävarauksen!

 

Nyt on niin että minä en syö mitä vaan ravintoloissa diabeteksen takia. Ja he joilla ei ole diabetesta sanoo että noh mikä siinä, jos silloin tällöin verensokeri nousee, onhan siihen lääkettä. Mutta diabetes ei toimi niin, vaan se on sairaus mikä on koko kropassa ja kropan vointi ja toiminnat pahenee mitä kauemmin on ollut diabetes. Diabetesta ei voi koskaan parantaa. Verensokerin korkea taso saa aikaan sen että kaikki diabeteksen lisäsairaudet ilmaantuu tavallista aikaisemmassa vaiheessa. Noh se siitä...

Mutta voin kertoa että kuulen toisilta silloin tällöin kommentteja ruokailusta jossain raintolassa ja se semmoinen kehuttu ja paljon puhuttu ravintola Roomassa on on Taverna Trilussaminkä Bucatini all’amatriciana on taivaallisen hyvää. Tämä ravintola ei tingi ruokatravikekiden laadussa, vain paras kelpaa. Sitten se on toinen kysymys jos henkilökunta pystyy panemaan parastaan jatkuvalla syötöllä. 

Tämä ravintola sijaitsee Via del Politeaman kujan varella Trasteveressä. Ravintola sijaitsee lähellä Piazza Trilussaa, mistä se on saanut nimensä. Sijainti on paras mahdollinen Trasteveressä. Tämä on rauhallista aluetta Trasteveressä, missä viihtyy. Taverna nimitys on vanhanaikainen, mikä tarkoittaa yksinkertaisesti tarjoilua. Ravintolan ruokasali on valtvan suuri. Piazza Trilussalle pääsee  keskustasta Ponte Siston kävelysiltaa pitkin ja sitten lyhyt matka vasemmalle.


Yksi kuuluisimmista roomalaisista ruuista tarjoillaan suoraan pannulta, La carbonara, guanciale, munankeltuainen, pecorino romano ja ripaus suolaa ja pippuria.

Saattaa olla vaikeaa suomalaislille, joilla on se moka sana aina mielessä. Ruotsissa eikä Italiassa ole sellaista sanaa kuin moka. Turha mokaamista on pelätä, sillä ei kaikkien tarviste käyttäytyä samalla tavalla.

Bucatini all’amatriciana, tämä klassinen kastike saa mausteisuuden mustapippurista ja kuivatusta chilistä ja maun syvyyden guancialesta, italialaisesta suolalla kypsennetystä possunlihasta. 

Spaghetti all'Amatriciana on myös upea klassikko ruokalaji, mikä on yllättävän helppo valmistaa. Mutta se vaatii korkealaatuisia raaka-aineita. Jos et saa sian poskea kaupasta, mikä on todellista herkkua, voit käyttää pancettaa/sian vatsaa tai pekonia, mutta silloin se menettää aitoutensa.

Täältä löytyy parhaat Frascativiinit. Hinnalataan hieman kallis ruokapaikka, mutta ruoka ja juomat ovat laadukkaita ja aitoja perinteisisä Tyypillinen roomalainen ravintola, missä suosittelen köydä ainakin kerran Rooman matkalla.