perjantai 7. helmikuuta 2014

Kaaos Roomassa


Pitkänaikaiset sateet ja myrsky aiheutti maanvyörymiä ja tulvia joitten vauriot tulevat maksamaan noi 234 miljonnaa euroa. Tuohon ei ole vielä laskettu kaikki yksityisten vaatimat korvaukset. Kuusikymmentäkuusi katua on täysin suljettu ja monilla muilla kaduilla on varoitusmerkkjejä siellä täällä hajonneen kadun kohdalla. Liikenne on ollut melkein pysähdykissä ruuhka-aikoina ja koko Lazion maakunnan alueella on hyvin suuri maanvyörymien vaara. Armeija auttaa ihmsiä asuntoalueilla.

Pahin tilanne on ollut 30 ja 31 tammikuuta lähtien. Nämä tulvat ja tavallista pitkänaikaisempi saderintama on aiheuttanut paljon ongelmia tällä kertaa. Ostiassa ja Prima Portassa on asukkaat saaneet kärsiä eniten, siis Rooman pohjoiset ja läntiset alueet. Keskikaupungilla on useta katuja huonossa kunnossa, kuoppia ajokaistoissa ja jalkakäytävillä ja niitä yritetään korjata parhaansa mukaan.

Kaikkien katseet ovat olleet kohdistuneet Teveren joen pintaan ja vedenkorkeuteen. Teverenjoen reunamilla kulkevat pyörätiet ovat veden alla.