maanantai 27. marraskuuta 2023

Cul de Sac

Enoteca cul de Sac on enoteca, Rooman vanhin viinibaari, missä saa myös ruokailla. Se sijaitsee Piazza Pasquino 73, keskellä Roomaa.

Avoinna:

joka viikonpäivä kello 12.00-24.00.

Facebook!

Tänne löytää helposti. Tori on pieni mutta erittäin viihtyisä. Tähän alettiin muutama vuosi sitten kaivamaan Vatikaanin kulkevan metrolinjan C-linjan jatketta maan alle ja se vei melkein koko torin. Mutta monttu peitettiin kun se sai paljon kritiikkiä. 

Toistaiseksi ei ole päästy Colosseumia pitemmälle, kun ei ole löydetty metroasemille paikkoja keskikaupungilta. Se onkin erittäin vaikeaa löytää, koska maan alla on metreittäin roinaa, mitkä arkelogien on ensin tutkittava ja poimittava talteen. Metrolinja C lähtee Montecompatri-Pantanosta, Rooman kaakkoisreunalta ja kukee San Giovannin metropysäkille. Siitä sitten on alettu jatkamaan linjaa kohti Vatikaania ja päästy melkein Colosseumille saakka. Kerroin tästä aikaisemmin täällä.

Piazza Pasquinon torin reunalla sijaitsee muutama erittäin suosittua ravintolaa kuten tämä Cul de Sac. Oli todellakin väärä päätös alkaa kaivamaan monttua tälle pienelle torille metroasemaa varten. Tori menetti viihtyvyytensä täysin. Nyt sitä monttua on kaivettu Piazza della Chiesa Nuovan torille, jos nyt ei sitäkin monttua ole jo peitetty. Ja siinä olisikin metroasemalle luonnollinen paikka. Vaikuttaa kuitenkin siltä ettei ole päästy San Giovannin, Colosseumin ja Piazza Venezian toria edemmäksi.


Cul de Sac, Piazza Pasquino, mikä sijaitsee Piazza Navonan torian kansssa kulmittain.

Enoteca cul de Sac sijaitsee kellarikerroksessa ja se on erittäin suosittu viinibaari Roomassa, minkä suosio ei taida koskaan laantua. Tänne ei tulla vain viinejä maistelemaan, vaan tänne tullaan myös syömään, tai vain syömään. Ruokalista ja viinilista on pitkä! Ei täältä ketään ulos heitetä vaikka tulisi vain maisteleman viinejä, jos sattuu olemaan vapaita pöytiä. Eikä täällä ole pakko juoda viiniä, sillä muutakin juotava löytyy. Parasta varata pöytä jos aikoo tulla tänne syömään, vaikka mitään vaatimusta ei ole. Hintataso on keskiatsoa hieman korkemapi.

Cul de Sac avattiin vuonna 1977 nykyisessä muodossaan ja on tarjonnut gastronomisia erikoisuuksia ja laajan valikoiman viinejä siitä lähtien. Tämä enoteca/viinipaari on yksi Rooman suosituimmista turisiti-ruokapaikoista. Viinilista on niin laaja, että se sisältyy kaksi senttimetriä paksuun kirjaan, jossa on päivittäin tarjolla 1500 etikettiä ja vuosittainen liikevaihto 2 800 viiniä. Viinihyllyt yltää kattoon saakka. 

Palvelu on nopeaa ja tehokasta. Ystävälliset ja tarkkaavaiset tarjoilijat ovat pätevä apu valitesemaan viinin ruuan lisäksi.

Alkupaloista ja pasteeteista perinteisiin roomalaisiin ja italialaisiin alkupaloihin, alkupaloja ja muita ruokia, laaja valikoima leikkeleitä ja juustoja sekä erilaisia ​​jälkiruokia makeiden viinien kanssa.

Tämä on herkullisten ja kohtuuhintaisten aterioiden ruokapaikka, monen mielestä Cul de Sacin lasagnea pidetään Rooman parhaimpana.

Ruokalista on melko lyhyt, missä on vain perinteisiä tunnettuja rukalajeja, mistä yleensä kaikki tykkäävät. Mutta viinilista on erittäin pitkä., Lukaalissa on viinipullot hyllyillä ruokapöytien vieressä.


Roomalaiset miehet menee baari/kahvilaan töitten jälkeen työkaverin kanssa ja baaritiskillä  juovat lasin alkoholia, minkä jälkeen he menevät kotiin syömään päivällistä. Joten aina voi mennä mihinkä kahvilaan tahaansa ja pyytää viiniä, olutta tai jonkin drinkin.

Mutta jos haluat vain nauttia alkoholista niin jatka matkaa Via del Governo Vecchian katua, käänny sitten oikealle Via di Parionelle ja sen jälkeen vasemmalle Via del Pacen kujalle ja  siinä sitten on Bar del Fico, missä voi istua viinilasin kanssa vaikka puoleen yöhon. Täällä voi syödä aamiaista, käydä kahvilla, lounaalla ja päivällisellä.Tämä alue on Rooman sokkeloisin alue, missä on erittäin kapeita kujia, mutta ei hätää, täältä löytää aina suuremmille kaduille.