lauantai 16. toukokuuta 2015

Palazzo Sapda/Gaelleria Spada


plspada02

Palazzo/Galleria Spada, Piazza Capo dei Ferro13, Regolan kaupunginosa

942RomaPalazzoSpada.JPG

Palatsi Spada rakennettiin kardinaali  ja piispa Girolamo Recanati Capodiferrolle 1500-luvulla. Hänet valittiin piispaksi Nizzaan joten hän jätti Rooman, joka oli hänen synnyinkaupunkinsa. Palatsi Spadan ja Palatsi Farnesen välillä sijaitsee vain yksi rakennus ja lyhyt katu nimeltä Vicolo dei Venti, jonka reunalla sijaitsee miellyttävä, yksi Rooman rauhallisimmista toreista, Piazza della Quarcia.


Osteria la Quercia ja Santa Maria Quercian kirkko.

Olen kovasti ihastunut tähän toriin ja istun ja levähdin Osteria La Quercian penkillä, joka seisoo aivan sisääänkäynnin vieressä. Torin nurkkauksessa seisoo myös Santa Maria Quercian kirkko, joka on luostarin kirkko enimmäkseen. Torin keskellä seisoo yksi iso tammipuu. Tori kapenee palatsi Spadan edustalle, jossa aina seisoskelee vahteja. Palatsissa nimittäin sijaitsee valtion neuvosto.


S Maria della Quercia.jpg

 Tuolla kirkon katolla on kattopuutarha

Kirkon yhtyedessä sijaitsee luostari jossa asuu  teurastajien veljeskunta nimeltä Santa Maria della Quercia dei Macellai di Roma Capitale. Nimittäin samanniminen veljeskunta ja kirkko löytyy myös Viterbo'sta.

foto-chiesa2

SM Oak - altare 1230536.JPG

SM Oak - disk och organ 1230535.JPG

SM Oak - kupol med ögon P1230541.JPG

Palme Brotherhood slaktare (4)

Broderskap

 Veljekset

017

Madonna della Quercia sijaitsee pääalttarilla

Santa Maria Quercian kirkko on kaunis mutta se on erittäin harvoin avoinna. Ainakin sunnuntaisin pääsee sisään kello 10-00-12.00 välisensä aikan aja messu pidetään kello 10.30. Keskikesällä kirkko on suljettu.

Olen monesti miettynyt että mistä mahtaa johtua että joihinkin paikkoihin ihastuu ensisilmäyksellä. Luultavasti se johtuu omasta tunne-elämästä, jostain alitajuntaisesta seikasta. Mutta se on meillyttävä tunne kun se tulee. Tässä ja nyt on hyvä olla-tunne.

Osteria La Quercia, on erittäin mukava osteria, pieni mutta kotoisa ja ruoka ja viini ovat kohtuuhintaiset. Keskellä kesää saa istua tuon ison tammipuun alla ja nauttia talon antimista, ihan tavallisista cusina romana ruokalajeista. Nurkan takana Piazza Farnesen puolella maksaa ateriointi omaisuuden, joten eikun tänne nurkan taakse nautiskelemaan kaikessa rauhassa.

Jos kinnostaa niin kulman takana Piazza Farnesella sijaitsee Pyhän Birgitan luostari, kirkko ja ensiluokkainen luostariasuntola. Sisäänkäynti luostariin Via di Monserraton pulelta. Ehdoton suosikkini Roomassa, vaikka hinnaltaan tämä on samaa luokkaa kuin ensimmäisen luokan hotellit. Sijaiti on paras mahdollinen.

Rome: Palazzo Spada

Kardinaali Bernardini Spada muutti palatsiin 1700-luvulla. Hänen veljenpoikansa Fabio Spada muutti myöhemmin palatsiin ja kokosi suuret määrät taidetta. Arkkitehtinä toimi Bartolomeo Baronino mutta stuccot, seinien koristelut teki Giulio Mazzoni. 1600-luvulla sai Fransesco Borromini tehtäväkseen suunnitella palatsia uudestaan. Hän rakensi 8-metriä pitkän galleriakäytävän, joka näyttiää pitemmältä kuin mitä se oli. Hän onnistui luomaan eräänalaisen forseeratun perspektiivin.


Tämä patsas koristaa suihkulähdettä joka seisoo palatsia vastapäätä sijaitsevan rakennuksen seinustalla.Se kuulusia käytävä...

En fet katt

Tämä on aivan totta. Galleria Spadassa asuu tämä kissa josta pidetään hyvää huolta.


 Palatsin puutarha

Galleria Spada

Courtyard Sword 01.jpg

Fachada Sword 02.jpg

Palazzo svärd 04.jpg

Palazzo svärd på natten, gården 04.jpg

Palazzo svärd, galleri 02.jpg

 Illuusiokäytävä. Patsas tuolla perillä (8 metrin päässä) on  60 cm korkea.

Palazzo svärd på natten, galleri borromini.JPG

Tässä näkee ettei käytävä ole niin pitkä miltä se vaikuttaa.

Perspektiv Borromini 01.jpg