perjantai 31. joulukuuta 2021

Turisteja Roomassa


Turistin oma komentti videolle (googlekäännös):

(Ikävä kyllä Google kääntää kehnosti suomeksi...)

Rooma on suosikkikaupunkini maailmassa. Miksi? Koska se on täydellinen sekoitus historiaa ja nykymaailmaa. Siinä on kaikki kauniita historiallisia kohteita, upeita kauppoja ja tietysti; täydelliset pizzat koskaan.

Joten tässä on kokemukseni Roomasta ja miksi se on niin mahtava:

1) Ihmiset
Italialainen vieraanvaraisuus on lyömätön. Italialaiset kohtelevat sinua kuin kauan kadoksissa olevia ystäviä heti ensimmäisestä tapaamisesta lähtien. Hotellin henkilökunta on erittäin mukavaa ja käsittelee valituksiasi muutamassa sekunnissa. Mutta parasta italialaisissa on tapa, jolla he puhuvat. Heidän kielensä tulee esiin kuin suloinen laulu. Se ihailee niin, että en voisi arvata, vaikka he kiroisivat minua.

2) Ruoka
Jos luulet syöneesi parasta italialaista ruokaa koskaan omissa maissasi, olet vakavasti erehtynyt, ystäväni. Paras italialainen ruoka tulee lähteestä… joka olisi tässä tapauksessa Italia (no ilmeisesti). Näissä italialaisissa ravintoloissa/kahviloissa tarjoillaan herkullisimpia raviolia, eeppisiä suussa sulavia risottoja ja pizzoja, joiden vuoksi voi kuolla. Tekisin matkan takaisin Roomaan vain ruoan takia, jos voisin.

3) Historiallinen merkitys
Rooman historia jakautuu kahteen osaan. Rooman valtakunta ja keskiaikainen historia. Kunkin aikakauden arkkitehtuuri jakautuu kahdelle erilliselle alueelle. Kävely Colosseumille on yksi lumoavimmista kävelyretkistä, joita olen koskaan tehnyt. Reitin molemmin puolin on muinaisia ​​jäänteitä, jotka lisäävät viehätysvoimaa. Keskiaikaiset historialliset kohteet antavat erittäin "Game of Thrones" -tunnelman.

4) Vatikaani
Tämä minikaupunki yksin tekisi Rooman matkan sen arvoiseksi. Vatikaanin Sikstuksen kappelin kauneimmista freskoista. Löydät satoja oppaita aivan Vatikaanin ulkopuolelta, jotka antavat sinulle kiertueen kirkossa ja museossa. Varmista vain, ettet joudu huijatuksi!

5) Ostokset
Milano on teknisesti merkittävä muotipääkaupunki, mutta Rooma ei ole kaukana jäljessä. Ostokset täällä ovat upeita putiikeista valtavirtabrändeihin. Siellä on Zara-myymälä, joka on neljä kerrosta korkea (vietin siellä mielestäni noin kaksi tuntia). Kovan shoppailupäivän jälkeen voit rentoutua mukavassa paikassa nauttien katuvalmisteisia neliöpizzoja ja katsella auringonlaskua kauniiden historiallisten raunioiden ylle. Autuus!

Hauska tosiasia: Trevin suihkulähteellä – joka on pakko nähdä – on maagisia voimia. Ilmeisesti se, joka laittaa sinne kolikon, tulee varmasti jonain päivänä takaisin Roomaan. Äitini laski kolikon kahdesti ja on vieraillut Roomassa kahdesti sen jälkeen. Laitoin sen myös ja toivon varmasti, että pääsen joskus uudestaan!

PS. Oma komennettini: jos ei täällä korona tartu niin ei sitten missään.

Felice anno nuovo 2022!

 

Felice anno nuovo 2022!

Onnellista Utta Vuotta!