torstai 7. toukokuuta 2020

Vico Equense


Vico Equense

Vico Equense on rannikkokylä ja kunta Napolin metropolikaupungissa, Sorrenton niemimaalla. Kylä sijaitsee Napolia vastapäätä. Täällä asuu noin 20 000 asukasta ja jonkin verran myös vakitusiesti asuvia turisteja. Täällä asuttiin jo seitsemännellä vuosisadalla eaa. 

Täältä on 5 kilometriä Sorrentoon, 25 kilometriä Napoliin ja 200 kilometriä Roomaan. Tämä on yksi niistä pikkukylistä mihin rakastuin ensisilmäyksellä. Tänne ei kulje lauttoja Napolista, mutta tänne pääsee kätevästi Napolin lahden rantaa pitkin kulkevalla circumvesuviana  paikallisjunalla, mikä ajaa Sorrentoon saakka. Täällä Vico Equensen alueella sijaitsee kaksi asemaa, Vico Esquense ja Seiano. Bussiasema sijaitsee Via Esquensen juna-asemalla. Castellammaresta lähtee köysirata ylös Monte Faiton vuorelle. Sieltä on mahtavat näköalat Vesiuviukselle päin. 

Lennä Napoliin ja mene bussilla asemalle, josta voit matkustaa junalla Vico Equenseen. Matka kestää noin tunnin, mutta pysäkkejä on tiheään. Tämä on kätevää. kun voi nousta pois kyydistä jollakin pysäkillä ja tutustua alueeseen ja stteen taas jatkaa matkaa jollekin toiselle pysäkille. Matakan varrella on paljon nähtävää ja koettavaa. Taksimatka kestää 45 minuuttia. Vicoturism! 

Busseja kulkee myös Vico Esquenseen! Roomasta pääsee bussilla erittäin halvalla Napoliin ja edelleen Sorrentoon saakka. Myös Marozzin bussifirma kulkee Sorrenton niemimaan ympäri. Bussi numero 5070 kulkee juna-asemien kautta ympäri Sorrenton niemimaan.

Grand Hotel Angiolieri, Via Santa Maria Vecchia 2

Vico Equense on erikoinen pikku kaupunki mikä sijaitsee tuffin kallionlohkolla yli 1000 metrin korkeudessa merenpinnasta. Vico Equensellä on erittäin pitkä historia. Itse asiassa puhumme Rooman keisareista, jotka olivat jättäneet jälkensä tälle alueelle. Todellisuudessa se oli kuitenkin jo kreikkalaisten asuttama, jotka ovat jättäneet vaikutusvaltansa tämän kaupungin kulttuuriin.


 Santissima Annunziata, Santissima tarkoittaa 'kaikista pyhintä'

Vico Equensen kauneimmista nähtävyyksistä on ennen kaikkea sen historiallinen keskusta. Tämä kaupunki on hyvin erikoinen, jopa romanttinen, koska siellä on todella ainutlaatuisten luontopolkujen lisäksi arvokkaita kulttuuri- ja taidereittejä. Ensinnäkin, kuten jo mainitsin, on historiallinen keskusta, missä seisoo Santa Maria Annunziatan kirkko. Tämä kirkko rakennettiin 1500-luvulla. 



Toinen suuri nähtväyys on San Michele Arcangelon pyhäkkö, mikä sijaitsee hieman hankalan matakan päässä Monte Faiton kukkulalla. Monte Faitolle voi nousta myös köysirataa käyttämällä Castellamare di Satabiasta, mutta se ei vie kirkon luokse vaan loppumatka on käveltävä. En siis suosittele!  Köysirata kulkee 20 minuutin välein. Marrskuusta helmikun loppun ei tänne ylös  pääse lainkaan, ei edes köysirata kulje, sillä siellä on paksulti lunta.

Täällä on kauniita rantoja, jäätelömyymälöitä ja pizzerioita, jotka myyvät pizzaa kilohintaan! Muinaisista ajoista lähtien asuttu. Tämä oli kesän suosikkipaikka varakkaille roomalaisille, jotka halusivat paeta kaupunkielämän hälinästä ja nauttia paikallisten rikkilöhetissä. Onneksi se on edelleen täynnä historiaa,  keskiaikaisia ​​torneja, kymmeniä muinaisia ​​ja rauhallisia kirkkoja, ja tietysti 1200-luvulta peräisin oleva linna, kun taas maaseudulla on lukemattomia maaseututiloja, joissa voi pysähtyä syömään lounasta. 

Kuvankaunis ja täynnä kulttuuria, tämä on loistava paikka perheille, historian ystäville ja kulttuurin ystäville. Vico Equensen parhaat yöpymispaikat ovat merelle päin olevat upeat pienet hotellit, jotka huokuvat vanhanaikaista charmia, hienostuneisuutta ja romantiikkaa Paras aika lähteä myöhään keväällä, maalis-toukokuussa, jolloin lämpötila vaihtelee välillä 13-26 astetta.

Hotelleista ne osaa sanoa koska en ole yöpnyt täällä. Luultavasti melko samanlaisia ja tasokkaita hotelleja kuin Sorrentossakin. Airbnb'ia voi kokeilla, vaikka henkilökohtaisetsi en ole niistä kinnostunut. 

Minulla on se tunne että etenkin vanhemmat pariskunnat viihtyvät täällä hyvin. Sorrento on toinen hieman vanhempien suosikkikohde.

Tämä on rauhallinen paikkakunta. Rannalle pääsee hissilläkin. Ja ylös läheisimmälle vuorelle pääsee köysiradan avulla. Tälltä löytyy kunnan turisti-app!

Marina di Vico on ehkä suurin ja suoituin ranta, missä sijaitsee useita maksullisia lidoja ja yksi maksuton ranta, missä ei ole aurinkotuoljea eikä varjoja. Uimarantoja on lukuisia, mutta ne sijaitsevat alhaalla meren tasolla. Kannattaa melkein ottaa taksi, vaikka alas pääsee polkuakin pitkin keskustasta. Täällä on useita ilmaisia rantoja kylän länsipuolella ja Spiaggia Sporting Beachille pääsee hissillä. Löytyy jokaiselle sopiva ranta.