perjantai 1. marraskuuta 2013

Pinciano, Quartiere III,

Laitan tämän tähän aivan ensimmäiseksi, koska Galleria Borghese on Rooman suosituimpia turistikohteita.

Galleria Borghese, Piazzale Scipione Borghese 5, on yksi Rooman  suosituimmista nähtäväyyksistä. Tänne on pakko varata aika ja ostaa sisäänpääsylippu netistä etukäteen. tänne pääsee kävellen puistoalueen läpi tai busseilla, joista kerrotaan tarkemmin täällä.  Perjantaisin ja lauantaisin on galleria  avoinna kello 22.00 saakka, muuten sisälle päästetään korkeintaan 180 hengen  ryhmissä kahden tunnin välein.


Pincianon korttelisto, korttelisto numero III

Pincianon korttelisto sijaitsee Rooman keskustasta pohjoiseen, noin 1,5 kilometriä Terminin rautatieasemalta Porta Pincianaa kohden. Portille voi kävellä suoraan kohti pohjoista Terminin rautatieasemalta tai ottaa bussi 61160 tai 53

Pincianon portin edustalla on valtava liikenne aika ajoin. Tästä kulkee ohitse valtava määrä katuja ja ajokaistoja itä-länsisuunnassa ja etelään päin vain yksi katu Via Vittorio Veneto ja pohjoiseen päin yksi katu Viale San Paulo del Brasilen katu, ja sen muutama sivukadunpätkää, mikä on ainoa katu puistolaeella missä on liikennettä. Viale San Paulo del Brasilen kadulla psyähtyy bussit 61, 89, 495, 490, 590 ja 160. 

Vinkki, ajakaa bussilla puistoalueelle ja vasta sitten lähdette kävelemään, sillä tässä puistossa tulee käveltyä itsensä väsyksiin.

Levätkää välillä, käykää kahvilassa tai ravintolassa. Aluella ei ole montakaan kahvilaa saatikka ravintoloita, vessojakin saisi olla olemassa. 

Kannattaa ottaa juomaa ja eväät mukaan ja nauttia lounas puiston penkillä. Älkää heittäkö roskia maahan sillä siitä sakotetaan rutkasti nykyään.


Casina del Lagon kahvila sijaitsee hieman piilossa. Kahvila sijaitsee Museo Carlo Bilottin takana luonnon keskellä. Tänne kulkee kuja nimeltä Viale del Lago.


Viale dei Bambinin kujan varrella, latsen leikkipuiston luona sijaitsee erittäin viihtyisä ja kotoisa kahvila, La Casina dell'Orologio. Täällä tarjoillaan myös pizzaa, pastaruokia, voileipiä sekä kakenlaisia juomia. Valinnanvaraa on vaikka millä mitalla. Näistä kahviloista ja ravintoloista ei tiedä ovatko ne voineet avata oviaan pandemian jälkeen.




Casa del Cineman yhteydessä, Largo Marcello Mastronianni 1,  on ollut mukava ruokapaikka, mutta se on vaihtanut omistajaa ja nyt sen nimi on Real Food. En osaa sanoa paikan tasosta mutta muuten se on viihtyisä paikak tappaa aikaa. Aikaisemmin täällä oli buffepöytä, tavola calda, mutta tuskinpa enää.

Casa del Cinema koskee kaikkea italialaisten elokuvien ympäriltä. Rakennuksessa on monenlaista toimintaa. Täällä on luonnollisestikin elokuvateatteri ja kesäaikaan näytetään elokuvia myös puuutarhassa.

Puistoon pääsee myös Piazza del Popololta, kun kävellee jyrkät portaat ylös näköalaterassille tai  lähtee pitkin Viale della Trinita dei Montin kujaa pitkin Piazza dei Spagnalta.

Jos haluaa mennä puistoalueen itäiseen päätyyn, missä sijaitsee  erittäin suosittu turistikohde Galleria Borghese, niin silloin kannattaa ehdottomasti ottaa bussi 52, 53, 63, 92, 223, 360, 910. Osa näistä busseista ei kulje kuin maananatista perjantaihin. Kaikki mainitut bussit ysähtyy psyäkillä Pinciana/Museo Borghese. Galleria Borgheseen on tehtävää etukäteisvaraus! Galleria Borghesessa vierailu siältyy 72 tunnin Roma Passiin ja 48 tunnin Roma Passiin. Varaukset vaaditaan silloin tehdä soittamalla +39 06 32810, avoinna maanantaista perjantaihin 9:30-18:00 tai kirjoittamalla sähköpostia osoitteeseen romapass@tosc.it. Pääsylippua lunastettaessa on näytettävä Roma-passia.

Puistoalueelle on muitakin sisäänkäyntejä. Mutta puistoalue on tehty nimenomaan kävelyä varten. 

File:Ingresso bioparco 2.JPG

Porta Pinciana Aurelianuksen kaupunginmuurissa Piazzale Flaminion aukealla on lunnollinen kohta mennä Pincianon korttelistoon ja Villa Borghesen Galleriaan on tältä portilta matkaa reilu puoli kilometriä suorinta tietä. Tältä Piazzale Falminion torilta pääsee kyytiin tuolla edellä mainitsemiin busseihin.

Porta Pincianalta lähtee maanalainen tunneli Piazza Spagnalle. Porta Pinciana on melkoinen liikkennerysä, mutta kyllä siitä selviää, jos on kartta käytettävissä. Terminin suunnasta on suora reitti kävellä Porta Pincianon portille. Via Vittorio Veneton katu päätyy portille.

Porta Pinaciana on melkoinen teitten risteys, mutta kyllä siitä pääsee kävellen läpi. Tästä kulkee monta bussia ohitse, esim. bussi nMa, mikä tulee Terminiltä päin ja jatkaa matkaa Piazzale Flaminiolle ja edelleen Vatikaanin takaa aina Primaavalleen saakka. Tässä on useita yksisuuntaisia  katuja joten bussit kulkee eri reittiä eri suuntaan. 


Terazza del Pincion näköalapaikka

Piazza del Popolta monet turistit nousevat ylös Pincion näköalapaikalle ja siitä sitten edelleen polkuja pitkin puistoalueella, missä on paljon nähtävää ja keottavaa.


Porta Pinciana

Portin ulkopuolella sijaitsee Ludovisin Ja Sallustianon  korttelistot, mitkä ovat siistejä ja viihtyisiä alueita ajatellen yöpymistä. Näitten  eteläosassa sijaitee Piazza Barberini, minkä ympäristöstä voi löytää hyvän yöpymispaikan. Ja sen eteläpuolella sijaitsee Montin kaupunginosa, mitä voisin ehdottomasti suoitella yöpymispaiksi, missä on mukavia ravintoloita, kahviloita ja pikkubutiikkeja sekä mukvai pieniä viinibaareja. Monti on rauhallista aluetta.


Tässä Via Vittorio Veneton kadun loppupäässä sijaitsee kuuluisa julmetun kallis amerikkalainen Harry's Bar ja sen edustalla alasmeno maan alle, mistä lähtee tunneli Piazza Spangnalle ja sen metroasemalle. En kyllä naisena lähtisi yksin siihen tunnelliin, sillä siellä saattaa törmätä taskuvarkaaseen. 

Tempio di Esculapio sijaitsee pienen järven rannalla Borghsen pusitoaleella. Lyhyen kävelymatkan päässä Porta del Popololta ja Flaminion metroasemalta. Pincion puistoalueella ja sen jatkeella Borghesen puistoalueella kannattaa käydä kävelemässä. Nämä kaksi puistoaluetta ovat sulaneet yhteen.  Aivan ihana alaue. Tämä alue on yksi mansikkapaikoistani Roomassa.

Esculapion järven läheltä, Viale delle Arten kadulla kulkee raitiovaunut 2, 3L ja 19. Tässä kohtaa sijaitsee Rooman upein taidemuseo, Galleria Nazionale d'Arte Moderna.

Täällä sijaitsee myös Italian suurin ja kattavin Etruskien museo, Museo Nazionale Etrusco di Villa Giulia, Piazzale di Villa Giulia 9. 

Olen tehnyt museosta oman postaukseni täällä. Raitiovaunut 2 ja 19 pysähtyvät museon edustalla.  Bussi 982 ajaa V ale Bruno Buozzilla, ja sen psykille pääsee Museota vastapäätä portaita ylös.
Museo Pietro Canonica, Viale Pietro Canonica 1

Pietro Canonica oli yksi Italian  tunnetuimpia kuvanveistäjiä. 

Vuonna 1902 hän sai pienen kultamitalin suuressa Berliinin taidenäyttelyssä. Rooman kaupunki toimitti Canonicalle sen työtä varten entisen 1600-luvun hallintorakennuksen Villa Borghese -puistossa. Pietro Canonica testamentti vielä eläessään osan taideteoksistaan ​​kaupungille vastineeksi velkojensa maksusta. Taiteilijan ja hänen vaimonsa kuoleman jälkeen talo avattiin yleisölle museona. Canonicasta tuli fasistisen Accademia d'Italian jäsen vuonna 1929 ja presidentti Luigi Einaudi nimitti hänet elinikäiseksi senaattoriksi vuonna 1950.

Madonna dell'Arco Oscuro, Viale delle Belle Arti, Piazzale Villa Giulia

Tämä erikoinen pieni kirkko sijaitsee Villa Giulian Etruskimuseota vastapäätä. Kirkko on jäänyt ylenpänä kulkevan kadun tukimuurien sisään. Tämä toimii eräänlaisena katualttarina nykyään.

Alla kuva siitä miltä alttarin sisällä näyttää.


Toinen katualttari

Galleria Arte Moderna, suosittelen!

Raitiovaunu 2 ja 19  pysähtyy edutalla sekä bussi 19L, joskus...




Pincianon alue on erittäin elegantti ja rauhallinen alue. Puistoalueen nimi on Parco Il Pincio tai Colle Pinciano. Latinaksi Pincius Mons. Pincianosta ei juuri löydy paljoakaan kauppoja eikä montakaan ravintolaa. Myymälät ovat keskittyneet määrätyille kaduille, kuten Piazza Eucliden, Via Filippo Civinini ja Via Giovanni Antonellin kaduille. Täällä on rauhallista ja hiljaista verrattuna keskikaupungin hälyyn. Via Salarion varressa myydään myös asusteita, jotka ovat halvempia kuin Pincianon alueella noin yleensä.


Pincianosta puhuttaessa tarkoitetaan usein myös Borghsen puistoaluetta missä Borghesen huvila/galleria sijaitsee. Pinciano on laaja alue ja erittäin korkeatasoinen asuinalue.


Pincianossa asuu noin 23 000 asukasta. Pincianon korttelisto syntyi vuonna 2011 mutta se  sai virallisen statuksensa Quartiere III vasta myöhemmin. Alkuun aluetta kutsuttiin nimellä Vittorio Emanuele III:n nimellä, Italian ex-kuninkaan mukaan, mutta nimi muutettiin toisen maailmansodan jälkeen.





Alueella asuu melko varakasta väkeä. Täältä löytyy paljon villoja ja villini'neitä, palazzetto'ja ja palazzino'ja. Useita suurlähetystöjä, useita instituutteja, erikoisia kirjastoja, museoita...


 Casina Cenci Giustiniani, Viale David Lupin

Rakennus kuului Giustinianin suvun puutarhaan/Orti Giustiniani, mutta sen osti Borghesen suku myöhemmin. Ihastuttava kesänviettopaikka, missä oli suuri puutarha, missä viljeltiin vihanneksia, salaattia ja hedelmiä. Giustinianit olivat genovalaista aatelissukua. Heillä oli palatsi Piazza della Rotondalla, Pantheonin läheisyydessä. Palatsi on nykyään Italian senaatin presidentin asunto ja residenssi.


Casina della Rose/Casa del Cinema, Piazzale Marcello Mastroniani

Borghesen suku on käyttänyt Casinaa moneen eri tarkoitukseen, karjanhoitajien asuntona ja meijerinä. Nykyään täällä on elokuvateatteri ja  luksus ravintola/kahvila Vyta Santa Margherita, mikä on suosittu kesäaikaan.


Erittäin kaunis Tre Madonne karmeliittiluostari kirkkoineen sijaitsee Via dei Tre Orologin loppupäässä. Carmeliittinunnat yleensä elävät erittäin syrjäytynyttä elämää luostarissaan, eikä he pääse lähtemään kaupungille tai matkoille, kuten muut nunnat. Heidän lähimmät omaiset saa käydä joskua vierailulla luostarissa. Nunnat Roomassa kulkevat asioilla omalla autolla ja joskus jopa polkupyörälläkin. Nämä espanjalaiset caremliittinunnat  päästävät vierailijoitakin luostariin, mutta täällä ei saa yöpyä, vain joskus osallistua messuun.


Sisäänkäynti luostariin, minne päästetään sisään ani harvoin.



Hotelli Aldrovandi Villa Borghese, entinen uskonollinen instituutti, sijaitsee siinä lähellä Via Ulisse Aldrovandilla. Tämä taitaa olla Rooman upein hotelli. Aldrovandin psyäkillä pysähtyy raitiovaunu 3 ja bussit 2bus ja 19L. Tämä alue on todellakin kaunista ja rauhallista, missä on upeita rakennuksia.


Hotellin vieressä sijaitsee myös Aldrovandi Residence City suites, jolla on ihana uima-allas puutarhassaan, jota saa muutkin käyttää, kuten Aldrovandi Villa Borghesessa asuvat. Luultavasti uima-altaalle pääsee kuka vaan sivuportin kautta, maksua vastaan. Alueella on vartija. Molemmat hotellit sopivat hääpareille, vanhemmille pariskunnille tai muuten vaan luxuslomailijoille.


Museo Civico di Zoologia sijaitsee Via Ulisse Aldrovandi 18. Vieressä sijaitseva Museo Africana on suljettu taloudellisista syistä.

Pincioanon puiston pohjois- ja itäpuolella sijaitsevat villat ja villinit sekä palazzinat hyvin tiheässä. Suosittelen päiväkävelyä alueella! Esim Via Giuseppe Mangili, Via Carlo Linneo, Via Giusepep Cuboni, Via dei Tre Orologi jne jne. Roomassa on todellakin kymmeniä tuhansia kauniita rakennuksia. Pincianon puiston ja Via Salarian välisellä alueella suosittelen myös tehdä vaikka iltakävelyn.

Korttelisto on melko moderni eikä täällä ole mitään mikä muistuttaisi Rooman historiasta. Rakennustyyliltään se on neoklassinen tai neobarokin tyylinen, osittain saanut vivahteita fasismin ajan arkkitehtuuristakin. Täältä ei juuri löydy varsinaista palatsia eikä ainoatakaan keskiaikaista rakennusta. Alueella on kyllä kauan sitten asunut alkuperäisiä roomalaisia aatelissukuja kuten gens Anicii, gens Acilii ja gens Pinel, josta kukkula sai nimensä. Heillä oli horti, vihannes- ja viinipuutarha,  täällä ylhäällä.

Vuoden 1920 jälkeen tänne muutti yrittäjiä, virkamiehiä, näyttelijöitä ja filmitähtiä. Muutto sai jopa oman nimityksensäkin, pariolismo. Alue sai herraskansalaisten maineen niin arkkitehtuurillisesti kuin kulttuurillisestikin. Raitiovaunulinjakin vedettiin jotta hienot rouvat pääsivät keskikaupungille shoppailemaan.


Poliisit vartioi aluetta ratsastaen



Pincion puistosta, Terazza del Pincio'lta, on upeat näköalat Piazza del Popololle. Torilta voi nousta kapeea, mutta hieman jyrkkkää polkua myöten ylös näköalatasanteelle. 



Alueen suurimmat nähtävyydet ovat :

Viale delle Belle Arti 131

Museo Etrusco  di Villa Giulia, Piazzale di Villa Giulia 9 

Galleria Borghese, Piazzale del Museo Borghese  5




Mausoleo di Lucilio Peto, Via Slaria 125

Alueella on useitakin katacombeja kuten Catacombe di San Panfilo, Catacombe di San Valentino ja l'Ipogeo di Via Ilvenza. Via Salarin varella on yksi Rooman suurimmista katacombeista, Catacombe di Priscilla, mikä on avoinna. 

Catacombe di San Valentino, sijaitsee nykyisen Viale Marcello Pilsudskin kadun alla. Tämä katakombi kaiveltiin melko tarkkaan 1800-luvulla mutta sittemmin se on hajonnut Teveren joen tulviessa.

File:Pinciano - Santa Teresa in Panfilo 2.JPG


San Panfilion katacombi sijaitsee Via Paiciellon ja Via Spontinin katujen alla. Santa Teresan kirkko on rakennettu katakombin päälle. Kirkon vieressä sijaitsee karmeliittiluostari. Luostarin tiloissa on kirjasto, missä voi kuka vaan käydä lukemassa. En tiedä saako sieltä lainata kirjoja.


Santa Teresa d'Avila, Corso d'Italia 37

Kirkko rakennettiin karmeliittiluostarijärjestölle ja heidän luostarinsa sijaitsi aivan kirkon kupeeessa. Muuten...Pincianssa on sijainnut ja sijaitsee vieläkin melkein vain karmeliittiluostareita, jostain ihmeen syystä. Luostarin tiloissa  on nykyään Rooman yliopiston sosiologinen laitos. Kirkko on pyhitetty Pyhälle Teresa Avilalaiselle, joka sai kunnianimekseen kirkonopettaja ja hän on yksi harvoista naishenkilöistä, jotka ovat saanet kirkonopettajan arvon.



Santa Maria Immacolata a Villa Borghese, Piazza di Siena

Tämä kirkko on toiminut Villa Borghesen henkilökunnan kirkkona ja nykyään erittäin suosittuna vihkikirkkona.



Messu kello 7.00, 8.00, 11.00 ja 18.00

Tämä kirkko valmistui vuonna 1923 Italian ja Kanadan valtioiden yhteisrahoituksella. Arkkitehti Armando Brasini suunnitteli kirkkorakennuksen. Brasinin oli pakko hieman tinkiä suunnitelmastaan koska kustannukset nousivat liian korkealle. Krypta valmistui vuonna 1936 jonka otti clarettiaanijärjestö haltuunsa. 

Clarettianimunkkijärjestö on italiaksi nimeltään Missionari figli del Cuore Immacolata di Maria ja nimi viittaa Pyhän Marian tahrattomaan sikiämiseen. Tämä seikka on katollisen kirkon dogmi. Munkkijärjestö syntyi 1800-luvulla Espanjassa lähetystyöhön. Tämä kirkko täällä Pariolissa on järjestön pääkirkko ja pääkonttori. Kaksikolmasosaa järjestöön kuuluvista ovat pappeja.

Q01 - s Eugenio alle Belle Arti 1000879.JPG
Länk
Sant'Eugenio alle Belle Arti, Via delle Belle Arti 10

Tämä kirkko on pyhitetty paavi Eugeniolle joka toimi paavina 700-luvulla. Kirkon rakennutti paavi Pio XII Pacelli ja hän oli mukaan alttarin vihkiäisissä vuonna 1951. 

Avoinna kello 7.25-19.00
 Messu kello 7.25, 13.15 ja 19.00
 Sunnuntaisin kello 8.00 ja 19.00


Santa Maria della Pace ai Parioli, Viale Bruno Buozzi 75

Avoinna kello 8.30-20.25. Messu kello 8.30, 12.00 ja 19.30. Monikansallinen kirkko, missä voi ripittäytyä espanjaksi, saksaksi, italiaksi, englanniksi ja portugaliksi. Kirkon omistaa järjestö nimeltä Opus Dei.


Viale Muro del Torto on kallioon hakattu tie, minkä reunat ovat äkkijyrkät. Toinen reuna on Aurelianuksen kaupunginmuuria ja toinen on hakattua kalliota. Tie kulkee Pincion puistoalueen läpi kohti Piazza Flaminiota. Kallion reunoilta aikoinaan syöstiin varkaita, "ilotyttöjä", rikollisia ja muuten vaan "irtolaista väkeä" alas varmaan kuolemaan. Moni on ottanut hengenkin itseltään hypätessään alas kallion reunalta. Nykyään on suojaverkot laitettu kallionseinämille. Muro del Torton yli kulkee vain yksi silta, Via delle Magnolien päässä.




Casina Valadier, Piazza Bucarets, Pincion puistossa, mistä on upeat näköalat alas Poplon torille ja Vatikaanin päin.

Tänne ylös pääsee parhaiten Viale della Trinita dei Montin kadulta tai polkua pitkin Viale di Villa Medicin kadulta, minne on vaikea tottumattoman löytää. Täällä on sunsaasti silmän ruokaa polun  varrella. Ihastuttava kuja kävellä.


 Giuseppe Garibaldi

 
 Dea Roma, Rooman Jumalatar


Viale di Villa Medici



Tänne pääsee myös nousemalla ylös portaat Piazza Popololta. Pusitoaleual ei kulje busseja joten tänne pääsee vain kävellen, tai noh ehkä taksit voi ajaa takakautta tänne Casinaan.

Tämä Casina Valandier on luksusluokan ravintola, missä juhlitaan usein häitä ja syntymäpäiviä. Casina sai nimensä erittäin tunnetun arkkitehti Valandierin mukaan, hän joka suunniiteli rakennuksen. Kallis paikka mutta voihan tällä juoda Hortus baarissa kahvit ohikulkiessaan.



Tämä erittäin ekslusiivinen ravintola/kahvila/juhlahuone kompleksi on upea paikka. Sen sijaintikin on ekslusiivinen. Rakennuksesta löytyy useita eri mahdollisuuksia nauttia hyvästä ruuasta tai vaikapa vain aperitivosta tai kupillisesta kahvia. Lounasta tarrjoillaan kello 13.00-15.00 ja päivällistä kello 20.00-23.00. Kalliin puoleinen. 

Kesäaikaan Casinan ulkoilmakahvila/ravintolassa on party-iltojakin.



Galleria Nazionale Arte Moderna, Viale delle Belle Arti 131

Museota vastapäiselle Pincion puiston kukkkualle pääse leveitä portaita pitkin ja sieltä löytyvät nämä kaksi melkein samanlaista suihkulähdettä, Fontane Oscure.

Museo avattiin vuonna 1883, suurinpiirtein samoihin aikoihin kun Italia yhdistettiin yhdeksi valtioksi. Italialaisilla ei ole vielä tänäkään päivänä edes nimeksikään kansallistunnetta, siis yhteistä tunnetta olla italialaisia.

Tähän museoon on kasattu taidetta Italian yhdistymisen ajoilta. Nykyinen museorakennus on kuitenin uudempi luomus vuodelta 1915. Arkkitehti Cesare Bazzanin suunnittelema neoklassinen tyyliltään, jossa on myös vivahteita jugend tyylistä. Alkuun museo oli aktiivisessa kääytössä mutta vuoden 1975 jälkee kiinnostus on lopahtanut. Viime vuosina on museoon hankittu hieman lisää taidetta. Museo koostuu neljästä siipirakennuksesta. Näyttelyt jakautuvat aikakausien mukaan.

Rakennuksessa sijaitsee myös kirjasto ja kirjakauppa, sekä erittäin elegantti kahvila. Kaikki kolme nurkan takana Via Gramschin puolella.

Raitiovaunut 3 ja 19, pysäkki museon edustalla
 Bussit 490 ja  495   nMa-Piazzale del Fiocco 





 Museo Nazionale Etrusco  di Villa Giulia, Piazzale di Villa Giulia 9

Täältä löytyy oma sivu!


Ninfeo di Villa Giulia


Villa Giulia, Loggia Ammannati

Museo Pietro Canonica, Viale Pietro Canonica 2

Museossa on esillä suurimmaksi osaksi Pietro Canonican veistoksia mutta rakennuksessa toimii myös taiteilijoita ja joitakin heistä kaiketi asuu rakennuksessa. Museosta löytyy myös muutakin kuten samuraijasu, flaamilaisia gobelengejä sekä modernia taidetta ja taide-esineitä.  Täällä esitellään myös italialaisten taidemaalareiden teoksia.

Avoinna kesäaikaan kello 13.00-19.00 ja talviaikaan kello 10.00-16.00 Maanantaisin suljettu 

Pincion alueella sijaitsee myös Rooman eläintarha, 
Bioparco, Piazzale del Giardino Zoologigo

Avoinna kello 9.30-17.00. Minun täytyy sanoa etten ole koskaan käynyt Bioparcossa joten minulla ei siitä ole mitään mielipidettä. Mutta kuulema noin miljoona henkilöä siellä käy vuosittain.


 Museo Canonica, Viale Pietro Canonica 2, Piazza di Siena 

Museon on perustettu kuvanveistäjä Pietro Cannoninca kotiin. Alue oli aikoinaan Borghesen suvun metsästysalue. Rakennus on osittain keskiaikaista kaupunginmuuria. Rooman kunta antoi rakennuksen Canonicalle, jossa hän asui lopun ikäänsä kuolemaansa saakka, jolloin rakennuksesta tehtiin museo. 


Museo Canonica, lähellä Piazza di Siena sijaitsee keskellä Pincion puistoaluetta. Museo on viihtyisä oaasi keskellä kaunista luontoa.

Avoinna tiistaista sununtaihin kello 10.00-15.30. Ilmainen sisäänpääsy!





Tempio di Antonino e Faustina, Viale Paulo Canonica


  Piazza di Siena alueella sijaitsee tämä kaunis Casina dell'Orologio.

Galleria Villa Borghesesta olen tehnyt oman postauksen täällä.


Laitan tähän alle vielä videon, mikä koskee Pincianoa ja Salarion alueita. Salario on upea alue sekin. Täällä olen aikaisemmin tehnyt postauksen Salariosta.