maanantai 1. kesäkuuta 2015

Scuderie del Quirinale


Taidemuseo Scuderie del Quirinale, Trevin kaupunginosa

 Via della Dataria/ Via XXIV Maggio 16/ Piazza del Quirinale

Avoinna:
sunnuntaista torstaihin klo 10.00-20.00
perjantaista lauantaihin klo 10.00.22.30
 Sisäänpääsymaksu 15 €

Löytyy myös erilaisia allennettuja pääsylippuja!


Lorenzo Lotto näyttelystä

Arkkitehti Alessandro Specchi suunnitteli paavi Innocentius XIII:n pyynnöstä tämän hevostallirakennuksen Colonna suuvn tontille. Alun perin oli Carlo Fontana saanut aloittaa suunnittelun jota sitten Specchi jatkoi kuolemaansa saakka ja sen jälkeen Ferdinand Fuga lopetteli työt. Rakennus valmistui vuonna 1730 ja  se on pysynyt entisellään vuoteen 1938 saakka, jolloin osaan rakennusta tehtiin autotalli. Arkkitehti Gae Aulenti sai tehätväkseen vuonna 1997 tehdä peruskorjauksia rakennuksessa jossa on 1500 neliömetriä näyttelytilaa. Rakennuksen omistaa nykyään Italian valtio.


Palazzo del Quirinale, Piazza del Quirinale

Hevostallit, scuderie, rakennettiin vuosien 1722-1732 välisenä aikana Palazzo del Quirinalen yhteyteen, Colonna suvun tontille. Palatsissa asui siihen aikaan paaveja. Nykyään palatsissa asuu Italian presidentti.

Kaiken kaikkiaan noin 30 paavia on asunut palatsissa peräjälkeen. Paavi Paulo V Borgehese rakennutti palatsin 1500-luvulla ja hän oli ensimmäinen paavi joka asettui asumaan siihen. Aikojen saatossa on tässä noin 6000 huonetta käsittävässä valtavassa paltsissa asunut keisareita, kuninkaita ja jopa Mussolini ja Napoleonkin aikanaan. Nykyään saa kaikki valtionvierailulla olevat presidentit kuninkaat ja ruhtinaat asua palatsissa, sen erikoisessa vierassviitissä, jos he niin haluaavat.

Paavi Innocentius XIII de Conti rakennutti hevostallit palatsin kupeseen. Seuraava paavi Clemente XII Albani antoi Ferdinand Fugan valmistella palatsin. Vuonna 170 palatsi valmistui ja sitä ei ole muuteltu vuoteen 1938 sakka jolloin palatsiin rakennettiin autotallit palatsin alle. Palatsin alitse kulkee maanalainen katu, Traforo Umberto I. Vuonna 1997  ja vuoden 1999 välillä sai arkkitehti Gae Aulenti Friuli peruskorajata palatsin. 

Frida Kahlo in Rome

Scuderie del Quirinale on erittäin suosittu taidmeuseo, koska täällä on aina nähtävillä suurien mestareiden teoksia. Näyttelyt vaihtuuu ajan kanssa. Ehdoton kohde kaikille taiteen ystäväille!


Kirjasto


Kahvila

Scuderiessa on aina  jokin tilapäisnäyttely  meneillään ja ne ovat aina erittäin korkeatasoisia. Suuria mestareita ja arvosttetuja taiteilijoita Italiasta ja muualta Euroopasta.

Rakennus valmistettiin 1700-luvulla Colonnan suvun tontille. Rakennus toimi hevostallina vuoteen 1938 saakka. Sen jälkeen autotallina.