sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Oratorio dei Santi Santissimo Crocifisso


Oratorio Santi Santissimo Crocifisso, Piazza dell'Oratorio 70

Avoinna kaikkina päivinä viikosta kello 7.00-12.00 ja 16.30-19.00
messu arkena kello 7.00
 sunnuntaisin ja pyhäpäivisin kello 8.00

Tänne löytää parhaiten kävelemällä Via del Corsoa pitkin Piazza Venezialta pohjoiseen päin ja kääntymällä Via dell'Umiltalle. Noin 50 metrin päässä vasemmalla puolen sijaitsee Piazza dell'Oratorio.


La confraternita del Crocifisso, Pyhän Ristin veljeskunta, omistaa tämän oratorion joka toimii heidän kirkkoonaan. Veljeskunta perustettiin vuonna 1520 kunnioittamaan pääalttarilla sijaitsevaa ihmeitätekevää pyhää ristiä. Risti sijaitsi alunperin San Marchellon basilikassa mutta Pyhä Risti pelastui siitäkin huolimatta että kirkko paloi poroksi. Gioacomo della Porta suunnitteli kappelin tälle ihmeitä aikaansaavalle Pyhälle Ristille.

Trevi - Oratorio del Crocifisso interno P1020880.JPG

Trevi - Oratorio del Crocifisso soffitto P1020881.JPG

Maalaukset oratoriossa ovat tehneet Giovanni di Vecchi, Cesare Nebbia ja Niccolo Circignani ja Cristoforo Roncalli. Maalaukset ovat tyyliltään manieristisia.

Vuonna 1639 alettiin pitämään  konsertteja ja viisitoista ensimmäistä konserttia pidettiin juuri tässä oratoriossa. Siihen aikaan oli mahdollista pitää hegellisiä konsertteja. Nämä viisoista ensimmäistä sävelsi Giacomo Carissimi ja Emilio de Cavalieri, joten heitä voi pitää jonkinlaisina roomalaisen oratorio-kirkkomusiikin uranuurtajina.