lauantai 9. heinäkuuta 2022

Turisteja Roomassa

Kävelyllä Trasteveressä


Trastevere on ehdottomasti tutustumisen arvoinen alue. Näiltä videoilta löytyy vinkkejä! Hyppää raitiovaunuun numero 8, Astalli/Venezian pysäkiltä, Palazzo Venezian seinustalta.

Tai hyppää bussiin H, mikä lähtee Terminin rautatieaseman edustalta ja ajaa keskikaupungin lävitse Piazzza Venezian kautta Trastevereen ja päätyy Capasson pysäkille, missä se kääntyy takaisin kohti keskustaa. 

Capasso sijaitsee Roomann kunnan XXI hallinnolisella alueella. Tämä on kodikasta ja luonnon kaunista aluetta Villa Doria Pamphiljin valtavan suuren puistoalueen länsipuolella.Täällä sijaitsee useita nunnaluostareita, mitkä vuokaa turisteille huoneita.


Da Augusto

Missään ei Roomassa ole niin tiheään ruokapaikkoja ja baareja kuin Trasteveressä.
Jos haluat ruokailla kuten roomalaiset niin mene Da Augustoon, Vicolo dei Renzi 15. Avoinna joka päivä lounaalla kello 12.30-15.00 ja päivällisellä kello 20-23. Halpa ruokapaikka. Tänne on mentävä ajoissa jonottamaan ennen kuin ravintola aukeaa, tai viimeisellä tunnilla ennen sulkemista. Muuten on vaikea saada istumapaikkaa siällä eikä ulkonakaan. Täällä voi maksaa vain käteisellä.

Toinen suositeltava paikka on Da Enzo al 29, Via dei Vacellari 29. Avoinna kello 12.15-15.00 ja 19.00-23.00. Täällä kannattaa syödä pastaruokia! Halpa ruokapaikka.

Pizzeria Dar Poeta, Vicolo del Bologna 45, on erittäin suosittu ja kohtuu hinatien pizzeria. Avoinna joka päivä kello 12-00.

Antica Osteria Rugatino, Via delal Lungaretta 54, on erittäin suosittu ravintola. Olen tästä kertonut jo aiksemmin täällä.

Ai Marmi, Viale Trastevere 53-39. Avoinna kaikkian pävinä viikossa paistie i ekksiviikkoisn kello 18.30-02,00. Täällä on ehkä Rooman parsta pizzaa ja pastaruokaa mitä saa halvalla.