maanantai 23. maaliskuuta 2009

Kulttuuriviikko


Settimana della Cultura, kulttuuriviikko Roomassa 18-26.4.2009. Kulttuuriviikolla on ilmainen sisäänpääsy museoihin ja muihin kulttuuritapahtumiin, paitsi ei Vatikaanin museoon koska se ei kuulu Rooman kaupunkiin. Vatikaani on oma valtionsa, kuten kaikki tietävät.

Kuvassa Galleria Nazionale Arte Moderna joka sijaitsee Pincion puistossa, Viale delle Arti 131. Bussit: 95, 490, 88,

Raitiovaunut numero 3 ja 19 vie sinne, mutta kiertoteitä.  Matkustamien raitiovaunulla on rattoisaa, mutta hiadsta. HUOM! Oma suosikkilinjani 3 vaihtui bussilinjaksi 3L ja 19NAV

Pysäkki on aivan museon edessä. Toinen tapa, mikä on paljon nopeampi, on ottaa bussi 117 Piazza Venezialta Piazza Popololle, tai Metro A Flaminion psyäkille, ja siitä sitten kävellen puiston kujia pitkin. Aivan lähellä sijaitsee ihana Villa Giulian museo joka on aivan satumainen. Molemmat museot ovat suljettu maanantaisin. Aukioloajat molempiin museoihin 8.30-19.30.

Galleria Arte Moderna avastapäätä nousee nämä leveät portataat ylös  kauniille ja rauhalliselle Pincion puistoaluelle. Siinä in ensin kaunis aukea missä on kaksi suihkulähdettä ja baari.


Toienn  suihkulähteistä


Huom! Tähän on varauduttava varauksella joka vuosi uudestaan, sillä Rooman kunnalla ei ehkä ole varaa joka vuosi pitää museoita avoinna ilmaiseksi.