maanantai 23. maaliskuuta 2009

Kulttuuriviikko


Settimana della Cultura, kulttuuriviikko Roomassa 18-26.4.2009. Kulttuuriviikolla on ilmainen sisäänpääsy museoihin ja muihin kulttuuritapahtumiin, paitsi ei Vatikaanin museoon koska se ei kuulu Rooman kaupunkiin. Vatikaani on oma valtionsa, kuten kaikki tietävät.

Kuvassa Galleria Nazionale Arte Moderna joka sijaitsee Pincion puistossa, Viale delle Arti 131. Bussit: 95, 490, 88,

Raitiovaunut numero 3 ja 19 vie sinne, mutta kiertoteitä. Pysäkki on aivan museon edessä. Toinen tapa, joka on paljon nopeampi, on ottaa bussi 117 Piazza Popololle, tai Metro A Flaminion psyäkille, ja siitä sitten kävellen puiston kujia pitkin. Aivan lähellä sijaitsee ihana Villa Giulian museo joka on aivan satumainen. Molemmat museot ovat suljettu maanantaisin. Aukioloajat molempiin museoihin 8.30-19.30.


Raitiovaunulinja 3 on monella tavalla kätevä, mutta hidas. Siinä ei useinkaan ole paljoakaan matkustajia joten ihan rauhassa voi istuskella ja katsella maisemia. Sen toinen päätepysäkki on vain pysäkki modernin museon pysäkistä, Piazza Thorvaldsenilla. Siitä bussi kulkee Salarion kautta kaupungin muurin viertä, Campo Veranon hautausmaan ja Lorenzo Fuori le Muran kirkon kautta edelleen toiselle puolen junanrataa Esquilinon alueelle. Se kulkee hyvin läheltä San Giovanni in Lateranon kirkon ohi ja siitä kohti Collosseumia. Siitä sitten Circo Massimolle, pyramidille ja protestanttiselle hautausmaalle. Siitä se pyyhältää Taveren joen yli Trastevereen, ohi Porta Portesen ja päätyy lopulta toiselle päätepysäkilleen Trasteveren rautatieasemalle. Matkan varrella on siis vaikka kuinka paljon nähtävää joista kirjoitan lisää joku toinen päivä.


Huom! Tähän on varauduttava varauksella joka vuosi uudestaan, sillä Rooman kunnalla ei ehkä ole varaa joka vuosi pitää museoita avoinna ilmaiseksi.