maanantai 5. elokuuta 2013

Via Aurelia Antica

File:Porta san Pancrazio Rossini.jpg

Porta Aurelia/Porta San Pancrazio: Luigi Rossinin kuvaus


Porta Aurelia nykyään


Via Aurelia Antica on kapea tie ja vilkkaasti liikennöity. Sen alkupäässä sijaitsee Venäjän suurlähetystön portti. Lähetystö sijaitsee Villa Abamalek'issa ja sen ympärillä on suuri kaunis puistoalue. Koko puistoalue kuuluu Venäjän valtiolle. Portilla seisoo aina vähintäin yksi vartija.


Via Aurelia on toiseksi pisin italialainen tie nykyään. Se on 699 kilometriä pitkä, alkaa Roomasta Porta Aureliasta, nykyiseltä San Porta di Pancraziolta ja päätyy Pisaan. Tie rakennettiin vuonna 241 eaa ja sitä jatkettiin vuonna 109 eaa 320 kilometrillä Genuaan saakka. Tie sai myöhemmin kaksi lisäjatketta, Via Aemilia Scaura ja Via Giulia Augusta, joten sitä pitkin pääsee Ranskaan, Arlesiin saakka, jonne on noin 962 kilomteriä. Konsuli Gaius Aurelianus Gotta rakennutti tien.


Porta San Pancrazio sijaistee Porta Aurelai Antican edustalla. Tästä lähtee useampikin katu, mutta ykis kaduista on Via San Pancrazio jota pitkin pääsee Via Aurelia Anticalle. Pitkin Via San pancraziota pääsee San Pancrazion ihanaan basilikaan ja Villa Doria Pamphilin puistoalueelle. 

Tässä rakennuksessa, keskellä liikenneristeystä, sijaitsee museo, Museo della Repubblica Romana e della Mamoria Garibaldina. Siis museo joka on tehty Giuseppe Garibalndin muistolle. Avoinna tistaista eprjantaihin kello 10.00-14.00. lauantaisin, sunnuntaisin ja pyhäpäivinä kello 10-.00 -18.00.
Ilmainen sisäänpääsy.

Via Aurelia lähtee Vatikaanin muurista kun taas se vanhempi Via Aurelia Antica lähtee tästä Porta Aureliasta ja kulkee Villa Doria Pmphilin pohjoista reunaa länteen päin. Via Aurelia Antica ja Via Aurelia yhtyvät Cornelian metroaseman lähettyvillä, Piazza Irneriolla.

Modernin Via Aurelian varrella asuu paljon väkeä ja siellä on myös luostareita ja uskonnollisia instituutteja tiheään.

Porta San Pancrazio on ihana alue, yksi minun suurista suosikeistani Roomassa. Tässä usemamn tien kohtauspaikssa sijaistee usmeoi erittäin viihtyisää ruokapiakka aj kahvila, joka on ollut minulle kuin toinen koti aikoinaan. 

File: Q12 Gianicolense - S. Pancrazio 1.JPG


San Pancarzion kirkko on ns Bailica Minore, joka on kunnianimitys joillekin katolisille kirkoille. Basilika valmistui jo 600-luvulla Pyhä Pancrazion haudan päälle. 

Kirkon alla on suuri katakombi joihin on toistaiseksi kielletty sisäänpääsy. Luultavasti hajoamisvaaran takia. Tänne katakombeihin haudattiin useita pyhimyksiä, kuten Pyhä Sofia ja hänen kolme tytärtään Fede, Speranza ja Carità, (Usko, Toivo ja Rakkaus).

Tämä ikivanha basilika on ollut suosikkipaikkani kun asuttiin Monteverdessä. Basiliakssa on mahtava tunnelma ja erityinen hämäryys. Aivan hiiren hiljaista.

File:San Pancrazio - interno 1542.JPG

Tässä kirkkosalissa ei edes kannata yrittää valoluvata sillä heti ilmestyy nuori munkki joka ankarasti kieltää valokuvauksen. Hänellä on täysi oikeus kieltää valokuvaus. Kirkon edustalla on kaunis piha ja puistoalue jossa saa valokuvata.

Fil: San Pancrazio i Gianiculo (Roma) - interior.JPG

 Löytyi sentään yksi valokuva

San Pancarzion pihalta

Tämä kuva on otettu aikaisin aamulla. Tuossa kirkon edstalla seisovan obeliskin juurella istui ahdistunut nuori mies, jolla oli todella paha olla. Hän odotti siinä kirkon aukeamista. Ensimmäinen messu arkiaamuina on kello 7.30. Roomaa kannattaa katsella jo aikaisin aamulla. Ei ole niin kuumaa eikä paljon väkeäkään liikenteessä.


San Pancarzion pihalla on  Madonna katualttarin sisällä


San Pancrazion portti

Bussilla 44 pääsee Piazza Venezialta melkein portin edustalle, noin 50 metriä. Bussi pysähtyy Via Finatenialla. Trasteveren rautatieasemalta lähtevä bussi 871 pysähtyy samalla pysäkillä, ja tekee kiertolenkin alueella.


Obeliski

Ahdistunut nuori mies pääsi sisään kirkkoon aamuhartaukseen kun kirkon ovet avattiin.

Porta Pancrazion alueella on useita erinomasia hotelleja, kuten Villa Magnolia Relais,  Grand Hotel del Gianicolo ja hieman lähenpänä Trastevereä Locanda San Pancrazio.

Fil: Roma-ponterotto01.jpg

Pons Aurelius/Ponte Emilio

Via Aurelia Antica rakennettiin vuonna 241 eaa. Konsuali Gaius Aurelio Gotta teetti tien saadakseen Roomasta yhteyden Cerveteriin, joka sijaitsee noin reilut 40 kilometriä Roomasta. Cerveteriin tehtiin armeijan kolonia. Samaan aikaan rakennettiin useita roomalaisia teitä kuten Via Amerina, Via Flaminina, Via Clodia, Via Cassia, Via Valeria ja Via Caecilia.

Pons Aemelius/Ponte Emilio jota nykyään kutsutaan Ponte Rotto nimellä. Via Aurelia Antica sai alunperin alkunsa tältä sillalta. Se sijaitsee Forum Boareumin kohdalla josta sitten  tätä siltaa pitkin pääsi Trastevereen. Nykyään on sillasta vain rauniot jäljellä. Sen jälkeen kun Aurelianus rakennutti uuden kaupungin muurin on Via Aurelia Antica lähtenyt Porta Aurelia'lta/Porta di San  Pancrazio'lta.

Portilta tie kulki Tyrhenan  meren rannalle Alsiumiin, ja siitä pitkin rannikkoa Vada Volaterrana'an, Cisa'aan ja Pisa'aan. Cosassa oli armeijan kolonia ja Piasassa satama.Se oli tältä rannikolta kun roomalaiset sotivat gaallialaisten, kartagolaisten ja ligurialaisten kanssa. Vuonna 109 eaa tietä jatkettiin Via Amelia Scaura nimisellä tien pätkällä. Se tie vei Dertonaan, Cremonaan, Aquileaan ja Genuaan. Genuasta päääsi Via Postumia pitkin Galliaan, siis Ranskaan. Teistä tuli nyt 320 kilomteriä pitkä. Nykyinen tie on niemeltään Strada Statele 1. 

Fil: Villa Doria Pamphili giardini.JPG

Villa Doria Pamphili, Casino del Bel Respiro, ja sen valtavan suuri puistoalue on kaikielle avoin. Puistoalue ei ole vain koirienulkoiluttamis paikka ja juoksupuisto. Se on myös argelologinen kohde jossa tehdään kaivauksia. Alueella sijaitsee antiikin aikainen maanalainen kolombario, Via Aurelia Antica 111. Kaivausalueelle ei ole sisäänpääsyä. 

Fil: Villa Doria Pamphili.JPG

Puistoalueelle on useita sisäänkäyntejä mutta paras on mennä alueelle Via di San Pancraziolta, läheltä Via Aurelia Antican alkupäätä. Kartta alueesta. Puistoalue on valtavan suuri, Rooman suurin puisto pinta-alaltaan, joten pieni varoitus huonokuntoisille. Aluelta löytyy jokunen ravintolakin ja vesiposteja. Puiston halkaisee vilkas autotie, Via Leone XIII pohjois-etelä suunnassa, jota pitkin kulee useampikin bussi. Pysäkkejäkin on siellä täällä. Joten sitäkin kautta pääsee alueella mutta sieltä on melkoinen matka Villa Pamphilin huvilalle.

Vivi Bistro, Via della Nocetta, Atahotelli Villa Pamphilin vieressä, vuokraa polkupyöriäkin.Tähän bistroon ja hotellin löytää Via Leone XIII:lta bussipysäkiltä Leone Tredisaesimo-Villa Pamphili. Bistro vaikuttaa mukavalta paikalta. Siellä voi hyvällä säällä istuskella vaikka filteillä tyynyjen kera. Lapsille omat ruokalajit ja picknick korinkin saa mukaansa puistokävelylle, jos niin haluaa. Aperitivoa tarjoillaan tiistaista lauantaihin kello 19.30-21.30. Aperitivo tarkoittaa juoma+buffe, täällä se maksaa 10 €. Jazzia ja bossanovaa soitetaan taustalla. Iltaisin on pianobaarikin auki.  Muuten melko tyyristä huvia. 


 Luostarin sisäpihaa

Tie bistroon lähtee Via Vitellia'lta 95, vastapäätä Domus Vitellia'n luostaria josta voi vuokrata huoneen. Luostari siis Villa Doria Pamphilin suuren puistoalueen eteläpuolella, aivan puiston vieressä. Erinomaiset kulkuyhteydet niin busseilla kuin raitiovaunulla. 

Bistroon on vain 150 metriä tuosta kuvassa olevasta muurista suoraan. Tämä puisto on jokaisen luonnonystävän koettava. Puiston halki kulkee bussejakin 31 (Clodio), 33 (Clodio) ja 791 (Cornelia). Puistoalueella on vain kaksi pysäkkiä molempiin suuntiin. 

Se on puistolalueen itäisin osa jossa nähtävyydet löytyvät ja itse huvilakin sijaitsee samalla puolella puistoa, samoin pääsiäänkäynti puistoalueelle. Kartalla Domus Vitellan luotariasuntola sijaitsee alinna juuri tuossa kohtaa kun autotie halkaiseen puistoalueen.


Doria Pamphilin aatelissuku rakennutti tämän mahtavan huvilan 1700-luvulla suvulleen kesänviettopaikaksi. Heillähän on upea palatsi kaupungissa, Via del Corso 305,  jossa he asuivat talvisaikaan. Palatsissa on Galleria nykyään.  

Via Aurelio Antican varrella on ollut useita aatelisten huviloita. Corsineilla esimerkiksi ja Piccolomineillä, joka sijaitsee Via Aurelia Antica  164. 


Via Aurelia Antica 88/
Helena Serrano/Chi Era Costui?

Centro Missianario Canossiano niminen luostari sijaitsee Via Aurelia Antica 180.
Clarissa Capuccine luostari, Via Aurelia Antica 236

Giuseppe dei Servi Carita Opera Don Guanella niminen luostari, Via Aurelia Antica 438

Santa Caterina da Sienan luostari, Via Aurelia Antica 


 Takaisin Piazza di San Pancraziolle

Kuvassa rippeet enstiestä Via Aurelai Antican portista, joka on ollut kiinni Aurelianuksen kaupunginmuurissa. Portista pääsee ylös Gianicolon harjulle ja sitä kautta Vatikaaniin saakka.


Baari /kahvila Gianicolo

 Porta San Pancraziolla/Piazzale delle Mura Gianicolensi
Bussi 870

Baari on avoinna kello 9.00-17.00

Kahvilan luultavasti omistaa nykyään lähellä sijaitseva Grand Hotelli.

Tämä on ollut aikoinaan yksi minun "mansikkapaikoistani" Roomassa. Tämä kahvila on niin kuin se aina on ollut. Kesäaikaan on mukava istua ulkosalla ja nauttia kauniista ympäristöstä. Tällä kahvilalla on paljon vakioasiakkaita. Monteverde Vecchiossa asuviin näyttelijöihin voi silloin tällöin törmätä tässä kahvilassa. 

Kahvilan vieressä sijaitsee aivan erinomainen ravintola Antico Arco. Tämä on pieni intiimi ravintoala ikivanhassa keskiaikaisessa rakennuksessa. Tässä ravitolassa on ruunalaitto taidetta. Täällä saa myös valita ns maistajaisaterian, jossa saa useita ruokalajeja ja juomia maistella. Kaikki on viimeisen päälle huolitellusti valmistettua. Täällä voi luonnollisestikin tilata listalta kuten normaalistikin. Varaa ajoissa, sillä istumapaikkoja on vähän. Erittäin hyvä valinta pariskunnille, jotka haluavat syödä kulinaarisen aterian kaikessa rauhassa, mutta kallis tämä on.


Gianicolensen muuri Villa Vascellon vieressä


Villa del Vascello muurin takana

Huvilan on omistanut monet suvut ajan varrella. Osittain huvila-alue on ränsistynyt. Nykyinen vuokralainen on vapaamuurarijärjestö Grande Oriente d'Italia.

Villa del Vascello kuvassa oikealla ja Casino dei Quattro Venti/Villa Corsini keskellä. Villa Corsinista ei ole kuin kaariholvi jäljellä. Via Aurelia Antica läksi tuosta huviloiden porttien välistä, kuten se tekee nykyäänkin. Villa Corsinin edustalla olevaa porttia ja aitausta ei enää ole vaan se on aukeaa. Vasemalle lähtee Via di San Pancrazio ja heti sen alkupäässä oikealla puolen tietä sijaitsee San Pancrazion kirkkorakennus ja luostari.

Fil: Roma-pamphili05.jpg.JPG

Coffee House Tempio di Flora, Pamphilin puistossa, Via San Pancrazio 10, tarjoaa illmaista musiikkiviihdettä Rooman kesäohjlemistossa, Roma Estata. Ilmainen sisäänpääsy. 


Villa Corsinin ja San Pancrazion välillä on portikko josta pääsee myös Villa Pamphilin puistoalueelle.


Via San Pancraziolta sisäänkäynti puistoalueelle josta tie johtaa Villa Pamphilin alueelle. Casino dei Villa Corsininista ei ole kuin kaariholvi jäljellä.


Puistoalue on 184 hehtaaria suuri ja sinne on useita sisäänpääsyjä, Via di San Pancrazio, Via Aurelia Antica, Via Leone XII, Via Vitellia ja Via della Nocetta. Paavi Innocentius X (Giovanni Battsita Pamphili) pani alulle huvilan rakentamisen 1600-luvun puolessa välissä. Huvilan tarkoitus oli toimia kesäasuntona Pamphilin suvulle. Kardinaali Scipio Pamphili rakennutti Casino del Respiron tiluksilleen. Villa Vecchia rakennettiin henkilökunnan asuunnoksi.
Alessandro Algardi, Giovan Fransesco Grimaldi ja Gian Lorenzo Bernini toimivat arkkiteheteinä. 

Via Aurelia Antica vasemmalla ja Villa Abamalekin portti oikealla

Muurissa oikealla puolella on ovi jonka aukossa seisoo aina konepistoolilla varustettu vartija. Muurin takana heitä on varmasti useampikin.

Tuon portin takana sijaitsee alue nimeltä Abamalek, jonka omistaa Venäjän valtio. Heillä on siellä suurlähestystö ja suurlähettilään asunto sekä kirkko. Villa Abamalekin huvilassa on asunut monet aatteliset kunnes venäläinen prinssi Semyon Semyonovich Abamalek Lazarev osti huvilan vuonna 1907. Hänellä oli suuri viinitarha ja Casino Belvedere tiluksillaan. Niin huvila, Casino kuin puistokin koristeltiin viimeisen päälle. Prinssin kuoltua huvila maa-aalueineen joutui Venäjän valtiolle.

Fil: Viae Cassia Aurelia Clodia.jpg

Via Aurelia on sinisellä merkattu tie, Via Cassia punaisella merkattu ja Via Clodia lilan värisellä merkattu tie. Via Aurelia on toiseksi pisin antiikin aikaisista teistä. Se on 699 kilomteriä pitkä ja kulkee melkein Ranskan rajalle saakka. Konsuli Gaius Aurelius Cotta rakennutti sen vuonna 241 eaa. 

File:Rome 6532.jpg

San Pietron rautatieasema sijaitsee aivan Vatikaanista vain parisataa metriä etelään päin. Tuo kukkula tuolla taustalla kuuluu Venäjälle. Siellä sijaitsee Venäjän suurlähetystö Villa Abamalek'issa.

Asmelalta kastottuna tosieen suuntaan sijaistee Vatikaani. Tämä Roomna kaupungin puoella sijiatseva juna-asema on nimeltään San PItero ja Vatikaanin muurin sisällä isjaistevan juna-aseman nimi on San Pietro Vaticano.


Villa Abamalek

Bussi 64 kulkee Terminiltä Piazza Venezian kautta Vatikaanin kupeeseen ja siitä San Pietron asemalle ja sitten se tekee alueella pienen lenkin ja palaa takaisin Vatikaanin kupeeseen paluumatkallaan Terminille. Aseman kautta kulkee junat Rooma-Livorno-Pisa, Rooma-Capranica-Viterbo sekä Rooma-Citta del Vaticano. 

Via Aurelian ylitse kulkee junat Vatikaanin tuon sillan päällä. Heti tuossa vasemalla puolen on kalliossa portii, joka ei näy kadulle, ja joka kulkee Vatikaaniin. Vatikaani sijaistee kukkullalla, vaikkakin kukkulaa on tasoitettu juuri basilikan kohdalla ja sen esudtalla.

Vatikaaniin kulkee enimmäkseen tavarajunia, mutta paavitsaatta silloin tällöin otta junan ja matksuta esimerkiksi Castel Gandolfoon, jossa sijaistee Paavien kesäpalatsi. Vatikkanin muurissa on juuri sen kokoinen reikä jotta junta pääsee sen lävitse Vatikaaniin.

Asemalla on filmattu moneen italialaiseen elokuvaan rautatiekuvakohtauksia. 


Aurelion korttelisto

Via Aurelia Antica on tuo tie joka kulkee Aurelion kortteliston eteläisenä rajana, Villa Doria Pamphilin puistolaeen pohjoista reunaa. Tie muistuttaa jonkin verran Via Appai Anticaa, ainakin paikka paikoin.

Tuo alue tuossa Vatikaanin eteläpuolella, jossa San Pietron asemakin sijaitsee, on todelakin rauhallein alue. Alueen nimi on Monte del Gallo, Kukonkukkula. Täällä aikoinaan viljeltiin vihanneksia ja hedelmiä Vatikaaniin ja täällä oli myös karjaa jopa kukkojakin jotka kiekuivat aikaisin aamulla ja herättivät koko kortteliston. Kukkualla sijaitsi jo silloin luostareita ja vieläkin alueella on joitakin nunnaluostareita ja uskonnollisia instituutteja.

Alueella on joitakin erittäin upeita huviloita joissa pidetään juhlia, kuten Villa Piccolomini, jonka on omistanut erittäin rikas ja vaikutusvaltainen Piccolominien aatelissuku, jotka olivat kotoisin Sienasta. Suku on kuollut sukupuuttoon paavi Pius II:n Piccolominin myötä. Luukatavasti paavi Pius II:n Piccolominin ajalla paavi omisti koko tämän kukonkukkulan. Bussi 982 kulkee alueen läntistä puoleta ja bussi 64 kulkee San Pietron rauatieasemalta.

Alueella sijaistee joitakin hotelleja ja jokunen B&B paikka. Ravintoloita ja khviloita sekä myymälöitä on vain pari. Kaiki palvelut ruokakaupat, bankomaaati ja apteekki sijaistevat Via Gregorio VII:n varrella, kuten bussipysäkitkin. 


Via Aurelia Antica on kaepa tie jota reunustaa muurit molemmin puolin. Tie jatkuu kunnes se kohtaa modernin Via Aurelian kuusikaistaisen tien SS1:n. Sitä tietä pitkin pääsee meren rantaan, Ladispoliin ja Santa Marinellaan. Heti kun tiet yhtyvät niin vasemalla puolen sijaitsee korkeatasoinen Camping Village leirintäalue. Buseilla pääsee lähimmälle Cronelain metroasemalle.
Via Aurelia 44b/Helena Serrano/Chi Era Costui? 

Via Aurelia lähtee Porta San Pancrazion kaupunginmuurin portin luota ja kulkee pitkin Villa Doria Pamphilin puistoalueen pohjoista reunaa ja Venäjän valtiolle kuuluva Villa Abamalekin alueen eteläistä reunaa. Tie muistuttaa muita antiikin aikaisia teitä, kapea tie jota reunustaa muurit ja paljon viheralueita sekä vanhoja rakennuksia.

Heti Vatikaanin takana eroaa Via Aureiasta muutama katu kuten Via Paulo III, Via di Santa Maria Mediatrice ja Via Pio VIII, joiden varrella sijaitsee vieri vieressä luostareita. 


Casa Santa Emilia Vialar niminen luostari sijaitsee Via Paulo III 16, Casa Ravasco, Via Pio III 28, Bonus Pastor, Via Aurelia 208,  Casa Generalizia Suore Madre Addolorata, Via Paulo III 9, Suore del Preziosissmo Sangue, Via Santa Maria Mediatrice 8.


Via Aurelia 94/Helena Serrano/Chi Era Costui?

Santa Caterina Martire, sijaitsee lähellä San Pietro rautatieasemaa Vatikaanin eteläpuolella. Asemalle kulkee kaupungin läpi bussi numero 64 joka pysähtyy muutaman minuutin San Pietron rautatieseman edessä. Sitten se kiertää asuinalueen ympäri ja takaisin Vatikaanin kupeesta keskikaupungille. San Pietron pienen rautatieaseman alitse kulkee kuja Clivo di Monte del Gallolle. Alue rautatien takana on kumpareinen viheralue jossa sijaitsee usemapikin luostari. Alue on erittäin rauhallinen. Kauan sitten nunnat ja munkit viljelivät vihanneksia ja hedelmiä sekä oliiveja Vatikaaniin tällä alueella. Alue on nimeltään Monte del Gallo, kukon kukkula ja ehkäpä siellä kukkulalla on aikaisemmin kiekunut useampikin kukko. Clivoa pitkin vasemmalle pääsee ortodoksiseen Santa Caterina Martirin kirkkoon.

Yksi luostareista Monte Gallon kukkulalla on Casa Mater Eclessiae, Salita Monte del Gallo 25-27. E-mail sr.teatine@gmail.com

Mater Immaculata, Via Monte del Gallo 38

Entinen luostari, Casa Tra Noi, Via Monte del Gallo 113


Via Aurelia Antica 446/Helena Serrano/Chi Era Costui?


Santa Caterina Martire, Via di Lago Terrione 77/79

Tänne löytää San Pietron rautatieasemalta. Ensin rautatieaseman aliste ja siitä vasemmalle. Siinä se kirkko melkein heti seisookin.

Tämä venäläis-ortodoksinen kirkko kuuluu Moskovan patriarkaatin alaisuuteen. Keisari Nikolaj  II pani alulle rahankeräyksen Roomaan rakennettavan venäläis-ortodoksisen kirkon rakentamista varten, mutta revolutio tuli väliin ja keskeytti suunnitelmat. Vuonna 2001 laitettiin ensimmäinen kivi rakennukseen ja Rooman kunta antoi Villa Abamalekin alueen Venäjälle ja Venäjän suurlähetystölle. Vuonna 2009 kirkko vihittiin käyttöön.Santa Caterina MartireRoomassa asuvilla ukrainalaisilla on myös oma kirkkonsa Roomassa lähellä Via Aureliaa. Se on nimeltään Santa Sofia ja sijaitsee Via Boccea 478.Sant'AmbrogioVia Girolamo Vitelli 23,
 lähellä Baldo degli Ubaldin metroasemaa

Arkitehti Paolo Rebecchini suunnittelema moderni kirkkorakennus joka rakennettiin vuosien 1968 ja 1973 välisenä aikana.


San Gregorio VII , Via del Cottolengo 4

Tämä on Fransiskaanimunkkien kirkko ensisijaisesti


San Gregorion kirkkosaliSan Leone, Via Bocchea 60San Leonen kirkkosali


Santa Maria del Riposo, Via Aurelia/ Via della Madonna del Riposo

Kirkko on San Pio V:n, Via Aurelia 327:n sisarkirkko. Paavit pysähtyivät kirkon luona 1600-luvulla ja vierailivat kirkossa matkallaan kesäasunolleen Castel Condolfoon.Santa Maria del Riposon kirkon pääalttari


Santa Maria della Grazia alle Fornaci, Piazza Santa Maria alle Fornaci

Sijaitsee lähellä Vatikaania.
Kirkon yhteydessä on luostariasuntola Casa Trinita Martha.


Santa Maria Immacolata di Lourdes, Via Aurelia 702
Luostarista voi vuokrata huoneen.


Santa Maria Immacolata di Lourdes kirkon pääalttari


San Pio V, Via Aurelia 327

Luostariasuntola Casa Ravasco.
Messu kello 7, 8, 9 ja 19 

sekä sunnuntaisin kello 7,8,9,10,11, 12 ja 19.


San Pio V:n kirkkosali


Via Aurelia 62/Helena Serrano/Chi Era Costui?