torstai 6. maaliskuuta 2014

Kaksi uutta pyhimystäFil: Jan Paweł II portret Z. Kotyłło.jpg

Johannes Paulus II, Carol Josef Woytyla


Johannes XXIII, Angelo Giuseppe Roncalli

Vatikaanissa tullaan  kanonisoimaan kaksi aikaisenpaa paavia, Johannes XXIII Roncalli  ja Johannes Paulus II Woytyla. Kanonisointi juhlallisuudet tulevat kestämään kolme vuorokautta alkaen 27. huhtikuuta  ja samalla  vietetään Divine Misericordia vuosijuhlaa.  Paavi Johannes Paulus II pani aluelle Divine Misericordia kultin vuonna 2000. Misericordia juhlallisuudet on liitetty puolalaiseen pyhimykseen Santa Faustina Kowalskaan joka kanonisoitiin vuonna 2000. Hän oli nunna Vergine Maria della Misericordia nimisessä nunnajärjestössä. Pyhä Faustina Kowalska kuoli vuonna 1938. 

File:Reliquienschrein Papst Johannes XXIII - Petersdom.jpg

Pyhän Pietarin kirkossa lepäilee paavi Johannes XXIII RoncalliRoomaan odotetaan vähintäin puolitoista miljoonaa henkilöä Pyhän Pietarin torille. Kaikki ei tule mahtumaan torille mutta on suunniteilla useamipiakin laaaikangas särmejä lähelle Vatikaania kuten Piazza Borgo Piolle. Varsinkin puolalaisia tulee paljon. Heille on jo kauan aikaa myyty valmiita matkapaketteja. Noin sadan valtion päämiehet tulevat olemaan paikalla joten turvalisiuudesta tulee vastaamaan Rooman kunta koska Vatikaanilla ei siihen ole resursseja.

Joten  ei kannata suunnitella matkaa Roomaan juuri tuolle viikonlopulle. Viime vuonna tuli Roomaan 12 miljonaa turistia ja tänä vuonna tuo raja tullaan ylittämään kevyesti. Rooma on verrattaen pieni kapunki verrattuna Pariisin ja Lontooseen joten melko ahdasta tulee olemaan, mutta onneksi Rooamssa on noin tuhat luostaria joissa monissa niistä voi myös saada yösijaa.Santa Faustina Kowalsan patsas  Santo Spirito in Sassian kirkossa.

Misericordia luostarijärjestön luostari Roomassa sijaitsee aivan Vatikaanin kupeessa, Santo Spirito in Sassian kirkon kupeessa. Tämä kirkko on erittäin upea kirkko. Kirkon rakensi Saksin ruhtians, jonka varoilla rakennettiin tämä upea kirkko saksilaisille pyhiinvaeltajille. Saksilaisille oli myös hospitsi kirkon ja luostarin yhetydessä ja kirkon viereen sittemmin rakennetiin Pyhän Hengen (Santo Spirito) sairaala ja löytölapsikoti sekä saksilaisille koulu, Scola dei Sassoni. Koulu sijaitsi nykyisen Santo Spirito in Sassain sairaalan tiloissa. Rakennuskompleksiin tehtiin myös apteekki ja kirjasto.