keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Kottaraisetkeltainen  alue, kesäasuinpaikka
vihreä alue, kottaraisia vuodet ympäri
sininen alue, talviasuinalue

Kottaraisia on yli sataa eri sorttia. Koska kottaraiset ovat seurallisia lintuja niin ne mielellään asustavat suurien kaupunkien alueilla. Pääasialliseen ruokavalioon kuuluu hyönteiset ja hedelmät. Mutta jotkut kottaraiset ovat kaikkiruokaisia.

Common starling in london.jpg

Joka kevät ja syksy on valtavat kottaraisparvet suuri riesa  Roomassa. Roomassa on yritetty keksiä keinoja kuinka hätyytellä kottaraiset kaupungin ulkopuolelle. Kottraisilla on nimittäin tapana tanssia edestakaisin isoissa parvissa iltaisin ja linnut saastuttavat kadut, rakennukset, autot ja kävelijät.

Tämä ongelma esiintyy muuallakin Euroopassa, mutta tässä nyt keskityn vain Roomaan. Jostain syytä kottaraiset haluavat tanssia juuri isojen italialaisten kaupunkien yllä. Rooma on erityisen suosittu kaupunki kottraisten parissa. Ne lentää Teveren joen yllä ja sen ympäristössä enimmäkseen. Luultavasti ainakin miljoona kottaraista parveilee Rooman yllä varsinkin keväsin ja syksyisin. 

Juuri ennen joulua kottaraiset alkavat parveilla ja suunnitella etelänmatkaansa. Ei ne kovin pitkälle muuta Roomasta, mutta pienen talviloman ne yleensä pitävät hieman etelänpänä. Suuri osa näistä Rooman yllä parveilevista kottaraisista on tullut pohjoisemmasta ja ovat matkalla etelään. Kottaraiset ovat poissa sitten kolmisen kuukuatta kunnes ne  taas palaavat.

Ongelma on suuri myös Rooman lentokentillä. Lähemmäs sata kertaa on lentokoneet törmännet isoihin lintuparviin. Lentokentillä käytetään eräänlaisia lentäviä robotteja, jotka ajavat pois lintuparvia.


Tässä kottaraisten hätyyttelijät. Heillä on megafoonit joista kuuluu ns hätähuutoja, joita kottaraiset itse käyttävät, kun he näkevät jotain josta olla huolestunut. Näillä hätähuudoilla yritetään hätyytellä kottarisparvet kaupungin ulkopuolelle.