tiistai 1. joulukuuta 2015

San CosimatoRoma Trastevere Chiesa di San Cosimato 3.jpg

San Cosimato in Trastevere, Piazza San Cosimato, Trastevere
Kirkko on avoinna vain kerran päivässä messun ajan, arkena kello 7.00 ja suununtaian ja pyhäpäivinä kekko 8.00. Kirkko oli launperin benediktiinilusotarin kirkko. Kirkosta pääsee pinen siäpihan kautat lsuotariin ja luostarin takaan on vielä ykis sisäpiha. Näille siäpihoille pääsee vain harvat nykyään.

Kirkko valmistui vuonna  1475. Kun Nuovo Regina Margjeritan sairala muutti tiloihin niin luostari suljettiin ja kirkkoa pideteään auki vain päivttäistä messua varten.

RomaSCosimatoProtiro.jpg

Tuolla taustalla on portti josta pääsee kauniille sisäpihalle ja sieltä sairaalan puolelle. Sairaalaan on kuitenkin pääsisäänkäynti Via Emeilio Morosenin puollelta. Toisaalta on melko merkillistä  että näinkin vanhaan rakennukseen on sijoitettu sairaala, mutta sairaala on erittäin suosittu ja vastikään täsykorjattu ja modernisoitu. Sairaala on myös monipuuolinen. Sairaalassa on myös hospitsi kroonisesti vakavasti sairaille, joita ei voi enää parantaa. Sairaalasta käy myös hoitajia ja lääkäreitä kotikäynneillä. 
Toinen luostarin kirkoista


Chiostron ympärillä kulkee tyypilliset pylväskäytävät. Heti pihalle tultua vasemalla puolella on penkkejä käytävälläkin ja ihme kumma niin sieltä löytyy yleinen vessakin. Näm luostarin puoleiset pylväät ovat tosi vankat ja paksut.

Sairaalalla on oma sisäpihansa entisen luostarin kupeessa. Tänne sisäpihalle pääsee  portista joka sijaitsee aivan lähellä kirkon pääsisäänkäyntiä. Ensin heti portin jälkeen on ihan tavallinen  sisäpiha, jonka keskellä seisoo iso puu ja sen jälkeen tämä erittäin kaunis ja rauhallien chiostro, luostarin piha, jollaisia on ollut varsinkin benediktiini luostareissa. Tosilla sivuilla on sirompia pylväitä


Trastevere - s Cosimato - Pelargång 1160388.JPG

 Sisäpiha on todellakin kaunis ja viihtyisä

Trastevere - s Cosimato - klostret XIII 1160398.JPG

Perinteisesti sesoi luostarin puutarhassa yksi appelsiinipuu. Niinpä tälläkin pihalla.

Trastevere - s Cosimato - Pelargång 1160393.JPG

RomaSCosimatoChiostroXIIBraccioLapidario.jpg

 Vanhoja arkiologisia löytöjän käytävillä

RomaSCosimatoChiostroXIILapidario.jpg

RomaSCosimatoChiostroXIIColonnine.jpg

RomaSCosimatoChiostroXIIEsternoCampata.jpg

RomaSCosimatoChiostroXIIFaccEstPart.jpg

Trastevere - s Cosimato - Pelargång 1160395-6.JPG


Olen käynyt monen monet kerrat tässä chiostrossa ja tämä kissa on melkein aina ollut paikalla.


 Kyltti kertoo että täällä on diabetesvastaanotto toisessa kerroksessa.


Musta kissa makailee ja odottaa seuraaTuolta pylväskäytävästä löytyy tämä ovi, jossa lukee "luostarin baari". Eipä ole tullut kokeiltua ovea.Trastevere s Cosimato chiostro PC030049.JPGTämä valtava puu seisoo enmmäisellä sisäpihalla. Taustalla näkyy portti josta tänne chiostroon pääsee. Enisn on ohitteva tämä iso puu.


Kirkko sijaitsee ison Piazza San Cosimato nimisen torin reunalla. Torilla on amamupäivisin torimyyntiä. Torin toisella reunalla sijaitsee tämä erittäin suosittu "spagatteria", jossa toki saa muutakin tyypilllistä roomalaista ruokaa. Erittäin suosittu ravintola ja kohtuuhintainenkin. Täällä on aito puulämmitteine n
uuni jossa paistettu pizza ja uuniruuatkin maistuvat taivaalliselta. Tätä yli sata vuotta vahaan ravintolaa on ajan saatossa pyörittänyt neljä sukua.

Torin ympärillä on useita ravintoloita ja baareja. Bar Roma Libera on suosittu kahvila vaikka ei sen kahvi mitenkään erikoista ole, mutta kahvilan hampurilaiset ovat tosi isoja. Aperitivoa tarjotaan kello 18-21 jolloin cocteil+buffee maksaa siinä 7  € ja olut + buffee maksaa 5,€. Tosi halpa.

Vieressä sijaitsee mukava kahvila/baari ja vastapäätä sijaitsee myös Caffe San Cosiamto, jossa saa syödä halvalla pizzaaja pastaa. Piazza San Cosimaton otrimyynnin pohjoispuolella, sijaitsee kahviloita ja ravintoloita lisää.

Tori tulllaan uuskorjaaman ja siistimään lähiaikoina.