sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Santa Maria delle LuceSanta Maria delle Luce, Via della Luce, Trastevere

Avoinna kello 10:00 till 13:00 ja 15:00 till 07:00

Messu arksin Kello 19:00 
sunnuntaisin ja pyhäpäivinä kello 00:00 espanjaksi
Kello 17:30 portugalin kielellä

Tällä paikalla sijaitsi aikoinaan kirkko nimeltä San Salvatore in Corte, jonka paavi Julius I (kuoli vuonna 352) rakennutti kolmannella vuosisadalla. Paavi Julius I on syntyperäinen roomalainen ja  hän kuului alkuperäiseen mahtavaan roomalaiseen aattelissukuun gens Julia. Suvulla luultavasti oli jo asuinrakennus tälla alueella ja he myös omistivat tontin, jolle kirkko rakennettiin. 

Nykyään kirkko toimii latinalaisamerikkalaisten kirkkona. Eteläamerikkalaisilla on Roomassa useampiakin kirkkoja käytössään. Tästä kirkosta pitää huolta Scalabrini niminen uskonnollinen järjestö, joka perustettiin Rooomassa asuvia latinalaisamerikkalaisia ​​varten. Sen huomaa myös kirkkosalin koristeluista että kirkkoa käyttää eteläamerikkalaiset. 

Hiippakunta ei ole vielä hyväksynyt kirkkoa kansalliskirkoksi, vaikka Via Aurelian varrella sijaitseva Our Lady of Guadalupe och San Filppo Martiere niminen kirkko väittää av Lucen kirkon olevan latinalaisamerikkalaisten ja meksikolaisten kansalliskirkko. Mutta yksistään jo siitäkin syystä että argentinalaiset, brasilialaiset ja kuubalaiset eivät pidä itseään meksikolaisina, olisi hyvä olla useampikin kansalliskirkko latinalaisamerikkalaisia ​​varten.Santa Maria delle Luce pääalttarilla
Alttaripöydän sisällä kalterin takana sijaitsee kolmen marttyyrin reliikit jotka on tuotu tänne Ponzianon katakombeista. 


Santa Maria delle Luce

Kirkko sai nimensä Madonna ikoonista joka löydettiin Teveren joen lähistöltä kaariholvista. Madonna on nimeltään Madonna dellle Luce. Madonna liityy ihmetekoon. Lähettyvillä asuneen sokean miehen päälle alkoi rakennus hajota ja hän juoksi henkensä kaupalla ulos asunnostaan ja ​​kohtasi Madonnan ja Jeesuslapsi ikoonin nähdessään hän sai näkönsä takaisin. Sokea mies huusi luce, luce/valoa, valoa. Vuonna 1730 tuotiin ikooni San Salavatoren kirkkoon ja siitä lähtien kirkkoa on kutsuttu Madonna delle Luce nimellä.


Nykyinen kirkko on 1200-luvulta ja sen jälkeen uuskorjattu pariin kertaan.


Keskiajalla oli tämä alue melkoista slummia ja aikamoista sokkeloa tämä alue on vieläkin. Luostari on siinä vieläkin kirkon vieressä, brasilialainen läherystyö järjestö, joka kuuluu scalambrini järjestöön. Jos minä oikein ymmärrän niin luostarissa asuu brasilialaisia ​​pappiskokelaita. 


 Kirkkosalissa on käytetty puuta ja marmoria sekaisin. Samanaikaisesti kun Madonna ikooni tuotiin 1700-luuvlla kirkkon tehtiin uuskorjauksia ja kirkon sisätilat saivat barokintyylisen vivahteen. Kaikki puuveistostyöt ovat erittäin huolella tehtyjä ja vaaleat seinät saavat aikaan vaikutteen kuin kirkko olisi paljon uudempi kuin mitä se on.
Kirkkosali on ristin muotoinen ja ristin akseliin on laitettu falski kupoli. Itse varsinainen kupoli pon kahdeksankanttinen lasikupoli, joka toimii kattoikkunana. Lasikupoli on toki poistettu ja sen sijalle on laitettu valkoinen ja valaistu kupoli.
Roma, La Citta eterna
La Città Eterna, ikuinen kaupunki

Italien Fotografi - Roman Fönster Garden - Italiensk arkitektur blommar spetsgardinerna Large Classic Heminredning konsttryck

Rooma, La Citta eterna, ikuinen kaupunki

Rooman kunnassa/Roma Capitale ja Vatikaanissa on yhteensä 50 Unescon maailmanperinnekohdetta. Eikä ihme, sillä Rooma on vuodsta 1870 lähtien yhdistyneen Italian pääkaupunki, vaikka kaupunki on jo yli 2700 vuotta vanha.  Italia on melko nuori valtio, vain 145 vuotta vanha yhtenäisenä valtiona. 
Muuten näistä Unescon maailmanperinnekohteista, niin Tankassa sytyyi melkin sota kun noin sat paikakuntaa tai kohdetta halusi päästä Tanskan listalle kun haettiin hyväksyntää maailmanperinnekohde listalle. Ruotsi sen sijan lopetti kokonaan lähettämästä koheita hyväksyttäviksi. Ruotsalaiset tykkäävät että jonhonkin on laitettava raja. 

Roomaan ensimmäistä kertaa matkaavilla on jonkinlainen ennakkokäsitys Roomasta ja kaikki tulevat hämmästymään, saavuttuaan perille. Kaupunkiin ihastuu ensisilmäyksellä, vaikka se vaikuttaa raunioituneelta ja sotkuiselta ensi alkuun. Pian kaupunki kuitenkin vie mennessään ja sitä tulee käveltyä enempi kuin ikinä olisi arvannutkaan. Kovin kummaista yöpymispaikkaa ei tarvitse sillä illasta sitä melkein kaatuu sänkyyyn kaikkien tallattujen kilometrien jälkeen.

Antiikin aikaisen Aurelianuksen kaupunginmuurin sisältä löytyy noin 25000 historiallista ja arkeologista nähtävyyttä!!! 


Romulus ja Reemus patsas kaupungintalon edustalla

Tarinan mukaan Rooman perusti sudet nimeltä Romulus ja Reemus vuonna 753 eaa. Romulus ja Reemus kasvoivat sudenluolassa Palatinon kukkulan kupeessa (Sant'Anastasian kirkon takana) ja susi imetti Romulus ja Reemus poikavauvoja.Roomassa on ehdottomasti käveltävä ja katseltava ympärilleen. Rooma on kuin tehty kävelyä varten. Kannattaa varata hotelli tai yöpymispaikka niin keskeiseltä alueelta kuin mahdollista jottei mene aikaa hukkaan.

Kannattaa poiketa sivukaduille pois vilkkaasti liikennöidyiltä kaduilta ja kävellä kaikessa rauhassa sinne ja tänne. Vaikka moni eksyy sokkeloisille kujille niin se ei haittaa. Mitään ei ole tullut menetettyä sillä nähtävää ja koettavaa riittää aina joka kulman takana. Ennemmin tai myöhemmin sieltä löytää taas tutummille kujille ja kaduille.

Spanska trappan

Roomassa asuu noin melkein 3 miljoonaa asukasta. Noin reilut 350000 asukasta ovat ulkomaan kansalaisia, siis noin 12,7 % asukasluvusta. Romanialaisia 24 %, filipppiiniläisiä 11 %, bangladesiläisiä 7.8 %, marokkolaisia... Eurooppalaisista siis eniten romaialaisia. 

Ukrainalaiset toisella sijalla, heitä on noin 4 %. Sen jälkeen puolalaiset, moldavialaiset, albanialaiset, espanjalaiset, ranskalaiset jne joita on muutaman prosentin verran. 

Afrikkalaisista on egyptiläisiä hyvin paljon ja eteläamerikkalaisista on perulaisia paljon.Amerikkalaisia (USA) noin 2000 henkeä, suomalaisia noin 177 ja ruotsalaisia 370.

Quatro Fontäner - Rom

Rom 5 juni 08 (25)


Rom 5 juni 08 (44)

Tre Fontanen luostari


Villa Borghesen puisto

Forntida staty i Grotto ovanför Forum Romanum


Trastevere - s Cosimato - klostret XIII 1160398.JPG

San Cosimato, luostarin sisäpiha

S Trastevere Cosimato gamla ingång "stor kastrull granit bad med ringar och cheferna för lejon" PC030042.JPG

San Cosimato


San Cosimato

 

San Cosimato


San Cosimato

Siena: Architecture

Katulattareita/Edicola sacra löytyy melkein joka korttelista

Härlig kapellet i Villa

Pamphilin suvun oma kirkko Pamphilin puistossa

Ängeln av smärta (protestantiska kyrkogården i Rom)
St Paulus utanför murarna - Kloster

San Paulo Fuori le Muran luostarin sisäpiha

Inget namn

Rom 2010


Botaaninen puutarha

Church of God den barmhärtige Fader, Rom

Kirkko se on  tämäkin, Dio Padre Micericordioso

IMG_5664 (Large)

Appia Antica

Appia AnticaPiazza Margana


Via della Pace


Konstantinuksen  kaari


Ennen kristinuskoa Roomassa palvottiin mm Mithraa. Tämä on Mitreo di Santa Prisca, Via di Santa Prisca 13, Trastevere.

Tuntemattoman sotilaan hautamuistomerkki Piazza Venezialla Borghesen puisto


Piazza Navona


IMG_5002

Lattiamosaiikkia Vatikaanin museossa

Inget namn

Terme di Diocleziano/Museo Nazionale Romano,

Luostarin sisäpiha on osa kansallismuseosta