perjantai 19. elokuuta 2011

Palazzo Quirinalen puisto


Sant Andrea al Qurinalen kirkko, Via del Quirinale 29

Täällä olen tehnyt postauksen Palazzo Quirinalesta, mikä on Italian presidentin palatsi.

Puistoalue on kolmiosainen joista yksi kuuluu Palazzo Quirinaleen ja kaksi muuta ovat joka päivä avoinna kaikille. Puisto kuului Palazzo Qurinaleen siihen aikaan kun palatsissa asui kuningaperhe 1800-luvulla. Palatsissa asuu nykyään Italian presidentti. Palatsissa on myös upeat tilat viraileville valtioiden päämiehille ja kuninkaallisille. Kuninkaallinen puutarhuri Josef Roda sai tehtäväkseen vuonna 1887 suunnitella puistoaleueen kuningasperheen käyttöön.

Huom! Palazzo Quirinalen puisto on avoinna joka sunnuntai kello 8.30-14.00. Sisäänpääsymaksu. Palazzin pääsisäänkäynti on Via della Datrialta käsin tai Piazza del Quirinaleta/Quirinalen torilta.
 

Villa Alberto Carlon puisto, Via del Quirinale ja Via Piacenza. Avoinna kello 7.00 auringonlaksuun.

Sant'Andrea al Qurinalen puistoalue, Via del Qurinale ja Via Piacenza, avoinna kello 7.00 auringonalskuun. Puisto kuuluu Sant'Andera al Qurinalen luostarille mutta avoinna kaikille.

Palatsin pohjoispuolelta ei pääse palatsiin, joten Via Nationalen kadulta käsin on helpoin tulla  palatsiin. Tässä pysähtyy bussit: 64, H, 70, n8, n11, n70...
 
Via del Crosolta voi kääntyä  Via dell'Umiltan kadulle ja siitä edelleem Via Datariaa pitkin palatsin eteen. Via Datarialta on melko jyrkkää nousua ja jyrkät portaatkin  Quirinalen kukkulalle. 


Virtuaalinen viereilu Palazzo Quirinalen puistossa!