keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Bella Roma!Quanto sei bella Roma!


Rudolf Wiegmannin näkemys idyllisestä Roomasta vuonna 1834.
Kuva: Piazza Ottavilla, Monteverde, Helena Serrano, Chi Era Costui?


Löytyyhän niitä eksoottisempiakin paikkoja maailmassa kuin Rooma mutta kuten sanonta kuuluu että kaikki tiet vievät Roomaan niin ennemmin tai myöhemmin löytää itsensä Roomasta. Omalla kohdallani kohtaaminen oli rakkautta ensisilmäyksellä.
Rooman keskusta Aurelianuksen muurin (Mura Aureliane) sisäpuolella on ikään kuin ulkoilmamuseo jota koristaa upeat puut, pensaat, ruohomatot ja kukkaisistutukset.

Kuva: Larco Escriva 6, Helena Serrano, Chi Era Costui?


Kuvassa Porta del Popolo, kaupungin portti, jonka kautta eurooppalaiset vieraat saapuivat hevosten vetämissä vaunuissa Roomaan, keisarit, kuninkaalliset ja muu arvovaltainen väki. Ruotsin kuningatar Kristina päätti jättää Ruotsin ja kääntyä katolilaiseksi. Hän matkusti Roomaan vuonna 1655. Kun silloinen Paavi sai kuulla että Kristina oli tulossa hän käski korjata ja koristella Porta di Popolon portin Kristinan kunniaksi. Kristina asettui asumaan Palazzo Farneseen ja jäi lopuksi ikäänsä Roomaan. Hän on haudattu Pyhän Pietarin kirkon lattian alla sijaitsevaan kryptaan. Hänen viereensä haudattiin edesmennyt Paavi Johannes Paulus.

Aivan kaupungin portin vieressä sijaitsee yksi Rooman upeimmista kirkoista Santa Maria del Popolo.
Lue täältä lisää!Kuva: Giannicolo Passeggiata 4, Sandro Vallocchia, Chi Era Costui?

Kaupungin historiallinen keskusta (Centro Storico) on täpö täynnä Rooman ja Rooman valtakunnan 2700 vuotista historiaa. Mahdoton määrä kirkkoja (noin 900), noin tuhat luostaria ja uskonnollista instituuttia, palatseja, historiallisia rakennuksia ja raunioita sekä hotelleja, upeita kaupungin- ja valtionvirastoja.


Kuvassa alhaaalla: Piazza Margana, Campitelli, Chi Era Costui?