sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Piazza Barberini


Piazza Barberini


Piazza Barberini tai Palestrini kuten toria on myös nimitetty sijaitsee Quirinalin kukkulalla kaupungin ydinkeskustassa. Palestrini tulee Barberinin herran tittelistä, Palestrinan prinssi. Tori suunnitteltiin 1600-luvulla samalla kun alueelle rakennettiin uusia rakennuksia. Piazza Barberini sai nimensä luonnollisestikin Rooman upeimmasta palatsista Palazzo Barberinistä joka tosin sijaistee hieman sivummalla, Via delle Quatro Fontanen puolella. Palatsin portti on erittäin kaunis. Vinosti vastapäätä paltatsia sijaitsee Galleria Nazionale d'Arte Antica, Via delle Quattro Fontane 13.

Kuvan vasemmalla reunalla sijaitseva palatsi on nimeltään Palazzetto Ferri Orsini.


Fontana delle Api, mehiläinen joka on Barberinien symbooli. Barberinit omistivat myös suihkulähteen takana olevan palatsin. Sukhulähdettä käytettiin alueen  vesipostina.


 Jimenéz Deredan suunnittelema moderni patsas

Mukavia kahviloita ja ravintoloita sekä pikaruokapaikkoja löytyy torin reunalta. Mukava paikka vaikka aloittaa ilta jostain torin baareista. Alueella on kalliin puoleisia myymälöitä sekä korkeatasoisia hotelleja. Pepy's Bar on suosittu kahvila ja ruokapaikka. Löytyy ruokaa ja juomaa joka lähtöön ja makuun. Suosittelen!


Torin reunalla sijaitsee elokuvateatteri nimeltä Multisala Barberini. Upea hotelli Bernini Bristol jonka kattoterassilla luxusluokan ravintola L'Olimpo Roof Garden, tarjoaa ensiluokkaisia päivällisiä sekä uepat näköalat. Terassilla on myös baaritarjoilua.


Kuvassa oikealla Palazzetto Ferri Orsini. Suihkulähde on nimeltään Fontana del Tritone joka on Giovanni Lorenzo Berninin  valmistama. Via Ssitina katu lähtee tuosta talojen välistä ja sen vasemalla puolella sijaitsee mukava kahvila/baari Bernini Gusto, jossa on hyvä ja kohtutuhintaisia aterioita ja isoja voileipiä. Pizzaakin saa. Iltaisin aperitivo-buffe.