perjantai 3. marraskuuta 2023

John Cabot yliopisto

John Cabotin yliopisto, Via della Lungara 233 

Roomassa on ainakin yksi toinenkin amerikkalainen yliopisto,  American University of Rome/AUR, mikä tuli Rooman 53 vuotta sitten. AUR sijaitsee lähellä Rooman keskustaa Janiculum-kukkulalla Monteverde Vecchion naapuristossa, ja siellä on yhteensä noin 600 opiskelijaa. Koko se alue on kaunista ja viehättävää. Suosittelen! Lähin bussipysäkki Viale delle Mura Gianicolensi, missä pysähtyy bussit 115 ja 870

Toinen on tämä John Cabotin yliopisto, mikä tuli Roomaan jo 50 vuotta sitten. John Cabot University on ainutlaatuista kuin Italiassa sijaitseva yksityinen amerikkalainen korkeakoulu. Tämä tarkoittaa suuria mahdollisuuksia opiskelijoille opiskella Roomassa, ja saada opetusta englannin kielellä. Ja kyllä niitä amerikkalaisia onkin paljon Roomassa, varsinkin nuoria opiskelijoita ja vanhoja eläkeläisiä.

Yliopisto perustettiin vuonna 1972. Se sijaitsi alun perin uskonnollisessa koulussa nimeltä Pro Deo University. Se sai nimensä 1400-luvulla eläneen italialaisen tutkimusmatkailijan Giovanni Caboton (1445-1499), joka tunnetaan myös nimellä John Cabot. Hän oli italialais syntyinen löytöretkeiljä. Hän oli viikinkien jälkeen ensimmäinen eurooppalainen, joka kävi Kanadassa, ja toinen eurooppalainen Pohjois-Amerikan mantereella, johon hän saapui vain viikko Amerigo Vespuccin jälkeen.



John Cabot

Tämän yliopiston sijainti on paras mahdollinen. Se sijaitsee keskeisellä paikalla Trasteveressä ja sillä on suuri piha ja puistoalue, missä on mukava opiskella, tavata kavereita tai vaikka pelata pingistä. Amerikkalaiset kuten italialaistekin ovat hvyin kaverillisia, eivätkä he ymmärrä alkuunkaan meitä introverttejä. Kuinka ihmeessä meikäläinen voi viettää suuret ajat yksin omassa seurassani ja vielä viihtyä kaikenlisäksi.



Yliopisto "seuraa amerikkalaista koulutusjärjestelmää selvästi eurooppalaisella luonteella". Yliopisto tarjoaa humanististen tieteiden ja liiketalouden tutkintoja. Opetus toimii englannin kielellä. 

Syksyllä 2017 John Cabot University aloitti Master of Arts in Art History/taidehistorian maisterintutkinnon. Tämä koulutus vetää runsaasti amrikkalaisia Roomaan opiskelemaan. Johan Cabotin yliopistoon kuuluu Guarini Institute for Public Affairs, mikä järjestää luentoja ja tapahtumia maailmanpoliittisista teemoista ja ihmisoikeuksista.

Yliopistolla on kolme kampusta, jotka sijaitsevat Trasteveren kaupunginosassa Via della Lungara 233, Rooman keskustassa: Frank J. Guarini Campus, Froring Campus ja Caroline Critelli Guarini Campus. Nämä kolme kohdetta ovat noin viiden minuutin päässä toisistaan ​​ja lähellä sekä Vatikaania että Forum Romanumia. Noin 66 prosenttia opiskelijoista on naisia. Opiskelijat tulevat yli 70 maasta.

Frank J. Guarinin kampus on entinen luostari, jossa on kolmikerroksinen päärakennus, jota ympäröivät terassit ja pihat. Entinen kappeli toimii nykyään opiskelijaloungena.


Yliopisto sijaitsee erinomasella keskeisellä paikalla Trasteveressä.

Heti portin jälkeen sijaitsee suosittu ruokapaikka nimeltä Polpette tarkoitta lihapullia. Täällä käy varmasti paljon yliopiston väkeä syömässä, mutta yksi ja toinen turistikin eksyy varmasti tänne. Roomalaiset syö lihapulat mieluiten tomattikastikkeessa. 

Polpettoa vastapäätä sijaitsee suosittu retrokalustettu kahvila Cafe Settimiano. Kahvila on erittäin kehuttu, joten siitä tulee helposti vakiokahvila. 

Aperol Spritz on Roomassa suosikkidrinkki.  

Sekoita näitä:

proseccoa 6 cl

aperol 4 cl

sodavettä 2 cl

apelsiinisiivu

En ymmärrä alkoholin päälle, joten en osaa sanoa siitä mitään. Roomassa pitää aina muistaa että kahvilassa istumisesta maksetaan lisämaksu. Seisten ei maksua tule. Jokaisessa kahvilassa on seinällä hinnasto, mistä voi lukea mitä kahvi maksaa seisten ja mitä se maksaa istuen. Useimmiten hinta on tupla itumisesta.