keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Ruusutarha, Il Roseto di Roma


Ruusupuutarha
 Sisäänkäynti: Via de Valle Murcia 6 tai Clivo di Publicii 3

Avoinna joka päivä 8.30 klo 19.30:
-  21. huhtikuuta - 15. toukokuuta 2021 avoinna vain kokoelmien alue
- 16. toukokuuta - 13. kesäkuuta avoinna koko ruusupuutarha

 Huomioikaa lyhyt sesonki!


Tästä postauksesta hävisi sisältö, joten joudun tekemään (haluan tehdä) tämän uudestaan. Useamman kerran on käynyt niin että blogini teksti muuttuu yhtäkkiä suomesta ruotsiksi. En tiedä mistä se johtuu, mutta itse en ole muuttanut kieltä. Tämä sattunut vain yhteen postaukseen kerrallaan, onneksi, ei koko blogiin. Itse luulen että bloggeri sorkkii ja muokkaa asetuksiaan jatkuvasti...


Rome Rose Garden on julkinen puutarha Roomassa, Italiassa, vastapäätä Circus Maximusta Aventine-kukkulalla. Puisto perustettiin vuonna 1931. Siellä kasvatetaan yli 1100 ruusulajiketta, joista monet ovat lahjoja maista ympäri maailmaa. Rooman ruusupuutarha kattaa 10000 neliömetriä, ja jokaisessa osassa on ruusulajikkeita, jotka ovat ominaisia ​​tai kasvaneet kyseiselle lajikkeelle. Puistossa on myös kokeellinen osa, jossa uusien ruusulajikkeiden soveltuvuus julkisiin ja yksityisiin puutarhoihin testataan Italiassa.


Tällä sivustolla lähellä Rooman historiallista ghettoa, vuodesta 1645 vuoteen 1934, oli paikallaan juutalainen hautausmaa. Tämän vuoksi roomalaiset nimeivät sivuston "Ortaccio degli ebrei"/juutalaisten ruma markkinapuutarha. Vuonna 1934 Rooman juutalainen yhteisö hankki hautausmaaksi osan Campo Veranon monumentaalisesta hautausmaasta. Puiston alkuperäisen suunnittelun laati kreivitär Mary Gayley Senni vuonna 1931 300 ruusulla. Hän oli amerikkalainen naishenkilö, joka avioitui roomalaisen kreivin kanssa. 


Ruusupuutarhassa on noin 1100 ruusua eri puolilta maailmaa, mukaan lukien Kiina ja Mongolia. Harvinaisimpia ovat Rosa Chinensis Virdiflora, vihreillä terälehdillä, Rosa Chinensis Mutabilis, joka vaihtaa väriä päivien myötä, ja Rosa Foetida, hajuton ruusu. Suuremmalla alueella on kokoelma kasvitieteellisiä ruusuja, sekä vanhoja että moderneja. Täällä on jossan kuningatar Silvian nimikko ruusukin ja tietysti myös useitten muiden kuningattarien nimikkoruusuja.