maanantai 21. joulukuuta 2015

Pincion puisto


Pincion puistoalue

Pincion puisto ja Galleria Borghesen puistoalue tavallaan kuuluvat yhteen ja mitään selvää silmiinpistävää rajaa ei alueilla ole. Mutta Pincion puistoaleueeksi voi lukea vain pienemmän läntisen osan puistoalueesta. Mitä lähemmäksi Galleria Borghesea lähestyy sitä enempi on suihkulähteitä ja patsaita. Pincion puiston puolella on enempikin luonnonvaraista kaunista luontoa. Koko tuo puistoalue ei ole sen suurempi kuin noin reilun neliökilometrin suuruineni. 


Alueelle pääsee Piazzale Flaminio'lta (kartalla) vasemmalla) tai Porta Pinciana'lta (kuvassa oikealla) sekä useampi sisäänkäynti Galleria Borghesen alueen kautta (itäisellä puolella kartalla). HUOM! Tuo eteläisin tie, Viale del Muro Torto, ei ole kävelytie, vaan autotie, joka kulkee syvällä jyrkkien kallioseinämien välissä.


Piazza del Popololta pääsee portaat ylös, tai jyrkkää polkua pikin, ylös Pincion puistoon. Kuvassa näkyy portaiden yläpäässä sijaitseva näköalatasanne, Terrazza Pincio. Leveämpi katu lähtee torin oikeasta kulmasta, kulkee Fontana della Dea di Roma suihkulähteen takaa ja yhtyy noitten kirkon kupeesta nousevien portaiden luokse.Fontana delle Dea di Roman suihkulähde

Portaat lähtevät Santa Marian del Popolon basilikan seinustan vierestä. Pincion kukkulan kupeesta Viale Gabriele D'Annunzion kadulta pääsee myös ylös puistoalueelle. Tätä kautta kannattaa mennä ennen kaikkea jos haluaa nähdä tai käydä Casina Valandier'in ravintola/kahvila/baarissa. Casina Valandier on Rooman ehdottomasti upein kahvila/ravintola/baari. Casina Valandier ja la Dolce Vita (roomalainen ihana elämä) kuuluvat yhteen.


Terassilta on mahtavat näköalat. 

Casina Valandier, Piazza Bucarest

Avoinna kello 03.00 saakka. Suljettu kello 12.30-13.00.

Täältä on mahtavat näkölaat kaupungille. Kallis paikka mutta kerran elämässään. Casina Valandier on kauneimmillaan auringonlaskun aikaan ja sen jälkeen.


 Casina Valandier


 Casina Valandier Terrazza Pincio


Terrazza Pincio
Mooses lapsi suihkulähde


Tempio di Esculapio 


Piazza di Siena


Casina del Lago kahvila, Viale dell'Aranciera
Kahvilaan löytää Museo Carlo Pilottin vasemmalta puolelta. Museo Carlo Pilotti, Viale Fiorello La Guardia 6

Tämä on yksi niistä alueen  harvoista kaduista jolla kulkee busseja. Toinen katu jolla kulkee busseja on Viale San Paolo del Brasile. Jos haluaa vaan käydä Galleria Borghese'ssa niin kannattaa ottaa bussi Via Pincianalle ja jäädä pois pysäkillä Pinciana-Museo Borghese. Bussi 53 tai 63 Largo Chigi'ltä. Molemmat bussit kulkevat Piazza Barberinin kautta. Largo Chigi on Via del Corson ja Via Tritonen katujen välinen kadun pätkä, jonka kautta kulkee useimmat bussit.


Paratiisimainen levähdyspaikka, Portico dei Leoni,  Museo Pilottin vieressä

Kahvila Casina del Lago sijaitsee tuossa puitten takana. 
Borghesen puistossa on tiheään istumapenkkejä levähtää.
Museo e Galleria Villa Borghese

Jos haluaa käydä sisällä niin tänne on  etukäteen varrattava aika ja ostettava  liput.