sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Rooma hukkuu veden alleSuurin osa Italiaa on ollut matalapainealuetta. Maltempo, huono sää on ottanut koko Italian niemimaan valtaansa. On satanut jo viikkoja, ja sateeet tulevat jatkumaan ties kuinka kauan. Firenzessä kerrotaan Arno joen pinta nousseen katutasolle. Eikä tämä ole ensimmäinen kerta kun Arno joki tulvii. Sisämaassa sade on tullut lumena, koska sisämaa on korkeaa vuoristoa. Kun se sataa lunta miin sitä sitten sataa metreittäin. 

Roomaan ja koko Lazion maakuntaaan on julistettu nyt aamualla hätätila. Ei nämä tulvat ole  harvinaisia tähän aikaan vuodesta. Sade tuo mukaan myös ukkoskuuroja sillä Roomassa on ollut melko lämmintä, siinä +11-15 astetta iltapäivisin. Ensi viikollekin on perjantaiksi luvattu +18 astetta. Tänäänkin on vielä luvassa illan mittaan ukkosta.  Eikä näille tulvielle ja sateille oikeastaan voi tehdä mitään. Näitten kanssa vaan on elettävä.


Via del Corso, yksi Rooman pääkaduista alkoi hajoamaan sateen takiaOstia Anticassa, Acilliassa, Piana del Solessa, Fiumicinossa, Castelnuovo di Portassa ja Prima Portassa on tilanne Rooman provinssin alueella kaikista pahin. Noin seitsemänkymmentä perhettä on joutunut jo jättämään kotinsa. Pahalta se näyttää paikka paikoin keskikaupungillakin siellä missä Teveren reunat ovat alimmat.

Isloa Tiberina


Isola  Tiberina saaren sairaalasta on evakoitu potilaatVilla Adan puisto

Villa Adan puisto


Maanvyörymiä on myös sattunut kovan ja pitkäaikaisen sateen takia. Junaliikenne Orte - Fiumicino (lentokenttä) on suljettu  tällä hetkellä maanvyörymien takia. Juna suistui raietilta Rooma - Viterbo linjalla maanvyörymän takia. Junalinja on suljettu ainakin viikon ajan. 

Useita metroasemia on suljettu sillä ne alkoivat täyttyä vedellä. Ulos ei kannata lähetä jos nyt ei ole aivan pakko.