lauantai 8. kesäkuuta 2013

Lisää luostarimajoittumisestaVia Cavour/Arco San Fransesco di Paola/Monti/PL/Chi Era Costui?

Huom! Koska siitä on jo aikaa kun tein tämän postauksen niin monet luostarit ovat saaneet omat kotisivut, joita ei siihen aikaan ollut vielä kovinkaan montaa. En aio alkaa tekemään uduestaan näitä luostarimajoitus postauksiani, vaan pyydän ystävllisesti kiinnostuneita googlettamaan casa per ferie a roma tai casa religiose a roma. Samat haut voi katsella google kartaltakin, jolloin näkee lusostarimajoituksen sijainnin heti. Tripadvisor sivuilta löytyy nykyään usieta luostarimajoituksiakin Bed&Breakfast a roma haulla.

Lykkyä tykö! 

Luostariasuminen on erinomainen yöpymismahdollisuus juuri Roomassa ja Italiassa ylipäätään.


Bambin Gesu, Domus Nova Bethlem, Via Cavour 83A

Tripadvisor.com sivuilla on saanut hyvät arvosanat. Kuten aina niin luostarihuoneet ovat erittäin puhtaita, kylpyhuoneet esimerkillisen siistejä ja moderneja. Vuodesta 1999 ei nunnat enää hoida majoitusta. Siivoojat ovat aina luostareissa palkattua väkeä ja tekevät erinomaisen työn. He ovat myös erittäin ystävällistä väkeä olleet aina niissä luostareissa joissa olen itse asunut. Siivooja toi jopa aamulla sateensuojan lainaksi sateisella säällä.

Domus Nova Bethelmin aamiaisbuffee on aivan valtava!!! Huoneiden hinnat ovat hotellitasoa mutta sijaintikin on erittäin keskeinen. Huoneissa on Tv ja ilmainen internettiyhetys, marmorilattiat ja usein myös sohva! Kerroksissa on tietokoneita joita voi käyttää imaiseksi. Luostari on valtavan suuri ja siihen mahtuu niin lasten alakoulu, päiväkoti, eläkeläisille on myös oma osuus, nunnille omansa, useita kattoterasseja ja kaunis kirkkokin löytyy, johon pääsee kadultakin. Puhumattakaan kauniista ja tialavasta sisäpihasta. Tämä on mielestäni melkein parempi vaihtoehto ahtaille roomalaisille hotellihuoneille. Oleskelutilaa löytyy myös oman huoneen ulkopuolelta rakennuksesta. Luonnollisestikaan ei täällä saa tupakoida eikä nauttia alkoholia. Mutta  mikään ei estä juomasta lasin tai kaksi viiniä päivällisen kanssa kaupungilla.
Tässä syödään aamiaista terassilla. Aamiaistarjoilusta taitavat nunnat vieläkin pitää huolen. Mutta mikäpä sen mukavanpaa. Aamaishuoneen yhteydessä on kahvibaari jossa barista valmistaa aivan minkälaisen kahvin tahaansa jonka vieras  ikinä toivoo. Ja kahvi ja lämmin kaakao sisältyy huoneen hintaan. 


Passeggiata Gianicolo 4/Ospedale Bambino Gesu/
Sandro Vallocchia/Chi Era Costui?


Casa Carmelitana S Alberto, Via Alberico II, 44

Luostari sijaitsee aivan Castel Sant'Angelon vieressä. Tämä on yksi Rooman parhaista luostarimajoituksista, ja se löytyy melkein kaikkien hotelleja välittävien sivujen listoilta. Samassa rakennuksessa sijaitsee Pyhän Alberton Gollegio joka perustettiin jo vuonna 1899 kardinaali Vincenzo Vannitellin toimesta. Myöhemmin rakennukseen lisättiin kaksi lisäkerrosta ja vuonna 2000 koko rakennus uuskorjattiin ja avattiin Domus Carmelitane pyhiinvaletajille ja turisteille osittain  kollegion asuntolan tiloihin.


Domuksesta on vain 500 metriä Vatikaaniin. Doluskessa on 53 huonetta, 106 petipaikkaa. Jokaizsesa huneesa on satelliitti-Tv, tuuletus, puhelin, jääkaappibaari, ravintola jossa saa jopa juutalaista ja islamilaista ruokaa. Domuskesta löytyy baari, iso kattoterassi, sisäpiha, kokoustiloja jne. Aamaisbuffee on mahtava. Aamiasein syötyään jaksaa tallsutella vaikka koko päivän Rooman katuja edestakaisin. Löytyy myös parkkipaikka autolle.


Domuksen kattoterassi


Via B Eustachio 2, Chi Era Costui?/ Sandro Vallocchia

Casa Famiglia, Via di Torre Argentina 76

Tämä benediktiiniläsiluostari sijaitsee keskiaikaisessa rakennuksessa keskellä Roomaa Sant'Eustachion kaupunginosassa. Luostarista löytyy 27 huonetta, 62 sänkypaikaa ja 17 kylpyhuonetta/suihkua. Täällä saa huoneen aamiaisen  tai puolihoidon kanssa.  Melko halpa ja erittäin ystävällinen paikka, mutta hissiä ei ole, joten jos sattuu saamaan huoneen neljännestä kerroksesta niin on jaksettava kavuta sinne ja kantaa vielä kapsäkkinsäkin. Keskeinen paikka asua nuorille jotka jaksavat kavuta portaissa ja päästä kohtuuhinnalla.


Localita Santa Maria di Galeria/Helena Serrano/Chi Era Costui?


 Via della Lungara, entisen luostarin ja kirkon pääsisäänkäynti.
Nyt on mentävä nurkan takaa vasemmalle ja siellä ensimmäinen ovi.

Casa Internazionale delle Donne, Via San Fransesco Sales 1a

Tämä kansainvälinen naistenpaikka sijaitsee 1700-luvun luostarissa Trasteveressä. Tämä on monitoimirakennus jossa on ravintoloita, kahviloita, kirjasto, foresteria ja yksityishuoneita joissa saa vuokarta vain naishenkilöt. Dormitoriossa, 4-, 5- tai 8-hengenhuoneissa, sänkypaikka maksaa vain 26 € johon ymmärtääkseni sisältyy aamiainen. Suihku ja vessa sijaitsevat erikseen. Lukollinen kaappi tavaroille. Ihastuttava sisäpiha jossa on rauhallista ja viihtyisää istuskella. Alue on erittäin mukava alue, Trasteveren ja Vatikaanin välissä, lähellä keskustaakin.  Tämä  paikka on kaikenikäisille naishenkilöille.Casa delle Donnes on melko suuri ja tilava. Sisäpiha on vihreä viihtyisä oaasi.


Casa Baccarini, Via Bernardino Talesio 4, Vatikaanin museon lähellä
Mons. Aurelio Baccarinin omistaa serviittiluostarijärjestö. 

La Betania Mariana, Viale Jonio 10

Tämän luostarihotellin omistaa Regina dei Gigli niminen nunnajärjestö. Tämä on erinomainen asuinpaikka heille jotka liikkuvat omalla autolla. Luostariasuntola sijaitsee Monte Sacro Alton kaupunginosassa lähellä Gra kehätietä, Rooman koilissosassa. Kehätieltä Gra käännytään Via Nomentanalle, siitä 500 metrin päästä vasemmalle Via Vigo Oljetille ja siitä noin puolikilometriä niin saapuu Piazza Pier Carlo Talentille ja siinä heti bensiniaseman takana sijaitsee La Betania Mariana. Kaupunkiin päin on hyväät bussiyhteydet, busseilla 60, 90 ja 40.