lauantai 3. elokuuta 2013

Birgittaluostarit Roomassa


Birgittaluostari, Piazza Farnese

piazzafarnese@brigidine.org

Kuvassa vasemmalla oleva rakennus on Birgittaluostari ja heidän kirkkonsa tuossa talon keskellä. Sisäänkäynti luostariin on vasemmalta kulman takaa. Tämä on Birgittanunnien pääkallonpaikka Italiassa. Pyhä Birgitta asui samassa rakennuksessa tyttärensä Katarinan kanssa kuolmeaansa saakka. Birgitta kuoli vunna 1373.

Roomasta löytyy kolme Birgittaluostaria.  Birgittaluostareita löytyy muualtakin Italiaa, ainakin Napolista, Assisista ja Farfa Sabinasta, joka sijaitsee melko lähellä Roomaa.


Kirkko on avoinna  kaikille silloin kun tuo rautaportti on raollaan. Messu arkisin kello 17.30 ja sunnutaisin ja pyhäpäivnä kello 7.30 ja 9.30 jolloin messu on ruotsinkielellä. Italiaksi kello 10.30 ja 17.30. Kirkko on katolisten ruotsalaisten kotikirkko Roomassa. Piazza Farnesen torilla seioo kaksi samanlaista suohkulähdettä, jotka on tehty Caracalllan kylpylästä haetuista kylpyammeista.

Birgittaluostarissa asui alkuunsa karmeliittinunnia jotka olivat kunnostaneet kirkon hyvään kuntoon. Paavi Pio XI Ancille Ratti osti luostarin karmeliitoilta vuonna 1931 ja antoi sen Birgittanunnille.


Ruotsalaisilla evankelisluterilaisilla on myös oma kirkkonsa Roomassa, Sankt Lukasgården, Via Antonio Bertoloni 1/E, kauniissa Pincianon korttelistossa. He auttaa ja palvelee mielellään muitakin pohjoismaalaisia. Vihkiminen ja lasten kaste voidaan suorittaa vain ruotsalaisille sillä silloin automaattisesti henkilöistä tulee Ruotsin kirkon jäeseniä. Kirkko on avoinna tiistaina, keksiviikkona ja torstaina kello 11.00-15.00.

Piazza Farnesen torin laidalla sijaitseva Birgittaluostari on Birgittajäjestön pääpaikka. Tässä rakennuksessa on myös sisäpiha, kirjasto ja kattoterassi. Erinomainen ensiluokkainen palvelu. Valittavana on joko aaminen, lounas tai päivällinen, tai vain joku niistä. Tuolta sivuilta löytyy valokuvia luostarista.


File:Regola - s Birgitta soffitto 1160017.JPG

San Pietro Fuori le Muran basilikan museosta löytyy tämä maalaus joka kuvaa Pyhää Birgittaa. Italilaiset käyttää nimeä Brigide, Birgitan sijasta.

Italien

Birgitta Luostari, Via della Isole 34

viadelleisole@brigidine.org

Vielä muutama vuosi sitten tässä luostarissa oli vain pari huonetta tarjolla turisteille mutta nykyään tänne mahtuu useampiakin. Tämä Birgittaluostari sijaistee erittäin kauniilla alueella, puiden ja pensaiden katveessa. Tässä on  neljä luostaria vieri vieressä, tontit "seläkkäin". Niissä toisissa ei kaiketi ole huoneita vuokralle.


Luostarin kattoterassi

Suosittelen lämpimästi tätä luostarihotellia vaikka vanhemmalle periskunnalle jotka viihtyvät kauemman aikaa Roomassa. Tällä Tristen alueella melkein hukkuu kauniisin rakennuksiin, puihin ja pensaisiin. Alueen rakennukset ovat niin kauniita että saa oikein haukkoa henkeään. Useita puistoalueita ympäristössä.Olgiata

Centro di Spiritualità delle Suore di Santa Brigida, Via Cassia 2040

olgiata@brigidine.org

Tämä luostari sijaistee hieman kaukana keskustasta, noin 20 kilometrin päässä. Alue on nimeltään Olgiata, ja  aluetta kutsutaan Rooman Beverly Hills'ksi. Luostari on ensisijaisesti tarkoitettu henkilöille jotka kaipaavat lepoa ja rauhaa ja keskittymistä. Tänne ovat  kaikki tervetulleita riippumatta uskonnosta tai vakaumuksesta. Tämän luostarin rauhassa voi syventyä hengellisiin ja henkisiin asioihin, mietiskelyyn, meditatioon, lepoon ja yksinoloon, jos sitä kaipaa. Luonnolliestikin täällä löytyy seuraa joko nunnista tai muista luostarin vieraista. Valintana on aamianen, lounas tai päivällinen oman toivomuksen mukaan.

Farfa

Birgittaluostari, Farfa Sabina
 sijaitsee 50 kilometriä Roomasta

suorefarfa@brigidine.org

Paikallisjunalla FR 1 Fra Sabina-Montelibretin asemallae ja asemalta Cotral paikallispussilla Castenuovo di Farfaan. Bussikuski jättää pois kyydistä. Paikallisbussi kulkee aseman ja luostarin väliä kello 5.20 - 21.25 välillä. Farfa Sabina on todellakin idyllinen ja ruhallinen paikka. Suosittelen päivän retkeä. 
Alueen kunnan nimi on Fara Sabina ja se koostuu yhdeksästä hyvin pienestä kylästä. Pikkuriikkinen on Fra Sabina kyläkin. Mahtavat näköalat sieltä kukkulalta. Missään en ole muuten nähnyt niin paljon penkkejä ulkosalla kuin Fara Sabinassa. Fara Sabinassa asuu enimmäksen vanhuksia ja heille on varmaan jokaiselle oma penkki kylässä.

Farfassa sijaitsee myös Benediktiiniluostari joka on suuri nähtävyys. Heillä on muutama huone joita he vuokraa, mutta vain ykistyisille henkilöille. Mieluiten pappeja ja muita uskonnollisia yksityishenkilöitä. Mutta Birgittaluostarissa voi yöpyä. Vaikka koko perhe. Luostari sijaitsee osoitteessa Via del Monastero 12. Kannattaa varata huone etukäteen sillä huoneet ovat erittän kysyttyjä varsinkin kesäaikaan.

Assisissa ja Gamaldolissa sijaitsee myös Birgittaluostarit jotka myös vuokraa huoneita turisteille. Mutta ne sijaitsevatkin sitten jo pitemmällä Roomasta.

Farfa

Farfa