sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Aventino - Testaccio Kävely Aventinossa (ja Testacciossakin) on  erittäin antoisaa. Suuri nautinto.


Aventino ja Testaccio sijaitsevat keskeisellä paikalla ja silti ne on ikään kuin omat pikku kylänsä. Sama tunne on suurimmassa osissa Rooman kaupunginosia. Että ne osaakin olla erilaisia.

Aventino on erittäin ihastuttava paikka yöpymistä ajatellen. Testaccion ravintolat ja yömenot ovat kävelymatkan päässä.Aventinon hotellit ovat erinomaisia yöpymispaikkoja. Suosittelen näitä hotelleja, jos toivotte ikimuistettavan Rooman reissun. Korkea taso miellyttävässä ja erittäin rauhallisessa ympäristössä. Hotel Aventino esimerkiksi on varma kortti.

Te jotka ehkä haluatte yöpyä luostarissa niin Foresteria del Monastero Sant' Antonio Abate, Via Clivo dei Publici 2, on hyvä valinta. Täällä nukutaan ns makuusaleiessa/foresterioissa. Vaikka on siellä joitakin pienempiäkin huoneita. Itse luostari sijaitsee Via di Santa Sabina 641. Täällä lisää.

Via di S. Sabina 64 – 00153 Roma
puh ja fax +0039 (0)6 5750516
foresteria: via Clivio dei Pubblici 2 
puh: +0039 (0)6 5745528

e-mail: santantonio.segreteria@yahoo.it

Niin Aventino kuin Testacciokin ovat erittäin omalaatuisiaan alueita. Molemmat omalla tavallaan viehättäviä. Aventino on hienostunut ja erittäin rauhallinen alue. Sen sijaan Testaccio on työläiskaupunginosa, boheemi ja kreatiivinen alue.


Aventino on minulle hyvin rakas. Jospa saisin asua täällä. Aventinossa ei asu kuin noin 8000 henkeä. Rauhallien paikka, eikä täällä ole edes liikennettä nimeksikään. Puhumattakaan busseista. Aventinon ympärillä kulkee busseja ja lähin metroasema on Circo Massimon asema.

Aventinossa ei ole myymälöitä, eikä kahviloita, ei yöelämää lainkaan. Muutama ravintola löytyy Aventinon laitamilta. Hotelleissa on ruokalumahdollisuus ja joissakin hotelleissa on baaritiski, josta saa juomaa. Aventinon hotellit ovat korkeatasoisia ja viihtyisiä. 

Sen sijaan Aventinon laitamilta Via Marmorata'lta ja Viale Aventino'n varrelta löytyy kahviloita ja myymälöitä sekä ravintoloja. Circo Massimon metroaseman luona on useita ruokapaikkoja, joista Rosso Eat Drink Stay on mukava kokemus. Tältä löytyy ruokaa joka makuun. Paavikin on lounastanut tässä ravintolassa. Se ei siis ole mikään mahdottomuus että paavi istahtaa samaan pöytään jossakin päin Roomaa.


Clivo di Rocca Savella on ihana kuja mutta hieman jyrkkä. Kuja nousee Via di Santa Maria in Cosmedini'lta ylös Aventinon kukkulalle. Tätä kujaa voi tietysti laskeutua paluumatkalla Aventinolta, jos ei jaksa nousta mäkeä ylös. 

  
Tämä kuja on yksi ehdottomasti ihanimmista kujista


 Aventino on yksi Rooman ihanimmista alueistaEn Mazzini landet, monument, Rom, Italy.jpg

Piazzale Ugo la Malfan tori, jossa voi istua penkeille ja levähtää. Tori sijaitsee aivan Circo Massimon vieressä. Torin toisella reunalla sijaitsee Rooman kunnan ruusupuutarha. Via di Valle Mursia ruusupuutarhan vieressä nousee loivasti ylös Aventinolle. Sen varrella on edellä mainitsemani luostariasuntola Sant'Antonio Abate


Ristorante Consolini, tuolla ylinnä


Tämä erinomainen kalaravintola joka sijaitsee Aventinon kalliossa Via Marmoratan varrella. Kovasti kehuttu. Ei kuulu omiin suosikkiehini, mutta makunsa kullakin.

Vastapäätä sijaitsee Emporio Club joka on mukava aperitivo paikka kello 18.30-21.00, jonka jälkeen tavallinen pöytätarjoilu. Aperitivo 10 €, johon sisältyy juoma, drinkki, ja buffee. Hinnat ovat saattaneet nousta...


Mercato di Testaccio
Roomassa on ties kuinka monta ns mercatoa mutta tämä Testaccion on yksi periteisimmistä. Testaccion mercato on uuskorjattu perusteellisesti ja samalla modernisoitu.Testaccio on alue Via Marmoratan kadun eteläpuolella, siis Aventinon eteläpuolella. Testaccio on tyystin erilainen kuin Aventino. Testaccio on ihan tavallinen työläisasuinalue. Alue on hieman boheemi. 

File:Roma Testaccio Ex Mattatoio.jpg

Testaccio on myös tunnettu Macro museostaan ja hyvistä ravintoloista. Macro museo sijaitsee entisessä teurastamossa. Itse rakennus on yksi Rooman tärkeimmistä teolliusuusrakennuksista jonka on suunnitellut arkkitehti Gioacchono Erschoh vuonna 1888. Museo on ennen kaikkea suosittu nuoremman väen parissa ja varsinkin Rooman yliopistolaisten.

Via Nizzan varrella keskemmällä kaupunkia sijaitsee toinenkin Museo Macro jossa on korkeamman tasoisia näyttelyjä. Se on rakenentuu entiseen oluttehtaaseen.


 Volpetti Piu, Via Alessandro Volta 8, Via Marmoratan kulmalla

Ensinnäkin, Via Marmoratan varrella sijaitsee useita erittäin suosittuja kahviloita ja baareja, kuten Barberini kahvila ja Volpettin ruokala, Volpetti Piu, ja herkkukauppa. Jos minun olis suositeltava jokin ruokapaikka Roomassa niin ehdottomasti valitsen Volpetti Piu'n, Via Alessandro Volta 8, Via Marmoratan kulmalla.


Avoinna maanantaista lauantaihin kello 10.30-15.30 ja 17.30-21.00.

Klikkaamalla lenkkiä saa viikkoruokalistan. Paljon valinnan varaa. Suosittelen!


Volpetti, Via Marmorata 47 

-Herkkupaikka ja ensiluokkainen valikoima erilaisia aterioita

-Tavola calda,/lämmin pöytä, seisova pöytä, josta saa valita mitä haluaa
-eturuoka noin 6 €, pääruoka noin 4-7 €, kalaruoka 6-8 €, jälkiruoka 4 € 

-avoinna ma-la kello 10.30-15.30, 17.30-21.30.

 Suosittelen lämpimästi!


Testaccion ravintoloita:


Oasi della Birra, Piazza Testaccio 40, "olutoaasi" on nimensä veroinen olutkahvila. Syötävääkin löytyy. Aperitivo 11€, juoma ja buffee, kello 17.30. Kesällä myös ulkotilat.


Antico Forno, Via Amerigo Vespucci 28 

Entisen leipomon yhteyteen järjestetty ravintola joka on jo tunnettu "instituutti" Roomassa ja hyvin suosittu ravintola. Kuulu hyvästä ruuastaan. Lounas ja päivällinen. Tyypillisiä perinteisiä roomalaisia ruokalajeja ja pizza luonnollisestikin. Perinteinen puulämmitteinen pizzauuni. Kohtuu hintainen.


La Creperie di Testaccio, Via Galvani 11

-ohuita ranskalaisia pannukakkuja/crepes, sekä ruokalajeja ympäri maailmaa, myös gluteenitonta ruokaa joka päivä
-alkupala 4.7 e, Crepes 4-8 e, pääruuat siinä 8-14 e
-avoinna ti-pe kello 12.30-15.30, 16.30-00.45. Lauanataisin ja suunnutaisin kello 16.30-00.45.


Sale e Pepe, Via Giovanni da Empoli 5/9

Tämä yksinkertainen mutta silti viihtyisä ruokapaikka tarjoaa tavallista ruokaa, pizzaa ja pastaa ja "halpaa talon viiniä". Avoinna kello 19-24. Livemusiikkia tarjoillaan ruuan höystimeksi. Kannattaa varata pöytä sillä tämä on suosittu paikka paikallisten parissa. Halpa.


Il Cantinone, Piazza Testaccio 31 

-Tyypillinen perinteinen italialainen ravintola jossa tarjoillaan merenantimia, halpa hinta
-pasta+kastike noin 8 €, kokonainen menu siinä 12-22 € ja kokonainen litrankannu talonviiniä noin 8 €. Avoinna kaikkina muina päivnä viikossa paitsi ei tiistaisin. Kello 19-24. 


Pizzeria da Remo, Piazza Santa Maria Liberatrice 44, Testaccio
Usein tipaten täynnä väkeä

-Erikokoisia pizzoja joka lähtöön ja erinomaisen maukkaita pizzoja kohtuu hintaan


Flavio al Velavevodetto, Via di Monte Testaccio 97 

Testaccion yksi viihtyisimmistä ravintoloista. Monen roomalaisen mielestä Velavevondetto on Rooman paras ravintola. Samalla kun se on perinteinen ja klassinen, se on myös trendikäs, ja kalliinpuoleinen. Ruoka käsitellään ja tarjoillaan hartaudella ja se syödään melkein hengellisessä tunnelmassa. Sopii erittäin hvyin romanttiselle parille, miksi ei vanhemmalle pariskunnallekin. Velavevodetto on ainakin yhden käynnin arvoinen, ehdottomasti.Huom! Sama niminen ravintola löytyy myös Vatikaanin lähetyviltä, Piazza dei Quiritilta.

Lista Testaccion hyvistä ruokapaikoista! Testaccio on tunnettu hyvistä ruokapaikoistaan ja kohtuu hinnoista. Ympäristö Testacciossa on vain plussaa!

Ripa - s Alessio 1050361.JPG

Via di Sant'Alession katu alkaa Piazza Albanialta ylös Aventinon kukkulalle. Kadun varrella seisoo erittäin kauniita rakennuksia puskien ja kukkasien keskuudessa. Aventino kauttaaltaan on kaunista aluetta. Sant'Alessoa ei edes tunnista kauniiden rakennusten joukosta sillä sekin on kuin kaunis nukkekoti. Vastapäätä sijaitsee Fransiskaaniluostari. Via di Sant'Alessio kannattaa kävellä päästä päähän ja ihailla rakennuksia. Via di San Domenicolle tultaessa sijaitsee Hotel Aventino heti siinä numerossa 10.

Eleonora Buoncompagni's tomb in Santi Bonifacio e Alessio all'aventino.jpg

Eleonora Boncompagnin hauta Sant'Alession basilikassa


Kun kävelee Via di Santa Sabinaa pitkin perimmäiseen nurkkaan saakka, Aventinon korkeimmalle paikalle niin sieltä löytyy Sant'Anselmon kirkko ja luostari. Piazza dei Cavalieri di Malta 5 on paikka jossa ajankulku pysähtyy. Via di Porta Lavernalea pitkin Piazza di Sant'Anselmolle josta löytyy idyllinen, hiljainen, romantinen ja korkeatasoinen hotelli, Hotel Sant' Anselmo. Via di Porta Lavernalelta näkee muurin yli mahtavan Sant'Anselmon kirkkorakkenuksen. Katu laskeutuu muurin kuvetta alas Piazza Servilille ja siitä Via Calvanon ja Via Marmoratan risteykseen.

Pyhän Pietarin kirkon kupoli näkyy kun kurkistaa avaimenreiästä Piazza dei Cavalieri di Maltan reunalla sijaitsevan luostarin oven avaimenreiästä.Piazza dei Cavalieri di Malta ja Sant'AnselmoGiardino degli Aranci, Appelsiinipuisto, Santa Sabina kirkon vieressä joka sijaitsee Piazza Pietro d'Illiria 1.

Rom, der Maskenbrunnen.JPG

Tämän suihkulähteen äärellä näkee usein munkit tupakalla.

Rom, Skulptur vor der Kirche Santa Sabina.JPG


Giardino degli Aranci


Se kuuluisa avaimenreikä josta on vain tirkistettävä, ei siinä mikään auta.

Villa del Priorato di Malta, Piazza dei Cavalieri di Malta. Huvilaan kuuluu kaunis puutarha.
Aventino on kappale kauneinta ja ruhallisinta Roomaa. Asuinalue Viale Aventinon itäisellä puolella on todella kaunis ja harmooninen. Itse Aventinon kukkulalla on tunnelma melkein maaginen.


Avaimenreikä näköala, Piazza dei Cavalieri di Malta


Vicolo del Canale, Aventino

Kuja on hyvin lyhyt ja ahdas ja tekee 90 asteen mutkan ja sen varrella on asuntoja joita voi vuokrata. Rakennukset ovat 1600-luvulta. Toisella puolen kujaa onkin heti sitten Lungotevere Ripa ja kulman takana Piazza Mercanti ja Trastevern kaksi ehkä kuuluisinta ravintolaa sen vieressä.

Boheemitaiteilijoiden mesta ja asuntola TeastacciossaSanta Maria Liberatrice

Bed&Breakfest Testaccio, Via di Santa Maria Liberatrice 4, Restacciossa, ihanan torin ja puiston reunalla ja lähellä ravintoloita, kahviloita ja supermercado. Testacciossa graffitti on taidetta 


Testaccion rakennukset ovat omalla tavallaan kauniita ja samalla hieman jylhiä ja julmiakin. Henkilökohtaisesti olen valtavan ihastunut näihin rakennuksiin. Niissä on jotain samanlaista "tunnelmaa" kuin Aventinon ja Garbatellan rakennuksissa. Garbatella onkin oma suosikkini jos on valittava yksi kaupunginosa.


Nasone, juomavesilähde


Piazza Santa Maria di Liberatricen katu puiston kohdalla. Puisto ja saman niminen tori on mielestäni erittäin viihtyisä.Testaccion torimyynnin ympäristö on hieman suttuisa ja sotkuinen

Testaccion markkinapaikka on avoinna ma-la kello 6-14. Piazza Testaccio. Torimyyntiä on Piazza Testacciolla jonka löytää kun kävelele Via Marmorataa ja kääntyy Via Giovanni Battista Bodonille ja kävelee seuraavaan kortteliin, siinä on katu jonka nimi on Piazza Testaccio.


Mercado di Testaccio 


Yksinäinen väsähtänyt

Cestiuksen pyramidi, la Piramide Cestia, antiikinakainen muistomerkki ja se sijaitsee Protestantisen hautausmaan vieressä. Pyramidi on 36,4 metriä korkea. Eipä siinä oel juuri mitään nähtävää, muuta kuin sen historiallinen ikä. Se on arkennettu vuosina 18-12 eaa Gaio Cestio Gallon hautakammioksi. 


Santa Maria Liberatrice, Piazza di Santa Maria LiberatriceKirkko rakennettiin vuonna 1908. Alkuun kirkko oli nimeltään Santa Maria della Provvidenza mutta kun Santa Maria Liberatricen kirkko Foro Romanolla hajoitettiin niin tämä kirkko sai kunnian kantaa jatkossa kirkon nimeä. Kirkosta tuotiin paljon esineitä kuten Pyhän Marian freskomaalaus joka on nyt kirkon pääalttarilla.

Monte Testaccio, Testaccion kukkulaan rakennetut vanhat asunnot ja myymälätilat ovat osittain vieläkin jäljellä.

File:WWStoryRome.jpg

Rooman kuuluisin hauta protestanttisella hautausmaalla.


John Keats'in  hauta

Protestanttisella hautausmaalla on laatikko johon kerätään rahaa hautausmaan kissojen ruokkimiseen. Hautausmaa toimii nykyään täysin vapaaehtoisten voimin. Joten pienet avustukset ovat aina tervetulleita.