perjantai 14. heinäkuuta 2023

Hellevaroitus

Älkää lähtekö Italiaan nyt noin parin kuukauden aikana!

PS: Tänään 15/7 2023 Italia antoi 16:een italialaiseen kaupunkiin punaisen varoituksen!!! Varoitukset sisältävät riskejä myös muutoin hyvinvoiville ja koskevat matkailukohteita, kuten Roomaa, Firenzeä ja Bolognaa. Paikka paikoin lämpötilat tulee lähentelemään +50.

Kello 11:00 ja 18:00  välisenä aikana olisi kaikkien pysyteltävä sisätiloissa!

Italian terveysministeriö on antanut punaisen helleaaltovaroituksen kahdeksalle suurelle kaupungille tiistaina 11. heinäkuuta, jolloin lämpötila nousee yli 40 °C. Kolmannen tason säävaroituksen kaupungit ovat Bolzano, Firenze, Frosinone, Latina, Perugia, Torino, Rooma ja Rieti.

"Bollino rosso" tarkoittaa akuuttej ongelmia, joilla on mahdollisia kielteisiä vaikutuksia vanhuksille, sairaille tai hyvin nuorille, mutta myös terveille ja aktiivisille ihmisille. Punainen varoitus jää voimaan keskiviikkona 12. heinäkuuta Firenzessä, Frosinonessa, Latinassa, Perugiassa, Roomassa ja Rietissä sekä Bolognassa.

Tason kaksi oranssi varoitus on voimassa tiistaina Anconassa, Bolognassa, Bresciassa, Campobassossa, Milanossa, Pescarassa, Veronassa ja Viterbossa.

"Bolino arancione" tarkoittaa sääolosuhteita, jotka aiheuttavat haitallisten vaikutusten riskiä vanhuksille, sairaille tai hyvin nuorille. Terveysministeriö suosittelee välttämään auringolle altistumista ja ulkoilua keskellä päivää ja neuvoo juomaan runsaasti vettä, syömään kevyitä aterioita ja käyttämään  lääkkeitään asianmukaisesti. Koiria tulee ulkoiluttaa aikaisin aamulla ja myöhään illalla.

Rooman turistien tulee olla tietoisia siitä, että kaupungin historialliset suihkulähteet ovat kiellettyjä riippumatta siitä, kuinka kuuma on, ja veteen jääneille 450 euron sakot. Mutta Rooamss aon usieta satoja nasoneja, joista voi aivan huoleti juoda  kylmää vettä ja sen alla voi pestä käsiään, kasvojan ja jalkojaan. 

Lisätietoa helleaallosta löytyy terveysministeriön verkkosivuilta.Tämä varoitus kannatta ottaa vakavasti!


PS Tänään tiiastaina 18 heienkäkuuta  Italian Sisilian ja Sardinian saarilla lämpötilat voivat nousta 48 asteeseen. Italiassa korkein lämpövaroitus on annettu 20 kaupungille, joissa puhutaan "hätätilanteiden" vaarasta myös ihmisille, jotka eivät kuulu maakuntaan. riskiryhmä. Korkein Euroopassa toistaiseksi mitattu lämpötila oli 48,8 astetta Floridiassa Sisiliassa elokuussa 2021.

Teille jotka olette Roomassa nyt parhaillaan, voin kertoa että Trasteveressä on kaikille avoin akuutivastaanotto Guardia Medica Turistica, Via Emilio Morosnini 30. Puh:06 77 30 66 50.

Tämä on sairaala mikä on avoinna vuorokaudet ympäri ja klinikalla on myös psykiatrinen vastaanotto. Täällä on paras mahdollien vastaanotto ja apua jopa apteekin kanssa. Italialainen terveydenhuolto on erinomaista ja melkein ilmaista. Muistakaa ottaa mukaan matkalle EU-kortti millä saatte Suomen terveydenhuollon taksoilla kaikki teryspalvelut EU-maissa. Sinulla on oikeus Kelan myöntämään eurooppalaiseen sairaanhoitokorttiin (European Health Insurance Card, EHIC), jos sinut on sairausvakuutettu Suomessa tai Suomi vastaa hoitosi kustannuksista. Kortti on ilmainen.
 
Bussit 44, 75, 115 ja n3s (kiertää lenkin ympäri keskutaa  yhteen suuntaan yöaikaan) pysähtyvät melkein sisäänkäynnin edessä. Pysäkin nimi on Morosini E./Nuovo Regina Margherita.