lauantai 16. heinäkuuta 2016

Generator RomeVia Principe Amedeo, 257, Esquilinon kaupunginosa

Satuin kuulemaan Tukholmaan avatusta Generator hostellista jota on kehuttu. Generator hostelleja löytyy myös muualtakin Eurooppaa kuten Roomasta, Barcelonasta, Venetsiasta, Amsterdamista, Lontoosta, Pariisista, Hampurista, Kööpenhaminasta, Dablinista ja Berliinistä kaksikin. Katselin näitä ja ihastuin heti paikalla. Kapunkiahan sitä yleensä on tultu katsomaan ja nauttimaan ulkoelämästä, eikä nukkumaan.  

Hostellista on parasta lähteä ensin Vittorio Emanuelle II:n puiston kulmaukseen ja siitä jatkaa Via Carlo Albertoa ptikin Santa Maria Maggioren basilikan luokse. Toinen vaihtoehto, varsinkin jos haluaa mennä enempi länteen päin, on kävellä puiston kulmalle ja siitä Via della Statutoa pitkin ja edelleen Via Giovanni Lanazaa pitkin Via Cavourille. Tai välillä poiketa Via in Selcin kautta, joka on idyllinen keskiaikainen kuja. Colosseumille pääsee suoraan puiston kulmalta Via Mecenatea pitkin.

Hostellia vinosti vastapäätä sijaitsee Nuovo Mercato Esquilino, Esquilinon uusi iso kauppahalli. Varokaa taskuvarkaita! Tällä alueella sijaitsee useita intialaisia ravintoloita.Tässä videon pätkässä näytetään nähtävyyksiä matkan varrelta kauppahallista Colosseumile. Täällä kappahalissa myydään hieman kaikkea.

Kaikki tarvittavat palvelut löytyy hostellin ympäriltä. Kulkuyhteudet myös hyvät.

Genrator hostelli näköjään sijaitsee yhdessä Ambra Palace Hotellin kanssa jollain tavalla. Vaikuttaa siltä että Ambra Palace hotellista on tehty Generator hostelli. Sama sisäänkäynti niillä ainakin on.

Ei ole tietoa siitä onko hostelli jo avattu käyttöön ja voiko sieltä varata huoneita, mutta kannattaa pitää silmällä. Ja jos  on matka muualle, vaikapa Tukholmaan, niin kannattaa kysyä huonetta Genratorista.


Roomalaisissa hotelleissa on yleensä ahtaat huoneet ja ahtaat kylpyhuoneetkin. Täällä vaikuttaa olevan tilaa ainakin runsaasti.