sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Caffe Propaganda


Via Claudia, Celion kaupunginosassa

Kadun päässä häämöttää Colosseumi. Vasemmalla Celion kukkula. Tuossa kadun kulmassa Via Annian puolella sijaitsi aikoinaan kahvila, jonka tilat ravintoa on ottanut omakseen. Kulman takana Via Claudian puolella nimittäin sijaitsee ravintola Taverna dei Quaranta. En ole käynyt tutustumassa siihen mutta se vaikuttaa olevan ihan tavallinen tyypillinen roomalainen taverna jossa tarjotaan ihan tavallista roomalaista ruokaa kohtuu hintaan. Pitääpäs mennä käymään...

Via Claudia on antiikin aikainen katu, joka oli tavallaan Via Appia Antican "alkumatka". Via Appia Antica rakennettiin jo 312 eaa. Tavallaan antiikin aikainen Via Flaminia, nykyinen Via Corso, jatkui Colosseumin ohitse Via Claudia'na ja se puolestaan jatkui Via Appia  Anticalle saakka. 

Nykyään Via Claudia muuttuu Via della Navicellaksi Villa Celimontanaan johtavan portin luona ja Santa Maria in Domnicn kirkon kohdalla, (toiselta nimeltään Santa Maria in Navicella). Nimitys Navicella tulee kirkon edustalla seisovasta hieman omituisesta suihkulähteestä, Fontana della Navicella, joka muistuttaa venettä. Koko matka Colosseumilta Via Claudiaa ja Via della Navicellaa pitkin on omasta mielestäni melko idyllistä ja erikoista aluetta.Via della Navicella päätyy Piazza di Porta Metronialle, Aurelianusken kaupunginmuurin portille, jossa monen monta teitä kohtaa toisensa. Luultavasti nimi Metronia tulee alueen omistaneen suvun Metronianuksen tai Metrobiuksen nimestä.


 Taverna del Quaranta, TripAdvisor


Taverna del Quaranta,  TripAdvisor


Taverna del Quaranta, TripAdvisor


Hupsis tupsis pienen kävelymatkan päässä Colosseumilta tupsahtaakin tulla Pariisiin kun astuu sisään kahvila Propagandaan. Tykkään tästä paikasta. Ainoa haittapuoli on se että tämä kahvila on kalliimmasta päästä.

Viseringar, Caffé Propaganda

Ja sitten itse aiheeseen...


Caffe Propaganda on  melko vastikään avattu ranskalaistyyppinen kahvila/bistro. Kahvilasta kuulee puhuttavan Roomassa. Itse rakennus on huolella uuskorjattu ja kahvilan sisustus on myös viimeisen päälle korkeatasoista tunnettujen suunnittelijoiden aikaansaannoksia. Ehkäpä Rooman elegantein kahvila...

Roomassa on jo parin vuoden aikana avattu ravintoloita jotka ovat  tyystin erilaisia kuin mihin Roomassa on totuttu. Näissä moderneissa ruokapaikoissa yhdistyy baari, kahvila, enoteca, hamburilaisgrilli, pizzeria, viinikauppa, myymälä, ja ties mitä. Kahvila Propanagandassa yhdistyy kahvila, viinibaari, teehuone, viinikellari, coctailbaari, ja viihtyisä elegantti lukaali, jossa tarjoillaan kevyitä aiterioita.

Poissa on roomalaisille niin tutut ja  tyypilliset  ravintoloiden aukioloajat ja pöytäkattaukset. Tänne voi piipahtaa tullen mennen ja juoda tai syödä koska vaan ja mitä nyt talolla on tarjolla. Täällä saa kevyitä ateroita kuten salaatteja, voileipiä, pastaa, hamburgilaista, maukkaita jälkiruokia ja kahvileipiä ja torttuja. Eikät äällä ole syöntipakkoa vaan tettä ja kahvia voi nauttia kaikessa rauhassa kahvilan puoella. Baarin tiskillä voi juoda ohimennen kupin kahvia, kuten Roomassa on tapana tai  vaikka lasin olutta. 

Viseringar, Caffé Propaganda

Viseringar, Caffé Propaganda

Viseringar, Caffé Propaganda

Viseringar, Caffé Propaganda

Minä kaipaisin rauhallsita ranskalaista musiikkia taustalle eikä kovaäänistä italialaista, mutta ruokahan täällä onkin enempikin italialaista eikä ranskalaista, niin ja tänne tullaankin ehhkä enempi "lukaalin", paikan, takia.

Viseringar, Caffé Propaganda

Taululla lukee että terveellistä ruokaa terveen elämän puolesta

Viseringar, Propagnanda

 Aivan aitoja ranskalaisia macarons


Macarons on monen herkkua mutta  niin kalliita...ainakin tässä kahvilassa

PROPAGANDA_PH VIVIANA BERTI (19)

PROPAGANDA_PH VIVIANA BERTI (5)


Ei kommentteja: