sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Buon Natale!
Buon Natale !

Alfonso Maria de' Liguorin säveltämä Tu Scendi Dalle Stelle on eniten lauletuin joululaulu Roomassa. Se lauletaan yhdessä myös Pyhän Pietarin basilikassa joulumessussa.
Vatikaanin joulukuusi tuli tänä vuonna Calabriasta, Fabrizian kunnasta, joka sijaitsee Apenninien niemimaan eteläisessä kärjessä, "Italian saappaan pohjassa. Joulukuusi on 25 metriä korkea ja painaa 80 kiloa. Jouluaatoksi on Roomassa luvassa sumuista ja noin +13 astetta. Joulupäivänä tulee  luultavasti satamaan.Joulukuusi sai koristeensa ja valaistuksensa sai nyt perjantaina kello 16.00. Sen jälkeen monet roomalaiset tekevät iltakävelynsä Pyhän Pietarin torin kautta ja käyvät ihailemassa jolkuusta ja sen juuruella seisovaan seimiastelmaa.


 Pyhän Pietarin basilikan julkisivukin on saanut erikoisen valaistuksen


Seimiasetelma joulkuusen juurella on aina kookas

Eipä ole tultua käytyä Calabriassa vaikka mieli on tehnyt. On niin monta kohdetta jotka haluaisin nähdä ja kokea. Monelle herää varmasti kysymys että kuinka voi olla mahdollista että Calabriassa kasvaa kuusia, ihan oikeita kuusia, ja vielä noin valtavia kuusia. Selitys löytyy siitä että kuusia kasvaa koko Italiassa, sillä Italia on melkein kokonaan vuoristoa.  Fabrizia esimerkiksi sijaitsee melkein kilometrin korkeudella meren pinnasta. Kuusia ei luonnollisestikaan kasva merenpinnan tasolla vaan hieman korkeammalla, jossa on aivan toinen ilmasto ja olosuhteet.

Nämä Calabrian kylät ovat erittäin keskiaikaisia kaikki tyystin. Keski-ikä Calabrina kylissä on taastusti melko korkea.Tämä iloinen lumiukkojengi toivotta hilpeää joulua kaikille!

4 kommenttia:

 1. Buon Natale anche a Te siellä Tukholmassa. Tuo joululaulu on tosi kaunis, ja aion opetella nuo sanat tuosta ensimmäisestä youtubista. Olen nyt myös kuolannut noiden edellisten postausten ruokien ääressä. Tuonne Adaan on ihan pakko päästä. Gud jul!

  VastaaPoista
 2. Hei Lissu!
  Minulle on tuo jolulaulu tullut tutuksi vuosien mittaan. Se on kuulema alunperin napolilainen kansansävelmä. https://www.youtube.com/watch?v=cW0h4UucGTI.

  Adan luona kannattaa käydä syömässä One se sen verran tyypillinen roomaalinen ruokapaikka.Eipä se Ada taida enää jaksaa olla mukana. Tuksin hän on enää elossakaan. Mutta ravintola on jäljellä entisellään.

  Hyvät jatkot!

  VastaaPoista
 3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi anonyymi. Pyydän sydämeni pohjasta anteeksi. Olen todellakin pahoillani onnistuin toheltaessani poistamaan vahingossa viestisi. En edes ehtinyt sitä lukea. Harmittaa aivan hirveästi.

   Poista