perjantai 9. kesäkuuta 2023

Kirsikkkapuut kukkivat

Rooman Sapienza-yliopiston kasvitieteellinen puutarhamuseo ja kaupungin japanilainen kulttuuri-instituutti järjestivät "Hanami all'Orto Botanico" viikonloppuna 15.-16.4.2023.

Tuo sana Hanami on Japanin kieltä, ja se tarkoittaa kukkien katselemista/zen- meditatiota/mindfullness/ tietoinen läsnäolo. Japanilaiset ovat elämän mestareita! Japanissahan kirskkapuiden kukinta aikakin on suurta juhlaa. Tukhomassakin huomioiden kirsikkapuiden kukinta mutta mistään sen suurempaa juhlaa ei Tukholomassa järejesteä, katsellaan ja ihaillaan kukintaa, mikä yleensä tapahtuu huhtikuun puolessa välissä.

Suosittu vuosittainen tapahtuma on omistettu kirsikkapuiden kukinnalle Rooman kasvitieteellisen puutarhan japanilaisessa puutarhassa. Olen aikaisemmin tehnyt postausken täällä  tästä Rooman yliopiston hoitamasta Orto Botanico di Roma puutarhasta.


Kirsikka puiden kukinnan kunniaksi järjestetään monia kulttuuri tapahtumia ja puutarhat ovat avoinna vierailijoille molempina päivinä klo 9-18.30. Täällä tiedot tapahtumasta! Mutta kun kirsikat ovat kypsiä, niin sitten se vasta 'festa' alkaakin, mikä on nimeltään Sagra delle Ciliegie

Kesäkuun 9, 10, ja 11 päivä 2023 vietetään perinteistä kirsikkajuhlaa Palombara Sabinassa, keskiaikaisessa kylässä melko lähellä Roomaa. Strange Days Association järjestämä ja Palombara Sabinan kunnan sponsoroima tapahtuma on Euroopan vanhin kirsikkatapahtuma, mikä nykyään muistuttaa karnevaaleja.

Tänä vuonna tuli Roomaankin kevät tavallista myöhemmin. Mutta eiköhän ne kirsikkapuut silti tule kukkimaan tuolla kirsikkapuille järjestetyllä juhlaviikolla.

Ei kommentteja: