perjantai 19. heinäkuuta 2024

Sotilashautausmaa

 


Via Zabaglia, Testaccio, Via Nicola Zabaglia 50

Avoinna kello 8-12 ja 13-15.30

Huom! Hautausmaa on nyt kesän yli kunnostuksessa, mutta elokuun puolessa välissä avataan taas normaalisti. 

Bussi 83  pysähtyy aivan hautausmaan portin edustalla



Arkkitehti Louis de Soissons suunnitteli tämän sotilashautausmaan, mikä valmistui vuona 1947.Tänne on haudattu toisessa maailmansodassa menehtyneitä sotilaita. Hautausmaa sijaitsee melkein vieri vieressä ns englantilaisen, ei katollisen hautausmaan vieressä, Cimitero inglese di Roma, Via Caio Cestio 6. Italiassa rakennettiin noin 50 samantyyppistä sotilashautausmaata toisen maailmansodan jälkeen. 

Alue on erittäin rauhallinen. Tänne hautausmaalle ei kuulu edes liikkenteen melu. Hautaumaa näyttää kun se olisi suuri puutarha. Vihreitä nurmikkoja ja upeita suuria pinjapuita. Hautausmaa on erittäin huolella hoidettu ja siisti. Hautausmaan ympärillä ei ole muuria, kuten Italiassa muuten on tapana ja siksi tätä hatausmaata ei lukta yön ajaksi,  Täällä käy hieno tuulenhenkäys ja sillloin tällöin kuulee lintujen laulua. Jokunen kissa saattaa venytellä kroppaansa tai maata nurmikolla.


Tänne on haudattu amerikkalaisia, englantilaisia, kanadalaisia...joita ei jostain syystä pystytty kuskaamaan kotimaihinsa.








Ei kommentteja: