sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Fontana di Trevi




Elokuvasta La Dolce Vita

Anita Ekberg asuu nykyään Bolsenassa ja Marcello Matroanni lepää Campo Veranon hautausmaalla Roomassa.  Haudan löytää helpoiten kun menee hautausmaan pääsisäänkäynnistä sisään, kääntyy heti oikealle, kulkee pitkin muurin viertä kunnes muuriin tulee selvä nurkkaus. Viimeisin hauta siellä hautausmaan nurkassa on Mastroannin viimeinen lepopaikka.


Fontana di Trevi

Rooman lukuisat suihkulähteet ovat peräisin renessanssin ja barokin aikakaudelta. Suhkulähteitä on monia satoja, monia eri kokoisia ja mallisia. Suurin 1700-luvulla rakennettu suihkulähde on Fontana di Trevi. Arkitehti N.Salvi suunnitteli lähteen ja se valmistui vuonna 1762 arkkitehdin kuoleman jälkeen. Fontana Di Treviin pääty antikiin aikainen vesijohto Acqua Vergine.


Kuva: Piazza Fontana di Trevi, Chi Era Costui?

Piazza di Trevi on oikeastaan kolmen kapean kujan ristseys Palazzo Polin edustalla ja suihkulähde altaineen vie suurimman osan tilasta. Lähteen eteen syntyy usein miten tungosta. Lähdettä on vaikea valokuvata tilan puutteen takia. Vieressä sijaitsevat rakennukset heittävät usein varjon lähteen ylle.


Lähde ja allas on ollut monessa elokuvassa mukana kuten La Dolce Vita ja Kolme kolikkoa lähteessä. Vielä tänäkin päivänä monet turistit heittävät kolme kolikkoa lähteeseen siinä toivossa että he vielä saavat palata Roomaan takaisin.
Fontana di Trevi on kauneimmillaan yöaikaan kun valonheittäjät valaisevat lähdettä ja palatsia. Erinomainen kohde romanttiselle ilta-tai yökävelylle.




Ei kommentteja: